تفاوت میکروفن و بلندگو از لحاظ کارایی و ساختار
بلندگوها و میکروفون ها هر دو مبدل هستند اجزایی که انرژی را از نوعی به نوع دیگر تبدیل می کنند بلندگو جریان های الکتریکی را به امواج صوتی تبدیل می کند. میکروفون صدا را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. تفاوت اصلی بین آنها در روشی است که طراحان صدا هر کدام را برای انجام کار خاص خود بهینه کرده اند.
بلندگوها و میکروفونها
بلندگوها و میکروفونها دو دستگاه صوتی هستند که به طور معمول در دستگاههای الکترونیکی استفاده میشوند. هر دو دستگاه برای پردازش و انتقال صدا به کار میروند، اما در قابلیتهای وظیفهای و کاربردی متفاوت هستند.
بلندگوها به صورت خروجی صوتی در دستگاههای الکترونیکی استفاده میشوند و سیگنال الکتریکی را به صدایی قابل شنیدن توسط انسان تبدیل میکنند. بلندگوها میتوانند در اندازهها و شکلهای مختلفی طراحی شوند و برای کاربردهای مختلفی مانند پخش موسیقی، تماشای فیلم، کنفرانسهای تلفنی و غیره به کار روند.
میکروفونها به صورت ورودی صوتی در دستگاههای الکترونیکی استفاده میشوند و صدا را به سیگنال الکتریکی تبدیل میکنند. میکروفونها نیز مانند بلندگوها در اندازهها و شکلهای مختلفی طراحی میشوند و برای کاربردهای مختلفی مانند ضبط صدا، مصاحبه، پخش موسیقی، کنفرانسهای تلفنی و غیره به کار میروند.
با وجود شباهتهایی که بین بلندگوها و میکروفونها وجود دارد، آنها در وظیفه و کاربردی که بر عهده دارند متفاوت هستند. بلندگوها به عنوان دستگاهی برای پخش صدا و افزایش شدت صدا استفاده میشوند، در حالی که میکروفونها برای جمعآوری صدا و تبدیل آن به سیگنال الکتریکی استفاده میشوند. در این صورت، بلندگوها به عنوان خروجی صوتی و میکروفونها به عنوان ورودی صوتی در دستگاههای الکترونیکی عمل میکنند.
بلندگو
بلندگوها سیگنال های الکتریکی را به امواج صوتی تبدیل می کنند. آنها امواج الکتریکی را به عنوان ورودی می گیرند و با تولید ارتعاشات فیزیکی آنها را به امواج صوتی تبدیل می کنند. اسپیکر در اصل یک دستگاه الکترومکانیکی است. . دو نوع بلندگو وجود دارد، سیمی و بی سیم. این به شما بستگی دارد که کدام یک را می خواهید انتخاب کنید.
میکروفون
میکروفون یک ابزار صوتی است که امواج صوتی را به امواج الکتریکی تبدیل می کند. ورودی به صورت امواج صوتی است و خروجی با کمک دو سیم برق دریافت می شود.
شباهت ها
هر دوی آنها ابزار صوتی هستند.هر دوی این دستگاه ها دارای یک سیم پیچ متحرک هستند که در میدان مغناطیسی قرار دارد. این میدان جریان های الکتریکی یا ارتعاشات صوتی تولید می کند و محتوای صوتی به مخاطب تحویل می شود.
می توانید یک میکروفون پویا را به هر خروجی بلندگو متصل کنید. با انجام این کار، می توانید صدا را از میکروفون بشنوید. اما به هیچ وجه پیشنهاد نمی شود و ممکن است این فرآیند دستگاه شما را به خطر بیندازد.
به طور مشابه، اتصال یک سیستم بلندگو به ورودی میکروفون امکان پذیر است. با این حال، این احتمال وجود دارد که این اتصال از کار بیفتد زیرا ممکن است سیگنالهای قابل تشخیص تولید نشوند.
تفاوت
هر دوی این دستگاه های صوتی بسیار نزدیک به هم مرتبط هستند. اما از نظر عملکرد و مکانیسم آنها کاملاً متفاوت هستند. اول از همه، باید به یاد داشته باشید که بلندگوها و میکروفون ها به عنوان مبدل علامت گذاری شده اند. هدف اصلی آنها تبدیل انرژی از یک حالت به حالت دیگر است.
بلندگوها جریان های الکتریکی یا امواج را به امواج صوتی تبدیل می کنند. از طرف دیگر میکروفون انرژی صوتی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند.
معمولاً مشاهده می شود که میکروفون ها خروجی نسبتاً ضعیفی تولید می کنند.
آنها همیشه نیاز به تقویت اولیه دارند. این پردازش مورد نیاز است تا سیگنال ها را بتوان به سطح خط استاندارد خود بازگرداند. سیگنالها نسبتا ضعیف هستند، به همین دلیل است که کابلهای میکروفون همیشه مملو از محافظ هستند
و نویز الکتریکی دریافتی از لوازم خانگی را کاهش میدهند. از طرف دیگر، سیگنال های تولید شده توسط بلندگوها نسبتا قوی تر هستند.
بلندگو یک اتاق را با صدایی غنی، شفاف و با کیفیت بالا پر می کند. میکروفون چنین قابلیتی را ارائه نمی دهد.
بلندگوها می توانند قدرت بسیار زیادی را که از یک آمپلی فایر تامین می شود، تحمل کنند. میکروفون فاقد این تمایل است که نقطه ضعف آنهاست.
هدف اصلی میکروفون جمع آوری صدا است. و هدف از بلندگو پخش صدا است.انواع بلندگوها شامل انواع سیمی و بی سیم می باشد. در دسته بندی نوع برقی بلندگوهای کویل متحرک داریم. در نوع الکترواستاتیک، ممکن است بلندگوهای خازنی را مشاهده کرده باشید. نوع الکترومغناطیسی شامل بلندگوهای نوع نی است. و نوع پیزوالکتریک به سیستم بلندگوی کریستالی معروف است. در ادامه به انواع میکروفن اشاره خواهیم کرد.
۱. میکروفون کریستالی
عملکرد میکروفون کریستالی بر اساس اثر پیزوالکتریک است. شما معمولا چنین میکروفونی را در یک سیستم ضبط صدا حرفه ای مشاهده می کنید. بهتر است آن را در جلوی دهان قرار دهید تا بتوان صدای واضحی را ضبط کرد. گاهی اوقات به عنوان میکروفون لب شناخته می شود زیرا همیشه بسیار نزدیک به دهان گوینده قرار می گیرد. میکروفونی که در گردن یا قفسه سینه گوینده قرار می گیرد، معمولاً به عنوان میکروفون Cardioid شناخته می شود.
۲. میکروفون کربنی
این شامل دو صفحه فلزی است و صفحه نازک رو به بلندگو است. مهمتر از همه، این صفحه مربوطه به شکل دیافراگم عمل می کند. هر زمان که بلندگو صحبت می کند، دیافراگم به لرزش در می آید.
۳. میکروفون نواری
میکروفون های نواری بر روی مکانیسم القای الکترومغناطیسی کار می کنند. گاهی اوقات، مردم آنها را میکروفون سیم پیچ پویا یا متحرک می نامند .
۴. میکروفون بی سیم
این میکروفون بر اساس فناوری های بی سیم طراحی و ساخته شده است. آنها بر روی مکانیسم اتصال بلوتوث کار می کنند و گاهی اوقات به عنوان میکروفون بلوتوث نامیده می شوند و علامت گذاری می شوند. مدلهای گستردهای در این دسته عرضه میشوند که به دلیل عملکردهای بیسیم و بدون کابل، به انتخاب مورد علاقه در میان کاربران تبدیل میشوند.