اخبار

استفاده از پیام‌رسان‌های خارجی در دستگاه‌های حاکمیتی، دولتی، مدارس و دانشگاه‌ها ممنوع است

جلوگیری از شیوع کرونا

برای جلوگیری از شیوع کرونا به نظر می‌رسد که در بسیاری از کشورهای درگیر این ویروس نیز عملیاتی شده است. مجموعه‌های خصوصی در این محور تلاش می‌کنند و وزیر ارتباطات صحبت از همکاری‌هایی با وزارت علوم برای آموزش از راه دور یا بهتره بگم آنلاین به میان آورده؛ در این میان دادستانی کل کشور تاکید کرده که دستگاه‌های حاکمیتی، دولتی، مدارس و دانشگاه‌ها نباید از پیام‌رسان‌های خارجی استفاده کنند و این کار طبق قانون ممنوع است.

ممنوعیت استفاده از پیام‌رسان‌های خارجی در  دستگاه‌های حاکمیتی، دولتی، مدارس و دانشگاه‌ها در سال گذشته و توسط دولت اعلام شد و به استناد بند ۷ مصوبه شورای عالی فضای مجازی با موضوع سیاست ها و اقدامات ساماندهی پیام رسان های اجتماعی اجرایی شده است. همچنین شایان ذکر است وزارت آموزش و پرورش فروردین سال ۹۷ اعلام کرد که استفاده از پیام‌رسان‌‌های خارجی در سطح این وزارتخانه مجاز نیست.

احترام به قوانین

حالا با مطرح شدن مسائلی چون آموزش از راه دور و دورکاری به نظر می‌رسد که دادستانی کل کشور قانونی که پیش‌تر اعلام شده را دوباره به همه این دستگاه‌ها گوشزد کرده و آن را به مساله آموزش از طریق این دستگاه‌ها نیز تعمیم داده است.

معاون فضای مجازی دادستانی کل کشور همچنین گفت چنانچه در بسترهای خارجی ممنوعه، کلاس و آموزشی برگزار شود، فاقد وجاهت قانونی است و دانش‌آموزان و دانشجویان تکلیفی برای حضور در این آموزش‌ها ندارند. به گفته‌ی او دانشجویان و والدین دانش‌آموزان می‌توانند نسبت به این امر از طریق حراست دستگاه‌های مربوطه شکایت و اعتراض خود را اعلام کنند؛ همچنین حراست دستگاه‌ها هم مکلف به بررسی و ممانعت از این فعالیت‌ها است (استنکاف از اجرای قوانین و مقررات کشور موضوع ماده ۵۷۶ قانون مجازات اسلامی) و در صورت عدم اجرای وظایف، دارای مسئولیت خواهند بود.

جاویدنیا معاون فضای مجازی دادستانی کل کشور گفت: (پیام‌رسان‌های خارجی)

خواهش ما از همه‌ی مردم و مسئولان و مدیران مراکز آموزشی این است که با بصیرت کافی به ویژه در این ایام که دعوت مردم به شبکه‌های اجتماعی خارجی که ابزار عملیات روانی علیه مردم و ایجاد هراس و جنگ اقتصادی و سیاسی علیه کشورمان است، قطعا کمک به دشمن در ایراد خسارت به کشور محسوب می‌شود، تمام هم‌وغم خود را بر ترک شبکه‌های ویران‌گر و بدتر از کرونای خارجی بگذاریم تا انشاءالله از کرونای بی‌بصیرتی و بی‌عملی در فضای مجازی خلاصی یابیم و این بار مردم مسئولان کرونازده‌ی فضای مجازی کشور را درمان و از خواب غفلت بیدار کنند و مانع تداوم برخی خیانت‌های نفوذی‌ها شوند.

جاویدنیا تاکید کرده که والدین، دانشجویان و دانش‌آموزان می‌توانند در صورت برگزاری کلاس در چنین پیام‌رسان‌هایی، از دستگاه مربوطه شکایت کنند و تکلیفی برای حضور در این گونه آموزش‌ها را ندارند. در واقع به زبانی ساده‌تر باید گفت که اگر مدرسه، استاد و یا مجموعه‌ای قصد آموزش به هر طریقی (ویدیویی، صوتی، پرسش و پاسخ، ارائه جزوات و…) را از طریق بسترهایی چون تلگرام و واتساپ و یا حتی اینستاگرام داشته باشد؛ جرم انجام داده و دانش آموزان و دانشجویان مختار هستند که در این کلاس‌ها شرکت نکرده و نسبت به این اقدام شکایت کنند.

11462245_227 پیام رسان های خارجی

جاویدنیا این موضوع را بیشتر توضیح می‌دهد:

«آنها می‌توانند نسبت به این امر از طریق حراست دستگاه‌های مربوطه شکایت و اعتراض خود را منعکس کنند. حراست دستگاه‌ها هم مکلف به بررسی و ممانعت از این فعالیت‌ها و در صورت استنکاف انعکاس موضوع حسب مورد به هیئت‌های تخلفات اداری یا مراجع قضایی (استنکاف از اجرای قوانین و مقررات کشور موضوع ماده ۵۷۶ قانون مجازات اسلامی) هستند و خود حراست‌ها نیز در صورت عدم اجرای وظایف، دارای مسئولیت خواهند بود.»

با توجه به صحبت‌های جاویدنیا و مصوبه‌ای که ذکر شده، می‌توان گفت هماهنگی کارها و مدیریت کارهای تیم‌های این دستگاه‌ها در شبکه‌های اجتماعی نیز جرم محسوب می‌شود؛ با این وجود باید گفت بسیاری از دولتمردان و رجل سیاسی در شبکه اجتماعی فیلتر شده توییتر، در رابطه با ویروس کرونا و حواشی آن با مردم صحبت می‌کنند.جاویدنیا شبکه‌های اجتماعی خارجی را مخرب‌تر از ویروس کرونای خارجی دانسته و برگزاری کلاس در این شبکه‌ها را «یک کرونای بی‌بصیریتی و بی‌عملی» توصیف کرده است.

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا