مناقصات طراحی، خرید، اجرا و نگهداری تاسیسات ساختمانی و موتورخانه
طراحی تاسیسات ساختمان:
طراحی تاسیسات ساختمان به دو بخش اصلی تقسیم میشود: تاسیسات الکتریکی و تاسیسات مکانیکی . طراحی تاسیسات الکتریکی ساختمان شامل طراحی نمایشگر نور، سیستم روشنایی، سیستم ارتینگ ساختمان، جانمایی تمامی وسایل الکتریکی ساختمان و تابلوهای برق، سیمکشی و راهاندازی تلفن و آسانسور و منابع تغذیه و … میشود.
طراحی تاسیسات از ابتدا در فرآیند ساختمان، با داشتن نقشههای تاسیسات، به سایر جنبههای معماری ساختمان کمک میکند.
برای موفقیت بیشتر و شرکت در بهترین و مطمئن ترین مناقصات طراحی، خرید، اجرا و نگهداری تاسیسات ساختمانی و موتورخانه ، شما را به مرکز اطلاعات مناقصات و مزایدات ایران (زنجیره معاملاتی آریاتندر) راهنمایی مینمایم.
طراحی تاسیسات ساختمان شامل چه مواردی است :
- طراحی نقشه چیدمان تجهیزات سرمایشی و گرمایشی
- طراحی نقشههای آبیاری فضای سبز ساختمان و آب باران
- طراحی سیستم لوله کشی ساختمان
- طراحی سیستم فاضلاب ساختمان
- طراحی سیستم تاسیسات استخر، جکوزی و سونا
- طراحی رایزرها و داکتها
- طراحی سیستمهای تهویه مطبوع
- اصول طراحی کانال هوا
- طراحی سیستم آتش نشانی و سیستم اعلام حریق
- طراحی تاسیسات موتورخانه
- طراحی تاسیسات سیستم آبرسانی
وظایف یک طراح تاسیسات مکانیکی ساختمان شامل یک سری اقدامات و مسئولیتها هستند که برای ایجاد سیستمهای مکانیکی بهینه در یک ساختمان ضروری انجام میشوند. در ادامه به برخی از این وظایف اصلی اشاره میشود:
- تحلیل نیازهای پروژه: ابتدا، طراح تاسیسات مکانیکی ساختمان باید نیازها و مشکلات مرتبط با پروژه را به دقت تحلیل کند. این شامل مطالبی مانند افزایش راحتی ساکنین، بهرهوری انرژی، سیستمهای گرمایش و سرمایش، تهویه مطبوع، تأمین آب گرم و سرد، و مسائل مشابه است.
- طراحی و ایجاد نقشهها: با توجه به نیازها و اهداف پروژه، طراح تاسیسات مکانیکی باید نقشهها و طرحهای مربوط به سیستمهای مکانیکی را تهیه و ایجاد کند.
- محاسبه و برآورد هزینهها: طراح باید هزینههای مورد نیاز برای تهیه تجهیزات، نصب و اجرای سیستمها را تخمین بزند و به مشتری اطلاع دهد.
- ارزیابی راندمان و انرژی: طراح باید عملکرد سیستمهای مکانیکی را در ارتباط با بهرهوری انرژی و کارایی ارزیابی کند و در صورت نیاز تغییرات لازم را اعمال کند.
تعمیر و نگهداری تاسیسات ساختمانی :
تعمیر و نگهداری تاسیسات ساختمان شامل بخشهای مختلفی است، از جمله: انجام بازرسیها، انجام تعمیرات ضروری، پاسخگویی به نیازهای کارکنان و سایر وظایف عمومی حوزۀ نگهداری ساختمان. خدمات نگهداشت تأسیسات ساختمان میتواند توسط تیمهای داخلی یا مجموعههای بیرونی انجام شود.
در ساختمانهای تجاری بخشهای مختلفی وجود دارد که نیازمند خدمات نگهداشت و مهندسی است:
- تعمیر و نگهداری تاسیسات و تهویه : سیستم تهویۀ ساختمان (HAVC) نیازمند نگهداری است تا بهخوبی و با قابلیت اطمینان بالا کار کند. کارکنان، ساکنان و بازدیدکنندگان از ساختمان برای راحتی بیشتر و استفاده از هوای مناسب به تأسیسات سرمایشی و گرمایشی نیاز دارند. نشانههای بالقوۀ مشکل از جمله گرمایش و سرمایش نامناسب و خرابیهای پیشبینینشده نیازمند تعمیرات اضافی هستند. تأسیسات سرمایشی و گرمایشی عموماً شامل فیلترهایی هستند که باید در فاصلههای زمانی مناسب بازدید و در صورت لزوم تعویض شوند.
- تعمیر و نگهداری تاسیسات الکتریکی : حوزۀ نگهداری تأسیسات برقی از وظایف اولیه و ابتدایی تا وظایفی را که باید توسط متخصصان این حوزه انجام شوند را شامل میشود. نقص در لامپها از جمله خرابیهای متداول این حوزه است. یکی دیگر از مشکلات رایج زمانی است که فیوزهای مدار خاموش میشوند، که نشان میدهد مصرف بیشازحد انرژی باعث اضافه بار شده است.
- تجهیرات ایمنی : بسیاری از ساختمانهای تجاری امروز دارای سیستمهای حفاظت حریق چندوجهی هستند. عموماً سنسورها به پنلهای مرکزی وصل میشوند. مهندسان ساختمان یا شرکتهای نگهداری مسئول انجام آزمایشهای زمانبندیشده، نظارت و تعویض و نگهداری قطعات این تأسیسات هستند. سیستمهای حفاظت در مقابل حریق عموماً شامل هشدارهای صوتی مانند زنگ یا روشنایی قابلمشاهده هستند.
- خطوط لوله کشی : در مناطق پرکاربرد مانند آشپزخانه یا اتاق استراحت و در سرویسها بهداشتی به خطوط لولهکشی است. اغلب از فرایند مهندسی برای رفع انسداد خطوط تخلیه و جایگزینی قطعات سختافزاری مانند شیرها و حتی توالتهای خارج از سرویس استفاده میشود. در تأسیسات یا املاک تجاری چندطبقه، نگهداری از پمپهای آب خانگی نیز باید مدنظر قرار گیرد.
خدمات فوقالذکر بسته به نیاز میتواند با زمانبندی متنوع به اجرا در بیاید:
- تعمیر روزانۀ تجهیزات: تعمیرات روزانه شامل خدماتی مانند لولهکشی و آبرسانی است که گاهی در تأسیسات ساختمانها انجام میشود.
- تعمیرات سالانه: این سرویس نگهداری برای حفظ زیبایی ساختمانها و خدمات و همچنین تداوم عمر آنها انجام میشود و شامل کارهایی مانند سفیدشویی، رنگآمیزی، نظافت خطوط، مخازن و غیره میشود.
- تعمیرات ویژه: تعمیرات ویژه ساختمان برای جایگزینی قسمتهای موجود ساختمانها و خدماتی که در اثر قدیمی شدن ساختمانها خراب میشوند انجام میشود .
طراحی تاسیسات موتورخانه :
طراحی موتورخانه باید مبتنی بر مجموعه ای از ضوابط و استانداردها باشد. کوچک ترین اختلالی در عملکرد موتورخانه باعث بروز مشکلات زیادی در ساختمان ها می شود، طراحی غیراصولی موتورخانه باعث می شود که ساختمان عملا قابل سکونت نباشد یا افراد به هیچ عنوان در آن احساس آسایش حرارتی نکنند .
یک موتورخانه استاندارد لازم است چهار ویژگی داشته باشد:
- طراحی موتورخانه مبتنی بر محاسبات فنی و دقیق انجام شود.
- در انتخاب و نصب تجهیزات دو فاکتور کیفیت و قیمت به صورت بهینه در نظر گرفته شود.
- از نظر راندمان و عمر مفید کاری در وضعیت مطلوبی قرار داشته باشد.
- ایمنی در بخش های مختلف موتورخانه در سطح بالایی باشد.
طراحی موتورخانه (Furnace Room) موضوع مفصلی است که نیاز به ساعت ها بحث و بررسی دارد،:
- زیر بنای موتور خانه : به تجربه ثابت شده است که در ساختمان های با کاربری های گوناگون، باید چیزی در حدود ۴ تا ۸ درصد زیربنای کلی ساختمان را به موتورخانه اختصاص داد.
- موقعیت طراحی موتورخانه : با توجه به قیمت بالای هر متر از ساختمان، باید توجه داشت که هر میزان فضای مفیدی که به موتورخانه اختصاص داده می شود، از درآمد مالک ساختمان می کاهد.
- فضای کافی برای تجهیزات موتور خانه : هر یک از تجهیزات نصب شده در موتورخانه ممکن است روزی نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشند، به همین دلیل باید فضای استاندارد برای انتقال تجهیزات و تعمیر توسط اپراتور انسانی در نظر گرفته شود.
- نرم افزار های طراحی موتور خانه : بخش های مختلف طراحی شبیه سازی و محاسبات مربوط به موتورخانه ها در حال حاضر با استفاده از نرم افزار ها انجام می شوند.
- ملاحظات خروج آلاینده ها طراحی موتورخانه : انباشت دود در موتورخانه باعث می شود که آلاینده ها به درون ساختمان نفوذ کنند، این مسئله تهدید جدی برای سلامتی ساکنان ساختمان ها به شمار می رود، برای جلوگیری از بروز این مشکل اقدام به طراحی دودکش های خاصی در مجاورت دیگ در موتورخانه می شود
- انتخاب و نصب تجهیزات : معمولا کارفرما بودجه محدود و معینی را برای خرید تجهیزات موتورخانه در نظر می گیرد ، لذا دست طراح موتورخانه برای انتخاب تجهیزات چندان باز نیست ، بعد از انجام محاسبات دستی و نرم افزاری، نوبت به انتخاب تجهیزات می رسد.