اخبارکارت گرافیک

احتمال افزایش قیمت کارت‌ های گرافیک انویدیا و AMD در سال ۲۰۲۰

خب اگر منتظر کاهش قیمت کارت گرافیک NVIDIA و AMD هستید ، گزارشی از DigiTimes منتشر شده است که انتظار می رود آنها در سال ۲۰۲۰ حتی بیشتر صعود کنند و کمبود DRAM گرافیکی دلیل اصلی آن باشد.

حافظه ها

باتوجه‌به اینکه تمامی مصرف‌کنندگان بزرگ حافظه‌های DRAM کارت‌های گرافیک در حال کنارگذاشتن حافظه‌ی گرافیکی GDDR۵ و به‌کارگیری حافظه‌های GDDR۶ هستند، گفته می‌شود دلیل افزایش قیمت با محدودیت‌های عرضه مرتبط است. انویدیا اولین شرکتی بود که با سری جی‌فورس RTX به رابط‌های جدید کارت‌های گرافیک روی آورد؛ اما حالا پردازنده‌های گرافیکی سری جی‌فورس GTX نیز از حافظه‌ی گرافیکی GDDR۶ بهره می‌برند. این نوع کارت‌های گرافیکی میان‌رده و مقرون‌به‌صرفه بازار‌های بزرگی را هدف قرار داده‌اند؛ از‌این‌رو، انویدیا یکی از بزرگ‌ترین مشتریان حافظه‌های گرافیکی GDDR۶ به‌شمار می‌رود.


شایان ذکر است با اینکه AMD حجم زیادی از کارت‌های گرافیک خود را با حافظه‌ی گرافیکی GDDR۵ روانه‌ی بازار می‌کند، در جدیدترین پردازنده‌های گرافیکی خود از حافظه‌ی GDDR۶ استفاده کرده است. کارت‌های گرافیک رادئون RX ۵۷۰۰ XT و رادئون RX ۵۷۰۰ اولین محصولات AMD با بهره‌گیری از طراحی حافظه‌ی GDDR۶ بودند. این شرکت اخیرا نیز کارت‌های گرافیک سری RX ۵۵۰۰ را معرفی کرده که از حافظه‌ی گرافیکی GDDR۶ بهره می‌برد و بازار کامپیوتر‌های قابل‌حمل و دستگاه‌های دسکتاپ را هدف قرار داده است. AMD همچنین قصد دارد سری سوم از پردازنده‌های گرافیکی مبتنی‌بر معماری Navi را که با نام رادئون RX ۵۶۰۰ شناخته می‌شود، در رویداد CES ۲۰۲۰ معرفی کند. در این محصولات نیز، از حافظه‌ی GDDR۶ استفاده شده است.

16-Gigabit-GDDR6-2-740x545-compressor

درادامه‌ی گزارش DRAMeXchange

در بازار کارت‌های گرافیک، بیشتر عرضه‌ی انویدیا برپایه‌ی پلتفرم RTX هستند و اکثر این پردازنده‌های گرافیکی RTX از حافظه‌ی GDDR6 استفاده می‌کنند. AMD نیز فعالانه در حال کنارگذاشتن کارت‌های گرافیک قدیمی خود با حافظه‌ی GDDR5 است. این شرکت برای جدیدترین سری از کارت‌های گرافیک سری Navi به‌سمت GDDR6 روی گردانده است. در بازار کنسول‌های بازی، سونی و مایکروسافت برای پلی‌استیشن ۴ و ایکس‌باکس وان، هنوز متکی به حافظه‌ی GDDR5 هستند.

با‌این‌حال، کنسول‌های نسل بعدی آن‌ها، یعنی پلی‌استیشن ۵ سونی و ایکس‌باکس Series X مایکروسافت که در تعطیلات سال ۲۰۲۰ عرضه می‌شوند، به حافظه‌ی GDDR6 مجهز خواهند شد. ظرفیت حافظه نیز در کنسول‌های آتی می‌تواند تا ۱۶ گیگابایت، یعنی دو برابرِ حافظه‌ی کارت‌های گرافیک معمولی افزایش یابد. باتوجه‌به این پیشرفت‌ها، انتظار می‌رود تقاضا از میزان عرضه‌ی حافظه‌های DRAM پردازنده‌های گرافیکی در سال ۲۰۲۰ پیشی بگیرد.

NVIDIA-GeForce-RTX-20-Series-Turing-Graphics-Cards-Gaming-compressor

گزارش DRAMeXchange


باتوجه‌به محدودیت عرضه و افزایش تقاضا که پیش‌تر ذکر شد، حرف‌وحدیث‌های در حال مطرح‌شدن است. وب‌سایت تحلیلی TrendForce پیش‌بینی می‌کند ازآنجاکه تأمین‌کنندگان نمی‌توانند سریعا اصلاحاتی روی ترکیب محصولاتشان برای پاسخ‌گویی آنی به تقاضا‌های روزافزون اعمال کنند، جهش درخورتوجهی در قیمت‌های قراردادی حافظه‌های گرافیکی DRAM حاصل خواهد شد. این جهشِ قیمتی بیشترین افزایش بین محصولات مختلف حافظه خواهد بود.

در این مقاله در گفتگو با تحلیلگر مؤسسه‌ی TrendForce، ارویل وو، اشاره شده است حافظه‌ی گرافیکی DRAM هزینه‌ی تولید بیشتری درمقایسه‌با هر تراشه‌ی دیگر دارد و تا زمانی‌که این موارد در قرارداد‌های بین تأمین‌کنندگان DRAM و سازندگان کارت‌های گرافیک منعکس شود، به تأثیرپذیری محصولات پایانی در دست مشتری منجر خواهد شد. موارد یادشده نه‌تن‌ها باعث افزایش قیمت کارت‌های گرافیک موجود انویدیا و AMD با حافظه GDDR۶ خواهد شد؛ بلکه محصولات آینده‌ی این شرکت‌ها را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد؛ مگر اینکه این دو شرکت تصمیم بگیرند مسیر استفاده از حافظه‌های با پهنای باند بالای HBM۲ / E را در پیش بگیرند که چنین موضوعی بیشتر برای AMD محتمل است.

حداقل برای بازار مصرفی عادی که محصولات کامپیوتری پرچم‌دار هر دو شرکت در‌حال‌حاضر از حافظه‌های استاندارد DRAM با پهنای باند بالا استفاده می‌کنند، افزایش قیمتی را نمی‌توان متصور شد.
ازآن‌جاکه سهام حافظه‌ی GDDR۶ هنوز ثابت و افزایش قیمتی در کارت‌های گرافیک مصرفی رخ نداده است، نگرانی آنی بابت کمبود حافظه‌ی مذکور وجود ندارد. همچنین، سامسونگ و SK Hynix و میکرون انتظار دارند تولید حافظه‌ی گرافیکی DRAM را در سال ۲۰۲۰ حداکثر ۱۵ درصد افزایش دهند.

AMD-Radeon-RX-5700-Official-Video_5-1030x579-compressorافزایش قیمت کارت‌ های گرافیک انویدیا و AMD در سال ۲۰۲۰
0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
0 نظرات
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا