گیم

نقد و بررسی بازی مس افکت: آندرومدا

بازی ویدئویی در سبک اکشن نقش آفرینی که توسط شرکت بایوور ساخته شده است و بوسیلهٔ الکترونیک آرتز (ٍَEA) عرضه شده است،بازی ای که دارای جلوه های عالی از هر نظر و شخصیت های تاثیر گذار که بازی را خوب طراحی کرده اند در این مقاله به نقد و بررسی بازی مس افکت :آندرومدا می پردازیم.

 

 

کهکشان

کهکشان آندرومدا که با نام هایی چون Messier 31، M31 و یا NGC 244  شناخته، یک کهکشان زیبا و دارای افکت های نورانی است که با زمین ما حدود دو و نیم میلیون سال نوری فاصله دارد. این کهکشان نام عجیب خود را از داستانی یونانی گرفته است. در اساطیر یونان باستان، اندرومدا نام دختر شاه اتیوپیا یعنی Cepheus و همسرش Cassiopeia می باشد.

از تغییرات مهم و بنیادی که سیستم مبارزات آندرومدا به خود دیده، سیستم خودکار است، مبارزات در آندرومدا بر خلاف نسخه های قبلی، سریع تر و دارای صحنه های مبارزاتی هست، به همین دلیل هم سیستم کاور گیری در این نسخه خودکار شده تا بازیکن بتواند به سرعت وارد کاور شود و از ان بیرون بیآید. بنابراین این خودکار شدن کاور گیری را می توان تغییر خوبی دانست که کاملا در خدمت سرعت بالای بازی است.

سیستم کاور خودکار اگر که به درستی پیاده سازی نشود، می تواند گیمران را دچار سردرگمی کنند. کاور گیری های بی موقع، ممکن است که بازیکن را در شرایطی نامتعارف قرار دهد نبرد ها را به شکل غیر منطقی سخت تر از قبل، اما خوشبختانه باید بگوییم که سیستم کاور خودکار آندورمدا بسیار خوب از آب درآمده و هیچ گاه بازیکن را ناامید نخواهد کرد.

 

TuuvwsK8DN4C2ExeKm4u9i-compressor mass effect: Andromeda بررسی بازی مس افکت: آندرومدا

TuuvwsK8DN4C2ExeKm4u9i-compressor mass effect: Andromeda بررسی بازی مس افکت: آندرومدا

تیم

اسکات به همراه تیمی از انسان ها به سیاره ی Habitat 7 اعزام می شوند تا عملیات جست و جوی خود را آغاز کرده. اما طبق معمول کار ها آنطور که برنامه ریزی شده اند پیش نخواهد رفت و طی اتفاقاتی سفینه درچار سانحه شده و سرنشینان آن نیز هر یک به گوشه ای از این سیاره پرتاب می شوند. آن ها متوجه می شوند که سیاره ای که تا کنون آن را خانه ی جدید بشریت می پنداشته اند نه تنها از لحاظ آب و هوایی در وضعیتی نا پایدار و نامناسب قرار دارد بلکه خانه ی موجودات فضایی عجیب و غریب می باشد  که هیچ اطلاعاتی در مورد هر یک از این موجودات را دسترس ندارد.

این تمدن فضایی که ظاهرا پیشرفت های تکنولوژیکی بسیاری نیز کرده اند  و ار ورود تان به آن سیاره به استقبال شما و عزیزانتان خواهند آمد. شما در نقش رایدر جوان بازی را آغاز کرده و باید دیگر سرنشینان سقوط کرده را پیدا و پس از یافتن آن ها و درگیری با موجودات عجیب فضایی در دفعات فراوان، محوطه ای حفاظت شده را پیدا خواهید کرد. طی اتفاقاتی که در این بخش رخ می دهد شخصیت اصلی به همراه پدرش در اثر یک انفجار بزرگ به درون دره ای پرتاب می شوند.

 

بخش چند نفره آنلاین

بخش چند نفره مس افکت، درست همانند مس افکت ۳ هست، با این تفاوت که سیستم مبارزات آندرومدا، باعث شده که این بخش جذاب تر و مهیج تر از پیش شود. در این بخش بازیکنان باید به هم یاری برسانند و در برابر موج های متوالی دشمن مقاومت کنند. متاسفانه ایرادات سرور باعث شده که بازیکنان لگ و تاخیر بسیاری را مشاهده کنن که این مورد به تجربه بازی لطمه می زند.در بخش چند نفره بازیکنان می توانند با استفاده سیستم میکروترنزکشن و پرداخت پول واقعی، پیشرفت خود را سریع تر کنند.

گشت و گذار

گشت و گذار در سیاره های ناشناخته، همواره بخش مهمی از مس افکت هست، اما در هیچ کدام از نسخه های قبلی، این جنبه به شکل راضی کننده ای پیاده سازی نشده بود و همیشه ضعفی را به همراه خود داشت. آندرومدا محیط هایی پهناور و وسیع را پیش روی بازیکن قرار می دهد که از نظر بصری بسیار زیبا هستند

هر سیاره ای دارای محتویات گوناگون و بازیکن وظیفه دارد که با انجام روند مشخصی، سیاره را به محیطی قابل زندگی برای اهالی کهکشان راه شیری تبدیل کند. همین هدف باعث شده که گشت و گذار در سیاره ها معنی داشته باشد و صرفا اطلاف وقت نباشد. بازیکن واقعا حس می کند که مشغول اکتشاف و گشت و گذار، به منظور کشف راز های پنهان دنیای وسیع است. شاید تنها نکته ضعیف محیط بازی، جامعه زیستی بسیار کم تنوع سیارات است. جانوران و حویانات ساکنان در تمامی سیاره ها، به یک شکل اند و تعداد شان هم بسیار محدود است.

ماموریت های اصلی و آن هایی که به شخصیت ها می پردازند جذاب و سرگرم کننده اند، اما باقی مراحل که اتفاقا تعدادشان کم هم نیست، ممکن است که بسیار خسته کننده باشند. برخی این مراحل از نظر داستانی چندان ضعف ندارند و به همان بستر نه چندان خوب آندرومدا می پردازند.

TuuvwsK8DN4C2ExeKm4u9i-compressor mass effect: Andromeda بررسی بازی مس افکت: آندرومدا

mass-effect-andromeda-art-01-ps4-us-21oct16-compressor

 

 سخنان تهیه کنندۀ بازی در مورد شکست بازی آندرومدا در توییتر توضیح داد:

 

مارک دره (Mark Darrah)

مارک، تهیه کننده اجرایی بایوور، با گذاشتن پستی در توئیتر عقیده خود در مورد اینکه چرا مس افکت اینقدر مورد انتقاد قرار گرفت بیان کرد. او گفت، می‌داند که اندرومدا یک بازی مملو از مشکلات فنی است، اما بسیاری از عوامل خارجی باعث شدند که مس افکت تا این حد منفور شود.

زمان نامناسبی بازی را منتشر کردیم. Horizon، Nier، Nioh و Zelda همه در بازه زمانی نزدیک به مس افکت عرضه شدند. هر کدام از این عناوین یک مکانیزم را بهتر از بازی ما پیاده سازی کردند. پس جای تعجبی ندارد اگر حتی سیستم‌هایی که ما خوب در بازی طراحی کردیم هم مورد انتقاد قرار گیرند. اگر ما اندرومدا را زمان دیگری عرضه می‌کردیم نمره آن از ۷۲ درصد به ۹۰ درصد نمی‌رسید، اما مطمئنا به ۷۸ درصد می‌رسید.

او اضافه کرد، حرف‌هایی که بین بازیکنان درباره بازی ردوبدل می‌شدند هم مسلما در این بازخورد منفی تاثیر داشتند. او بر این باور است که برعکس مس افکت، دراگون ایج در زمان مناسبی به بازار عرضه شد، سال ۲۰۱۴. سالی که عناوین بزرگی منتشر نشدند.

بلایی که سر مس افکت اندرومدا آمد، به خاطر بازی‌های بهتری بود که با فاصله کمی از آن به دست بازیکنان رسیدند.

 

دیدگاه سایت های معتبر دنیا به بازی مس افکت: آندروما (Mass Effect: Andromeda):

 

آی‌جی‌ان

۷۷ از ۱۰۰

مس افکت یک بازی اکشن نقش‌آفرینی  که در برخی از لحظاتش موفق می‌شود تا حس و حال سه‌گانه باشکوه مس افکت را تکرار کرده و درگیری‌های نفس‌گیر و صداگذاری‌های واقع‌گرایانه‌ای را نیز در آن شاهد هستیم. با این حال بازی از حیث داستان ضعف دارد و علاوه بر آن کاراکتر خوبی هم در بازی وجود ندارد که حداقل او بتواند گیمر را به تجربه بازی برای ساعت‌های طولانی تشویق کند. بازی همچنین مشکلات دیگری چون کمبود نژاد‌های جدید، نبود امکان شخصی‌سازی همراهان و مشکلات و باگ‌های فنی نیز دارد که باعث شده‌اند این بازی به یک اثر عالی تبدیل نشود.

پالی‌گان

۷۵ از ۱۰۰

بازی ایراد‌های فنی نیز دارد که شاید خیلی جدی نباشند، ولی به هر حال یک نقص هستند. اما در مورد تجربه کلی بازی، آندرومدا شخصیت‌های خوبی دارد و سوال‌های متعددی را در ذهن‌تان ایجاد می‌کند که جوابی برایشان پیدا نمی‌کنید. در نتیجه همواره حس خواهید کرد که بازی باعث شده تا منتظر نسخه بعدی سری مس افکت بمانید. در مجموع اگر بخواهیم بازی را با پایان‌بندی آن قضاوت کنم، می‌توانم بگویم که آندرومدا بازی موفقی است. البته برای رسیدن به این پایان‌بندی، باید مسیری را طی کنید که پر از پستی و بلندی است.

ویدیوگیمر

۷۰ از ۱۰۰

مشکلات فنی بازی به تجربه کلی آن آسیب می‌زنند و بسیار نا‌امید‌کننده هستند و کلیت بازی هم حس و حالی شبیه به سری Dragon Age را القا می‌کند تا اینکه بخواهد نسخه جدیدی از مس افکت باشد. با این حال اگر به دنبال یک بازی با جهانی بزرگ هستید که گان‌پلی خوبی نیز داشته باشد و داستانی را با محوریت یک قهرمان تعریف کند، به احتمال زیاد از تجربه آندرومدا لذت خواهید برد.

 

yjzwpxs3dlmw1ywkdalw-compressor

mass-effect-spaceship-compressor

 

دیستراکتوید

۶۵ از ۱۰۰

بازی شبیه به هر چیزی که باشد، شبیه به یک مس افکت نیست! این بازی بیش‌تر مانند یک نسخه فرعی است که توسط استودیو دیگری به جز بایوور ساخته شده است و سازندگان آن نمی‌دانند که واقعا می‌خواهند بازی چه جهت‌گیری داشته و چه تجربه‌ای را خلق کنند. به همین دلیل هم در بازی شاهد آن اتمسفری که در سه‌گانه دیده بودیم، نیستیم.

گیم‌اسپات

۶۰ از ۱۰۰

افرادی که عاشق گشت و گذار در محیط‌های وسیع هستند، از تجربه بازی لذت خواهند برد و می‌توانند موارد مختلفی را با کاوش در جهان بازی به دست بیاورند. بازی جهان بزرگ و زیبایی دارد و سیستم مبارزه‌های آن هم با وجود قابلیت‌های مختلف، لذت‌بخش است. همچنین داستان بازی هم با اینکه خیلی عالی نیست، ولی ضعیف هم به شمار نمی‌رود. با این حال شخصیت‌های بازی بسیار سطحی بوده و دیالوگ‌های آن نیز همین شرایط را دارند. در زمینه کوئست‌ها شامل تنوع خیلی خوبی نیستیم و برخی از ماموریت‌ها بسیار تکراری هستند و همچنین یکی دیگر از مشکلات بازی، ایرادهای فنی جزئی ولی تاثیرگذار است.

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا