با افزایش تعرفه اینترنت موافقت میشود؟
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی اعلام کرد: تعرفه خدمات اینترنت موضوعی کارشناسی است و شرکتهای ارایهدهنده خدمات اینترنت ثابت بایستی دلایل و مستندات خود را برای افزایش تعرفه خدمات به رگولاتوری ارایه کنند.
حسین فلاح جوشقانی با اشاره به اظهارات برخی از شرکتهای ارایهدهنده خدمات اینترنت ثابت درباره لزوم افزایش قیمت اینترنت گفت: موضوع افزایش تعرفه خدمات اینترنت باید از ابعاد مختلف بررسی شود و شرکتهای ارایهدهنده این خدمات به جای طرح موضوع در رسانهها دلایل و مستندات خود را به رگولاتوری ارائه کنند تا مورد بررسی قرار گیرد.
پیش از این احمدرضا نخجوانی، مدیرعامل شرکت شاتل از ثابت ماندن تعرفه اینترنت گلایه کرده بود. در ادامه میتوانید بخشی از سخنان وی در این باره را مطالعه کنید.
در یک اقتصاد تورمی که قیمت کالاها و خدمات هر ساله دهها درصد افزایش پیدا می کند چرا باید قیمت خدمات دسترسی به اینترنت، ثابت بماند و این در حالی است که چندین بار نیز با هدف توسعه دسترسی کاربران به اینترنت، قیمتها را طی سالهای گذشته کاهش داده ایم.
با وجود آن که تلاش وزارتخانه بر این بوده است که با تثبیت قیمت پهنای باند، به شرکتهای ارایه دهنده خدمات اینترنت کمک کند، اما پهنای باند اینترنت، حداکثر ۲۵ درصد قیمت تمام شدهخدمات اینترنت شرکتهای یاد شده را تشکیل میدهد. به عنوان یک مثال ساده، از سال گذشته هزینه نیروی انسانی نزدیک به ۴۰ درصد افزایش یافته و قیمت تجهیزات و کالاهای مصرفی برای شبکه، بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ درصد افزایش یافته است به این ترتیب، در این اقتصاد تورمیِ لجام گسیخته، طبیعی است که بپذیریم قیمت خدمات اینترنت نیز، همپای دیگر محصولات و خدمات افزایش یابد.
نخجوانی در ادامه افزود: شرکتهای ارایه دهنده خدمات ارتباطات ثابت، ظرف یک سال گذشته چند هزار نفر از نیروهای خود را تعدیل کردهاند و مصرف کنندگان نیز، دیر یا زود نخواهند توانست از خدمات پرکیفیت استفاده کنند. به همین خاطر نیز خواستهی ما از وزارت ارتباطات این است که با افزایش ۴۰ درصد خدمات اینترنت در کشور موافقت کند و اجازه دهد ساز و کارهای عرضه و تقاضا، قیمت را در بازار مشخص سازد.
حال بنا بر اعلام سازمان تنظیم مقررات رادیویی، در صورت ارائه دلایل و مستندات محکم و کارشناسی شده، این موضوع در سازمان بررسی شده و قطعاً در تصمیمگیری کمسیون تنظیم مقررات ارتباطات مؤثر خواهد بود.