همکاری ایران و روسیه در حوزه هوش مصنوعی به زودی آغاز میشود
با توسعه روزافزون فناوری هوش مصنوعی و استفاده از آن در صنایع مختلف، کشورهای مختلف در حال تمرکز روی بومی سازی این فناوری و همکاری با شرکای خود در این زمینه هستند. در این حالت دولت روسیه اعلام نموده قصد دارد این زمینه همکاری مشترکی را با ایران آغاز کند.
معاون وزیر توسعه دیجیتالی، ارتباطات و رسانههای جمعی روسیه در آستانه اعزام هیاتی متشکل از نمایندگان شرکتهای قدرتمند کشورش در حوزه فناوری اطلاعات به تهران گفت:
زمینه های همکاری فراوانی همچون در حوزه هوش مصنوعی و شهر هوشمند میان دو کشور وجود دارد و ایران و روسیه می توانند از ظرفیت های خود در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات بیش از پیش استفاده کنند.
این مقام روسی قرار است امروز وارد تهران شده و در مسائل مختلف پیرامون همکاریها دوجانبه به بحث و تبادل نظر با مقامات کشوری جمهوری اسلامی ایران بپردازد.
میخائیل مامونوف در مورد اهداف این سفر میگوید:
ما میدانیم که محصولات فناوریهای اطلاعاتی روسیه از ظرفیتهای بزرگی برای صادرات برخوردارند و بسیاری از کشورها علاقه مند به مشارکت در این عرصه هستند. در زمان حاضر مذاکرات برای تحویل فناوریهای اطلاعاتی برای بکارگیری در شهر هوشمند در ویتنام جریان دارد این اولین مورد صادرات بسته فناوریهای اطلاعاتی روسیه است و ما اطمینان داریم به دنبال ویتنام کشورهای دیگری همچون ایران خواستار مشارکت در این پروژه هستند.
در ادامه مامونوف به این موضوع نیز اشاره کرده که در سال ۲۰۱۸ حجم مبادلات بازرگانی ایرانی و روسیه حدود ۱.۷ میلیارد دلار بوده که ۱.۹۹ درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش پیدا کرده است.
به نظر یکی از نکات مهم در سفر مامونوف به ایران بحث و تبادل نظر در مورد صنایع هوشمند و هوش مصنوعی جهت استفاده در مبحث شهر هوشمند است.
در این زمینه مامونوف به طرحهای موفق قبلی اشاره کرده و میگوید:
چنین طرحهایی با موفقیت در کشور من در حال اجرا است و ما آماده ایم تجربیات خود را برای ایجاد پورتال و آیکون خدمات در تلفن همراه و سیستم واحد شناسایی و تعیین ماهیت و سرویس بررسی شکایات و رأی دهی و بخش آموزش در مدارس و نظارت بر حمل و نقل و عرصههای مشابه ارائه کنیم.
به هر حال همکاری کشورها در حوزه هوش مصنوعی میتواند راه را برای انجام اموری از این بابت بسیار تقویت کرده و چنانچه در این زمینه اعلام شده شرکتهای ار. ت. لابس، آلتاریکس، فورس، نتریس، ویسیوم، بزآپاسنست اینترنت از طرف روسیه و وزارت ارتباطات و فناوریهای اطلاعات ایران، شهرداری تهران، مشهد، شیراز و سازمانهای فناوری اطلاعات وابسته به شهرداری تهران، تهران اسمارت سیتی، پالایش داده، تلکا محافظ پویا، ام. س. آی، همراه اول، فناپ، ریگتل، تیک، آریاسل و پست بانک از طرف ایران در بخش دوم شرکت میکنند.