برانکو ایوانکوویچ
مردی که شکست را دوست ندارد دنبال پیروزی است،می خواهم در مورد سرمربی بنویسم که دل و قلب او همراه همیشه ما است کسی که هیچ وقت ما را نامید نکرده است .با ریور وب همراه باشید.
برانکو ایوانکوویچ
برانکو ایوانکوویچ (به کرواتی: Branko Ivanković) نامی آشنا برای ایرانیها است، تیم ملی ایران با هدایت وی در سال ۲۰۰۶ برای سومین بار به جام جهانی فوتبال صعود کرده است. وی متولد زاده ۲۸ فوریه ۱۹۵۴ «چاکوتس» یوگسلاوی سابق است،«برانکو» در دوران بازیگری در پست هافبک بازی کرده و مهمترین باشگاهی که در آن توپ زده است «دینامو زاگرب» است. برانکو ایوانکوویچ بازیکن سابق و مربی فوتبال کروات است.
ایران:
برانکو ایوانکوویچ سرمربی تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶ بود. او همچنین تیم فوتبال امید ایران را در بازیهای آسیایی ۲۰۰۲ قهرمان کرد. او هماکنون هدایت تیم پرسپولیس را به عنوان سرمربی برعهده گرفتهاست، همچنین او در شانزدهمین و هفدهمین دورهٔ لیگ برتر فوتبال ایران به عنوان سرمربی با باشگاه پرسپولیس به قهرمانی دست یافت.
تجربه جایگاههای متفاوت در تیمهای مختلف
برانکو ایوانکوویچ بعد از چند تجربه موفق مربیگری در باشگاههای کرواسی، در سال ۱۹۹۸ به عنوان دستیار «میراسلاوبلاژویچ » انتخاب شده و در جام جهانی فرانسه با تیم ملی کرواسی شگفتی هایی به وجود آورد و این تیم در اولین حضور خود در جام جهانی به عنوان سومی جهان دست یافت. اولین تقابل «برانکو» با فوتبال ایران یک ماه پیش از آغاز جام جهانی ۱۹۹۸ و بازی دوستانه تیم ملی ایران با کرواسی بود که این بازی با دو گل به نفع کرواسی به اتمام رسید.
پایان جام جهانی:
با پایان جام جهانی «برانکو ایوانکوویچ» ترجیح داد به عنوان سرمربی به کارش ادامه دهد و هدایت تیم «هانوفر» آلمان را بر عهده گرفت. بعد از توافق ایران با «بلاژویچ» برای هدایت تیم ملی ایران، بار دیگر برانکو به عنوان دستیار در کنار بلاژویچ قرار گرفت؛ تیم ملی ایران با «بلاژویچ» نتوانست به جام جهانی ۲۰۰۲ راه یابد و در مرحله پلیآف در مقابل سد ایرلند متوقف شد. با وجود این ناکامی فدراسیون وقت خواستار ادامه همکاری با کادر مربیان کرواسی بود، اما «بلاژویچ» پرمدعا از هدایت تیم ایران کنار کشید و فدراسیون فوتبال با برانکو وارد گفتوگو شد.
برانکو ایوانکوویچ در نقش سرمربی تیم پرسپولیس تهران
هنگامی که پرسپولیس نیز همانند بسیاری از باشگاههای دیگر ایرانی در مشکل به سر می برد، نژادفلاح مدیرعامل وقت پرسپولیس، به استانبول رفت و با برانکو ایوانکوویچ وارد مذاکره شد؛ در نهایت باشگاه پرسپولیس با توجه به قولهای حسین هدایتی جهت پرداخت مبلغ قرارداد برانکو، با او به توافق رسید و برانکو ایوانکوویچ سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس شد.
برانکو ایوانکوویچ چهلمین سرمربی تاریخ پرسپولیس، پنجمین کروات و چهاردهمین مرد خارجی نیمکت پرسپولیس است. او در فصل نخست، هیچگونه صحبتی از قهرمانی نکرد و طبق صحبتهای او میشد فهمید برنامه بلندمدتی در پرسپولیس دارد؛ او در آن فصل دربی را پیروز شد، با پرسپولیس چند پله صعود کرد و البته چند بازیکن پرسپولیس را کنار گذاشت؛ فصل بعد برانکو و پرسپولیس ضمن بدست آوردن رکوردهای مختلف به دلیل تفاضل گل کمتر، نایب قهرمان لیگ برتر شدند (لیگ برتر فوتبال ایران ۹۵–۱۳۹۴)؛
سوپرجام:
در فصل ۱۳۹۵–۱۳۹۶، برانکو با پرسپولیس با اقتدارترین قهرمانی تاریخ لیگ برتر فوتبال ایران را بدست آورد و قهرمان سوپرجام فوتبال ایران (۱۳۹۶) نیز شد. در آن فصل پرسپولیس رکوردهای زیادی را جابهجا کرد یا شکست. همچنین برانکو برای نخستینبار پرسپولیس را به فینال لیگ قهرمانان آسیا برد. او توانست یازدهمین قهرمانی پرسپولیس در لیگ سراسری ایران را نیز به همراه این تیم بدست آورد و ۳ هفته زودتر به عنوان قهرمانی لیگ هفدهم دست یافت.
گفتههای برانکو ایوانکوویچ دربارهی جدا شدن او از تیم ملی ایران
من روزهای خیلی خوبی با تیم ملی ایران داشتم. کارهای بزرگی هم در آن مقطع انجام دادیم. قهرمانی در رقابت های آسیایی و رفتن به جمع چهار تیم پایانی جام ملت های آسیا. صعود زودهنگام به رقابت های جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان و بهترین مقام را در تاریخ فوتبال ایران در رنکینگ فیفا کسب کردیم.
می دانستم اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است. به همین خاطر از آنها به تلخی یاد نکردم و نمی کنم. بهترین روزهای جوانی ام را در ایران بوده ام. انرژی زیادی را صرف این موفقیت کردم و خیلی خوشحالم که توانستم به فوتبال ایران کمک کنم.
فعالیتهای اقتصادی برانکو ایوانکوویچ و راز سفرهای مداوم او به امارات
سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس فعالیتهای اقتصادیاش را به امارات منتقل کرده است. برانکو ایوانکوویچ که در طول سال هم چند سفر به امارات داشته است که دلیل آن تاکنون رسانهای نشده بود. در همین راستا شنیده میشود با توجه به مالیات سنگینی که در قوانین تجارت در قاره اروپا وجود دارد، سرمربی پرسپولیس فعالیتهای اقتصادیای که در کشور خود (کرواسی) داشته است را به کشور امارات منتقل کرده است تا هم فاصله کمتری با محل زندگی او داشته باشد و هم از شر مالیاتهای سنگین تجارت در اروپا خلاص شود. همین موضوع دلیل سفرهای برانکو به امارات و تمدید مدت حضورش در این کشور پس از پایان اردوی سرخپوشان بوده است.
برانکو از احساس جوانیاش میگوید
بچه هایم مرا پیرمرد صدا می کنند اما هیچ احساس پیری نمی کنم چون بازیکنان و هواداران مرا جوان می کنند. کار کردن و زندگی کردن با این بازیکنان آدم را جوان می کند. بعضی وقت ها حتی احساس می کنم که همسن و سال بازیکنانم هستم اما وقتی مقابل آینه حاضر می شوم و موهای سفیدم را می بینم اشکم در می آید!
رابطه برانکو ایوانکوویچ با همسرش
برانکو ایوانکوویچ میگوید: رابطهام با همسرم عالی است. با گذشت سال ها نه تنها علاقه من به همسرم کم نشده بلکه هر روز هم بیشتر می شود. راستش را بخواهید من حسابی زن ذلیل هستم، روی حرف همسرم معمولا حرف نمی زنم. به هر حال عشقی که بین ما وجود دارد باعث شده که در عین دوری باز هم قلب های مان به هم نزدیک باشد.
صحبتهای همسر برانکو ایوانکوویچ دربارهی زندگی مشترکشان
همسر برانکو از زندگی مشترک عاشقانهشان رسیدن به هم بعد از ۸ سال میگوید. او می گوید برانکو اصولا انسان آرامش طلبی است و از هرگونه تنشی بر حذر است. وقتی در مسئلهای اختلاف نظر داریم اصلا دعوا نمی کنیم او در آن لحظه حرف مرا قبول میکند و در آخر هم کار خودش را میکند.
گفتههای دختر برانکو ایوانکوویچ از پدرش
پدرم انسان فوق العاده آرامی است، بر خلاف من که زود جوش میآورم. او میگوید هیچ علاقهای به فوتبال ندارد و تنها ارتباطش با دنیای فوتبال دنبال کردن نتایج تیمهایی است که پدرش در آنها عضویت دارد. او قبلا تنیسور بوده و از علاقه زیادش به رشته تنیس میگوید
مربیگری برانکو ایوانکوویچ در تیمهای مختلف:
۱۳۷۰ تا ۱۳۷۴: وارتکس
۱۳۷۴ تا ۱۳۷۵: سکستا
۱۳۷۵ تا ۱۳۷۷: ریه کا
۱۳۷۷ تا ۱۳۷۸: دستیار بلاژوویچ در تیم ملی کرواسی
۱۳۷۸ تا ۱۲۷۹: هانوفر آلمان
۱۳۷۹ تا ۱۳۸۰: دستیار بلاژوویچ در تیم ملی ایران
۱۳۸۰ تا ۱۳۸۱: تیم ملی بزرگسالان و امید ایران
۱۳۸۲ تا ۱۳۸۵: تیم ملی ایران
۱۳۸۵ تا ۱۳۸۷: دیناموزاگرب
۱۳۸۸ تا ۱۳۹۰:شاندونگ چین
۱۳۹۰ تا ۱۳۹۱: الاتفاق عربستان
۱۳۹۱ تا ۱۳۹۲: الوحده امارات
۱۳۹۲:دینامو زاگرب
۱۳۹۴: پرسپولیس
افتخارات ایرانی:
– صعود به جام جهانی ۲۰۰۶
– قهرمانی در آسیایی ۲۰۰۲
– سومی بی شکست در جام ملت های آسیا ۲۰۰۴
– قهزمان جام بین قاره ای آسیا- اقیانوسیه
– قهرمانی WAFFدر سال ۲۰۰۴
– قهرمانی در جام ال جی کازابلانکا ۲۰۰۲
– صعود ایران به رتبه۱۷ در رنکینگ فیفا ۲۰۰۵