موسیقی

بررسی و انتخاب بهترین نرم افزار آهنگسازی(بخش دوم)

آهنگسازی،موسیقی

اهنگسازی…مبحثی بسیار شیرین اما پر فراز و نشیب…!
خب در این مطلب بحث  بخش قبل را که در خصوص انتخاب و بررسی بهترین نرم افزار آهنگسازی بود را ادامه میدهیم.
تا به اینجا میتوانید با کلیک بر روی این لینک بر روی بخش قبل رفته و اگر آن را مطالعه نکرده اید مطالعه کنید.
در این بخش به بررسی باقی نرم افزار های آهنگسازی یا همان DAW  ها میپردازیم.

Steinberg Cubase

steinberg cuebase
کیوبیس به راستی یک نرم افزار شگفت آور است. ظاهر بسیار خوبی دارد.کیفیت صدای بسیار خوبی دارد و جریان کاری بسیار عالی دارد.
اگر من در مباحث اعمال پس از تولید و میکس کار زیادی نداشتم، حتما کیوبیس را به عنوان نرم افزار اصلی خودم انتخاب میکردم.
اگر شما در زمینه ترکیب ،ساخت ، رکورد و ضبط، طراحی و مسترینگ میخواهید فعالیت داشته باشید، کیوبیس میتواند بهترین انتخاب برای شما باشد.استینبرگ،شرکتی که کیوبیس را توسعه داده و منتشر کرده از سال  ۱۹۹۶ تا به الان با عرضه ی بسته های بروزرسانی مداوم و وی اس تی های مختلف برای آهنگسازان و تنظیم کننده های حرفه ایی همیشه این نرم افزار را به یک نرم افزار آهنگسازی به روز و پیشرو تا به الان تبدیل کرده است.
این نرم افزار دارای ویژگی تیونینگ و ویرایشگر ووکال به صورت پیشفرض است که این ویژگی این نرم افزار را نسبت باقی نرم افزار های آهنگسازی متمایز کرده است.
البته این نرم افزار برای یادگیری به تلاش و تمرین و زمان بسیار زیادی نیاز دارد. این نرم افزار به سخت ترین نرم افزار برای آهنگسازی برای داشتن پیچیدگی های فراوان معروف است.
استفاده های عمده:رکورد و ضبط موسیقی،آهنگسازی، تنظیم کنندگی، ویرایش صدا، مسترینگ حرفه ایی.

مزایا:

  • محیط بصری بسیار انعطاف پذیر برای کار.
  • ظاهری زیبا و راحت برای گردش در محیط نرم افزار
  • دارای صداهای عالی و ویژگی های خوب به عنوان پیشفرض

معایب:

  • یادگیری بسیار بسیار سخت این نرم افزار که در مواقع یادگیری ممکن است شما را دلزده کند!

Steinberg Nuendo

Nuendo DAW

این نرم افزار جز اولین نرم افزار هایی بود که من با آن کار کردم. و راستی اینکه مهاجرت من از پروتولز به این نرم افزار با صرف وقت و تلاش زیادی انجام شد چون این نرم افزار مثل برادر خود یعنی کیوبیس به زمان و تلاش زیادی برای یادگرفتن نیاز دارد.

Nuendo یک نرم افزار کاملا دقیق است که برای مصارف صنعتی و حرفه ایی و برای اعمال پس از تولید برای صنایع فیلم، برنامه های تلویزیونی و بازی های کامپیوتری مورد استفاده قرار میگیرد. این نرم افزار با ویژگی های رده بالایی برای سیستم های رده بالا عرضه میشود. این نرم افزار به دلیل قیمت بسیار بالای آن باعث میشود که مخاطبانش بسیار کم ولی خاص و حرفه ایی باشند.قیمت هر نسخه از این نرم افزار ۱۹۰۰ دلار است.

استفاده های عمده: داشتن ابزار میکس و مستر و اعمال پس از تولید حرفه ایی، دارای طراحی صدا،ویرایش صدای حرفه ایی، میکس و مسترینگ.

مزایا:

  • نرم افزاری بسیار غنی و قدرتمند
  • دارای ویژگی هایی که در دیگر نرم افزار ها وجود ندارد.

معایب:

  • بسیار گران است و برای یک کاربر عادی اصلا به صرفه نیست.
  • یادگیری بسیار سختی دارد که باز هم برای یک کاربر عادی برای مصارف استودیو های عادی به صرفه نیست.

Presunos Studio One

Studio one

با اینکه این نرم افزار آهنگسازی از پیشینه و تاریخچه زیادی برخوردار نیست،اما با این حال یک نرم افزار کامل و عالی است از طرفداران پروپاقرصی برخورددار است.

این نرم افزار پر طرفدار و کارآمد دارای ویژگی هایی برای آهنگسازان و ترانه سراهایی است که نیاز دارند که نیازها و خواسته های خود را با بهترین امکانات با سرعت بالا و بیش از حد رقابتی برطرف کنند. استودیو وان دارای توانایی های منحصر به فردی از جمله ویرایشگر هارمونیک و تشخیص آکورد ها و … است. که باعثث سهولت کار کاربر میشود.

تشخیص دهنده آکورد یکی از ویژگی های خیره کننده ی استودیو وان است که به سرعت و به طور مستقیم به کاربران استودیو وان اجازه میدهد که آکورد ها را از یک فایل صوتی تشخیص بدهند.

ویژگی “کورد ترک” جداگانه این اجازه را به کاربر میدهد که در آن واحد بر روی آکورد آهنگ خود تغییراتی غیر مخرب اعمال کند.این ابزار های آهنگسازی،استودیو وان را به یکی از نرم افزار های آهنگسازی برتر برای آهنگسازان و ترانه سراها تبدیل کرده است.

استفاده های عمده: ترکیب و طراحی موسیقی.ساخت موسیقی.میکس و مسترینگ. نت نویسی

 

مزایا:

  • ویژگی های خوب و کمکی برای آهنگسازان و ترانه سراها که در دیگر نرم افزار های آهنگسازی پیدا نمیشود.

 

معایب:

  • یک نرم افزار تمام و کمال در دیگر زمینه های آهنگسازی نیست.
  • نسبتا جدید است و به همین دلیل مورد استفاده خیلی گسترده قرار نمیگیرد و ممکن است در بعضی موارد کاربر را اذیت کند.

MOTU Digital Performer (DP)

MUTO DIGITAL PERFORMER

موتو دی پی، به معنای واقعی یک نرم افزار آهنگسازی آزمایش شده و در سطح حرفه ایی است که خیلی از آهنگسازان و تنظیم کننده های حرفه ایی و مطرح دنیا از این  DAW برای ساخت ماکاپ و آهنگسازی و تنظیم استفاده میکنند.

همانند لاجیک و اف ال استودیو،این نرم افزار نیز در خیلی از انجمن ها و اجتماع های آهنگسازی طرفداران بسیاری دارد که بر روی این نرم افزار قسم میخورند!. این نرم افزار با قابلیت های بسیار قدرتمندی از جمله خطوط چندگانه اتومیشن،ویرایش گام صدای نسبی و … عرضه شده است.

الگوریتم ZTX PRO  موتو دی پی را نسبت به باقی نرم افزار های آهنگسازی متمایز کرده است. که به کاربر این نرم افزار کیفیت بسیار بالا و کاربری بسیار نرم و انعطاف پذیر را اعطا میکند. بسیاری از قابلیت های این نرم افزار از جمله کنترل زمانی قابل رقابت با بسیاری از نرم افزار های آهنگسازی سطح دنیا هستند.

استفاده های عمده: ساخت موسیقی، طراحی صدا، ویرایش و میکس و مسترینگ،تنظیم و ترکیب کردن موسیقی.

 

مزایا:

  • دارای قابلیت هایی با کیفیت بالا برای آهنگسازان حرفه ایی.
  • دارای توابع صوتی با کیفیت بالا و پیچش های الاستیک صدایی درجه یک.

معایب:

  •  مجموعه صداها و سازهای کمتری با دقت کم نسبت دیگر نرم افزار های آهنگسازی مانند ایبلتون لایو و لاجیک پرو دارد.

propellerhead reason

propellerhead reason

ریزن یکی از منحصر به فرد ترین و آنتیک ترین نرم افزارهای آهنگسازی است که تا به حال طراحی شده و در فروشگاه ها وجود دارد.

من در ابتدای کار با این نرم افزار از آن به عنوان نرم افزار کمکی پروتولز برای بازگردانی سازهای مجازی استفاده میکردم. اما شرکت سازنده با انتشار چند به روزرسانی اساسی و کاربردی،ریزن را به یک نرم افزار آهنگسازی قابل اعتماد و مستقل تبدیل کرد.

سازهای مجازی و افکت هایی که در ریزن به صورت پیشفرض وجود دارند بسیار زیبا، با کیفیت ، سرگرم کننده و عالی هستند.

شاید ظاهر Rackmount برای همه چشم نواز نباشد، اما من از نحوه نشان دادن و ظاهر جریان سیگنال ها که شما را به فکر میبرد بسیار لذت میبرم.

Rackmount به همان محیطی میگویند که آهنگساز یا تنظیم کننده در آن بلوک ها و بخش های مختلف صداهای یک آهنگ را در کنار هم میگذارد و به اصطلاح آن را ارنج/Arrange میکند.

propellerhead reason rackmount

همانند ایبلتون لایو، ظاهر و ویژگی های ریزن کمی کسل کننده و تکراری است.و باعث میشود که کاربر پس از مدتی از کار خسته شود.اما ظاهر بصری رنگارنگ و وسیع صداها و بلوک های صدا میتواند کمی از این تکراری بودن را از خود دور کند. با این حال باز هم من در استفاده از این نرم افزار در زمینه های رکورد و ویرایش نیستم اما ریزن دارای قابلیت های حوبی برای ساخت موسیقی است و از جریان کاری خوبی هم برخوردار است.

استفاده های عمده: ساخت و تنظیم موسیقی.

مزایا:

  • طراحی منحصر به فرد و سرگرم کننده.
  • دارای بانک صدای بسیار وسیع و افکت ها و سازهای زیاد به صورت پیشفرض در خود نرم افزار بدون نیاز به پلاگین ها و وی اس تی های خارجی.

معایب:

  • محدودیت قابلیت ها و ویژگی ها در ویرایش و رکورد و ضبط
  • Rackmount بسیار ضعیف با ظاهری خسته کننده و آزار دهنده.

 

ممنونم که تا اینجای این مبحث طولانی و گیج کننده همراه ما بودید به زودی منتظر بخش سوم این بحث از تیم ریوروب باشید!

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
1 دیدگاه
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
shahriyar
shahriyar
3 years ago

به عنوان کسی که بیماری تست کردن داو ها رو داره باید بگم دقیق ترین و بی طرفانه ترین نقد و برسیی بود که خوندم.بدون کم و کاست.و البته به عنوان کاربر متوسط من استودیو وان رو انتخاب کردم چون بنظرم سخت ترین کار ها رو با راحت ترین ابزار ها میشه انجام داد و احترام گذاشته به همه کاربرانی که از داو های دیگه مهاجرت کردن به استودیو وان.به عنوان مثال شورت کات های هر داوی رو که بخواید میتونید رو این برنامه پیاده کنید…

Last edited 3 years ago by shahriyar
دکمه بازگشت به بالا