سبک زندگی
موضوعات داغ

روش ها و تکنیک های که از اختلاف بین زوجین و طلاق جلوگیری میکنن

۷ گام موثر برای جلوگیری از طلاق
بسیاری از افراد نارضایتی همسرشان را نادیده میگیرند و به زنگ خطری که سال هاست به صدا در آمده توجهی ندارند.آن ها احتمال نمی دهند که این گاه و شکایت در نهایت،شاید عامل اصلی جدایی آن دو شود؛اما وقتی همسرشان «به طور ناگهانی» اعلام می کند که میخواهد خانه را ترک کند،به ازدواجش پایان دهد یا قصد دارد دادخواست طلاق را به دادگاه ارائه دهد احساس میکند که زمین زیر پایشان به لرزه درامده است.
آیا در دقیقه نود راهی هست که بتوان مانع از طلاق شد؟
علی روز جمعه به همسرش مریم اعلام کرد که قصد جدایی دارد.مریم شوکه شده بود. او نمی دانست چرا همسرش تا این اندازه ناراضی است.خب،او از مسائل مختلف شکایت داشت؛اما مگر همه زن و شوهرها از هم شکایت نمیکنند؟! با وجود این،صبح دوشنبه،مریم تصمیم تازه ای گرفت.او می خواست تمام تلاشش را انجام دهد که این طلاق صورت نگیرد.آنچه در ادامه می آید هفت روشی است که من(پزشک معالج)و مریم با یکدیگر طراحی کردیم.
۱.برای اقدام کردن آماده شوید
اگر واقعاٌ مصمم شده اید که مانع این طلاق شوید،در اولین فرصت،به اعصابتان مسلط شوید و اضطراب را کنار بگذارید.شما باید از افسردگی دوری کنید و راهکاری عملی در نظر بگیرید.موارد بعدی کمکتان می کند که شروع قدرتمندی داشته باشید.
۲.سعی نکنید که نقش قربانی را بازی کنید
«چطور توانستی این کار را با من بکنی؟» شاید این جمله واقعا بیانگر حال و روزتان باشد.اما با آن،برای جلب مجدد توجه همسرتان راه به جایی نمی برید و در نهایت شما هستید که بازی را باخته اید.اگر قصد دارید همسرتان را با احساس گناه مجبور به بازگشت کنید،دقیقا نتیجه برعکس خواهد شد و او با افسردگی اعلام می کند:«از این که باز هم در خانه بمانم متنفرم.»این روش خوبی برای جلوگیری از طلاق نیست. به جای عبارتی مثل«طفلکی من!» بهتر است بگویید:«من به خودم افتخار میکنم!»توانمندی ها و نقاط قوت خود را در این ازدواج به یاد بیاورید و فکر کنید که چگونه میتوانید ماهیت اصلی آن ها را به نمایش بگذارید. این کار باعث می شود که به سرعت خوتان را باور کنید.توجه داشته باشید که نقاط قوت خود را به نمایش بگذارید،نه این که تنها آن ها را بازگو کنید،اجازه دهید عملکردتان بیشتر از سخنانتانبه چشم بیاید.حرف هایتان را برای تعریف و تمجید از همسرتان ذخیره کنید؛چرب زبانی انسان را به هر مقصدی می رساند.اما در حال حاضر،درباره خودتان نظری ندهید.در این مرحله،تعریف از خود صحیح نیست.دیگران را تسحین کنید؛زیرا افراد قدرتمند هنگام تعریف کردن از دیگران انرژی فوق العاده مثبتی را منتشر می کنند.به لطیفه های اینترنتی رسیده و به دستتان لبخند بزنید.احساسات تان را ابراز کنید و از کارهای خوب همسرتان قدرانی کنید.
۳.موارد ضروری برای تغییر را مشخض کنید.
از تمام دفعاتی که همسرتان نظر مثبتی درباره شما نداشته لیستی تهیه کنید.حالا بدون تعصب ببینید که چه تلاشهایی صورت گرفته تا مانع از طلاق شود.شکایت ها،انتقادات و سخنانتان در هنگام عصبانیت را لیست کنید. با مرور این فهرست،احتمالا می توانید رفتارهای منجر شده به دادخواست طلاق را ریشه یابی کنید.فهرست را با همسرتان،که گویا از همین لحظه همسر سابق شما محسوب می شود،بررسی کنید.مطمئن شوید چیزی از قلم نینداخته اید.در همین حال،تُن صدای خود را حفظ کنید؛انگار در حال خواندن لیست خرید مواد غذایی هستید.«کار سختی نیست؛فقط میخواهم مطمئن شوم که فهرست من نقصی ندارد.»قرار نیست کسی قربانی شود یا احساس حقارت کند. هر چه بیشتر به گذشته بازگردید و دریابید که این رفتار اشتباه را در چه مرحله ای از رشد و بلوغ را فرا گرفته اید به همان میزان نیز راحت تر و بهتر می توانید اصلاحش کرده یا آن را با عادتی بهتر عوض کنید.پس از بررسی،برنامه ای برای اصلاح موضوعات فهرست شده تهیه کنید.
۴.در بهترین حالت خود باشی.
چهره و ظاهر شما یکی از اصلی ترین عوامل موفقیت در جلوگیری از طلاق است.وزن کم کنید.مدل موهایتان را تغییر دهید.به پوشش خود توجه کنید:شلوارهای گشاد و کفشهای از مد افتاده را دور بریزید. خود را در جذاب ترین حالت تصور کنید.اگر تصویر ذهنی تان واضح نبود،به افراد جذابی توجه کنید که در مغازه های لباس فروشی میبینید یا به افراد خوش تیپی که تلوزیون نشانشان می دهد. سپس تیپ جدیدی را انتخاب کنید که خاص خودتان باشد.
۵.زخم های کهنه را التیام ببخشید.
به واقع،همسرتان از چه مسائلی آزرده خاطر شده و چه کارهایی باعث رنجش او گردیده که تصمیم به طلاق گرفته است؟ لیستی تهیه کرده و تمام لحظاتی را یادداشت کنید که همسرتان از آن ها با تلخی و عصبانیت یاد می کند.همچنین خاطرات تلخ از دیدگاه خودتان را نیز یادداشت کنید. سپس کنار هم بشینید و ببینید که در هر کدام از آن اشتباهات و سوءتفاهم ها چه نقشی داشته اید.لازم نیست که درباره رفتارهای اشتباه طرف مقابل نظری بدهید.فقط کافی است متوجه شوید چه رفتارهایی را غیر عمد انجام داده ایدکه مسئله ساز شده اند.برای آن رفتارها معذرت خواهی کنید وبیندیشید که در آینده چه کاهایی میتوانید انجام دهید تا چنین اتفاقاتی تکرار نشوند.باید از اشتباهات درس گرفت.اگر ازدواجتان به بن بست رسید،بی شک از اشتباهات خود به اندازه کافی درس نگرفته اید.
۶.خودتان را باور داشته باشید
ضمن تلاش برای جلوگیری از طلاق،سعی منید روحیه خود را حفظ کنید.جمله«فکر میکنم که میتوانم»را بارها و بارها در طول روز برا خود تکرار کنید تا ملکه ذهن شما شود.اگر در عمق وجود خود احساس می کنید لایق دوست داشه شدن نیستید،باید ذهنیت خود را عوض کنید.برای غلبه بر باورهای ناخوشایندی که درباره خود دارید از تکنیک زیر استفاده کنید:
دور گوش راست خود دایره ای تصور کنید.بعد با سه انگشت میانی دست راست روی دایره ضربه بزنید. از بالا به سمت پایین و عقب ضربه زده و این کار را ده مرتبه تکرار کنید.در این حین،با خود تکرار کنید:«من لیاقت دوست داشته شدن را دارم.من دوست داشتنی هستم. من لیاقت دوست داشته شدن را دارم.من دوست داشتنی هستم…»
این کار ذهن شما را دوباره برنامه ریزی کرده وشما میتوانید افکار منفی ذهنی دباره خودتان را با افکار مثبت جا به جا کنید.ملکه ذهنی خود را چندین مرتبه تکرار کنید.به دایره دور گوش خود ضربه وارد کنید و این قدر این کار را انجام دهید تا اعتماد به نفستان تقویت شود و بتوانید به خود تکیه کنید.
۷.نکات مورد نیاز برای ازدواج موفق را بیاموزید
نباید از خودتان انتظار داشته باشید که بدون داشتن اطلاعاتی درباره حقوق وارد جلسه دادگاه شوید و قضاوات آن محکمه را به عهده بگیرید!شما برای نقش همسری تا چه اندازه آموزش دیده اید؟بی شک بسیار کم،اما واقعیت آن برای موفقیت در شغلی ساده هم باید از پیش مهارت های مهمی را آموخته باشید.
چهار عامل مورد نیاز برای دوام رابطه عاشقانه را بیاموزید
۱.با یکدیگر صحبت کنید.
۲.به اتفاق هم تصمیم های برد برد بگیرید.
۳.اجازه ندهید عصبانیت رابطه شما را مختل کند.
۴.انرژی مثبت جاری در وجود خود را به دیگری منتقل کنید.
کتابهای خودآموز یا دوره های مجازی هم مفید هستند.گاهی مشاور ازدواج هم می تواند راهنمای معتمدی باشد؛ اما این مشاور را آگاهانه و با دقت انتخاب کنید تا مطمئن شوید او همان کسی است که مهارت های مورد نیاز را به شما آموزش خواهد داد.
در نهایت علی و مریم به کجا رسیدند؟
مریم تصمیم گرفت که با تمام قوا بجنگد تا دوباره دل علی را به دست آورد. ازدواج خود را از بن بست خارج کرد و کانون گرمی را برای خود، همسرش و فرزندانش تشکیل داد. درست همان چیزی که آن ها از صمیم قلب آرزویش را داشتند. او به سرعت این هفت مرحله را اجرا کرد.خوشبختانه، نقشه ما موثر واق شد و رابطه همچنان رو به بهبود است. هم زمان با تلاش های مریم، علی هم با وکیل خود تماس گرفت و از او خواست به طور موقت از ارائه دادخواست طلاق خودداری کند.از نظر علی طلاق نمیتوانست سال های گذرانده با خشم و نفرت را جبران کند یا التیام ببخشد. اکنون بهتر بود با زنی همراه شود که با جان و دل برای ساختن زندگی رویایی شان تلاش می کرد.در نهایت،با وجود عدم تمایل پیشین علی،برای رفتن به مرکز مشاوره ازدواج،او تصمیم گرفت تا در جلسات درمانی مریم با وی همراه شود.علی بسیار شگفت زده شد؛زیرا جلسات مشاوره مفیدتر از آن چیزی بود که انتظار داشت؛به ویژه برای التیام بخشیدن به زخم های عمیقی که سالیان سال هردوی آن ها را آزار داده بود.
این زوج دوباره عاشق یکدیگرند.ازدواج مستحکمشان صدمه ای به کودکانشان نزده است و هیچ یک مجبور نشده اند نیمی از مال و اموال حاصل از زحمت بسیار خود را به دیگری بببخشند.چند ماهی طول کشید که علی از درخواست طلاق منصرف شود. در این چند ماه، هم مریم توجه خود را بر روی ایجاد تغییراتی جدید متمرکز کرده بود و تا مدتی یک طرفه رابطه را هدایت می کرد تا این که علی هم راضی شد آن دو یک بار دیگر شانس خود را امتحان کنند. بی شک این زوج در آینده ناراحتی هایی خواهند داشت؛اما نکته این جاست:در حالی که علی درخواست طلاق داده بود، تلاش های مریم باعث شد تا زندگی شان حفظ شده و از یک فاجعه به خوشبختی تبدیل شود.اکنون زمین لرزه تمام شده است.زمین زیر پایشان محکم است و چهره مشاورشان از خوشحالی می درخشد.

 مقالاتی از این قبیل اینجا…

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا