موسیقی

بررسی و انتخاب بهترین نرم افزار آهنگسازی(بخش چهارم)

خب بالاخره رسیدیم به بخش آخر مبحث سخت بررسی و انتخاب نرم افزار های آهنگسازی! امیدوارم این مطالبی که تا الان از سوی تیم ریوروب منتشر شده است مورد پسند و استفاده شما قرار گرفته باشد.

در این بخش یک جمع بندی و نتیجه گیری کلی برای انتخاب نرم افزار مناسب در هر شاخه از آهنگسازی داریم.پیشنهاد میکنم این مطلب را از دست ندید.

باز هم پیشنهاد میکنم اگر بخش قبل را مطالعه نکرده اید با کلیک بر روی این لینک با مراجعه به بخش قبلی آن را مطالعه کنید.

Bandlab Cakewalk

cakewalk

این نرم افزار آهنگسازی که قبلا با نام سونار (sonar) شناخته میشد که بنابر دلایلی نامعلوم شرکت BandLab آن را از سونار به Cakewalk تغییر داد.

کیک واک دارای قابلیت ها و ویژگی های انعطاف پذیر بالایی نسبت به دیگر نرم افزار های آهنگسازی است اما به طرز عجیبی این نرم افزار فقط برای کامپیوتر های شخصی با سیستم عامل ویندوز عرضه شده است.

و کاربران مک از داشتن و کار کردن با این نرم افزار محروم هستند. (هرچند کاربران مک با داشتن نرم افزار لاجیک پرو سمت هیچ نرم افزار دیگری نمی روند.) البته اگر شما کاربر سیستم عامل مکینتاش و محصولات شرکت اپل نیستید میتوانید کیک واک را در لیست نرم افزار های آهنگسازی مورد استفاده خود قرار دهید.

کاربران این نرم افزار از کیک واک بخاطر رابط کاربری واضح و آسان، گردش کار ساده،جلوه های صوتی و افکت ها با کیفیت بالا. و ویژگی هایی از جمله ادغام و همگام سازی درست نرم افزار با صفحه نمایش های لمسی،تمجید میکنند.

یکی از آرزو های من این است که باقی نرم افزار ها بتوانند مانند کیک واک با صفحه نمایش های لمسی همگام سازی و سینک شوند. و قابلیت هایی مانند آن را عرضه کنند.

بیان تاکتیکی به شدت از جریان کار نرم افزار های آهنگسازی مفقود است. و به عقیده من این ویژگی هایی که در نرم افزار کیک واک وجود دارد. آینده ی صنعت موسیقی و آهنگسازی دیجیتال است.

هرچند این نرم افزار به نظر من بیشتر برای رکورد و ضبط صدا کارایی دارد تا طراحی و ساخت موسیقی. اما این دلیل نمیشود که این نرم افزار نرم افزار ضعیفی باشد.

cakewalk-sonar ui

استفاده های عمده : رکورد و ضبط ووکال و موسیقی. طراحی و ساخت موسیقی. ادیت و ویرایش صدا، میکس و مسترینگ.

مزایا:

  • رابط کاربری گرافیکی جذاب
  • دارای افکت ها و صداها با کیفیت بالا
  • هماهنگی و همگام سازی عالی با صفحه نمایش های لمسی

معایب:

  • فقط برای PC عرضه شده است.

Audacity

Audacity

این نرم افزار برای کسانی که دنبال یک نرم افزار ارزان قیمت و ساده  و کاربردی هستند و حاضر به خرج هیچ پولی برای نرم افزار های آهنگسازی نیستند مناسب است.

هرچند این نرم افزار بیشتر برای تدوین و ویرایش صدا مورد استفاده  گسترده قرار میگیرد اما بعضا دیده ام که با این نرم افزار بعضی از اعمالات پس از تولید یک موسیقی را انجام داده اند.

این نرم افزار برای کسانی که نمیخواهند و هنوز آماده ی پرداخت صدها دلار برای نرم افزار های آهنگسازی نیستند،یک نقطه ی شروع عالی است.

نقطه قوت این نرم افزار رایگان بودن و به کارگیری آسان ان است و میتواند در عرض ۱۰ دقیقه این نرم افزار را دانلود کرد و آن را آماده ی به کار کرد!.

استفاده های عمده: ضبط صدای ساده و آماتور، ویرایش و ادیت صدا، میکس

مزایا:

  • رایگان است.
  • برای یادگیری و کارکردن با آن آسان است.

معایب:

  • دارای قابلیت های کمی است.
  • برای استفاده های حرفه ایی،کمی ساده است.

MAGIX Samplitude

magix simplitude

اولین بار توسط کمپانی مجیکس در سال ۱۹۹۲ منتشر شد،simplitude یکی از اولین نرم افزار های آهنگسازی در بازار است.

این نرم افزار یک برنامه عمیق و غنی با ابزار های پیشرفته برای ویرایش،میکس و مسترینگ است. که همراه با ابزارهای تولیدی که دارد بیشتر

آهنگسازان ، تنظیم کنندگان و بیت سازان را از خود راضی نگه داشته است.

اگر چه کاربران این نرم افزار آهنگسازی، به اندازه کاربران پروتولز یا لاجیک پرو نیستند. اما قطعا simplitude دارای مجموعه ایی از ویژگی های قابل مقایسه است که بیشتر این ویژگی ها برای simplitude منحصر به فرد هستند.

یکی از محبوب ترین ویژگی های این نرم افزار ویرایشگر آبجکت است. به هر حال یک “آبجکت” هر چیز قابل تغییر در نرم افزار مانند منطقه،کلیپ و … است. با این ویژگی میتوانید افزونه ها را وارد کنید،به Aux ارسال کنید. گام صدا و زمانه آنها را تنظیم کنید. یا کار های ساده ایی مانند افزایش گین یا بهره ی صدا،و خیلی از اعمالات دیگر را انجام دهید.

شایان ذکر است که هر آبجکت (حتی اتومیشن) تنظیمات خود را به طور مستقل دارد و حفظ میکند. و میتوان با استفاده از اسنپ شات ها به راحتی تنظیمات آبجکت های مختلف را به اشتراک گذاشت.

هر ترک میکسر دارای یک ورودی گین صدا و ورودی EQ است که به شما امکان تنظیمات سریع بدون درج آنها در کانال میکسر را میدهد.

داک و پیشخوان این نرم افزار به شما امکان دسترسی سریع به مواردی مانند visualization (دامنه فاز،طیف سنج، تیونر و موارد دیگر)،مرورگر فایلها و تنظیمات  دیگری را میدهد.

شما میتوانید ظاهر Samplitude  را با استفاده از پوسته ها و تم های مختلف شخصی سازی کنید.هرچند من خودم زیاد به تنظیمات ظاهری نرم افزار ها کاری ندارم و یک رابط کاربری واضح تر نیاز دارم.

اگر کاربر ویندوز هستید و یا کاربر نسخه Parallels یا بالاتر از سیستم عامل مکینتاش هستید،پیشنهاد میکنم حتما یک تستی از این نرم افزار داشته باشید.این یک نرم افزار آهنگسازی بسیار قدرتمند است که تمام ابزار های لازم برای تولید،مخلوط کردن و تسلط بیشتر در یک DAW را در اختیار شما قرار میدهد.

استفاده های عمده:رکورد و ضبط موسیقی،میکس موسیقی، ساخت و طراحی موسیقی،ویرایش و مسترینگ.

Samplitude ui

مزایا:

  • دارای ویژگی هایی برای هرکسی که در کار تولید و طراحی صدا و موسیقی است.
  • مجموعه ایی عالی از ابزار های مجازی داخلی به ویژه Synthrevolta  که ابزاری بسیار قابل تنظیم است.
  • پیشخوان و داشبورد بسیار کاربردی که امکان دسترسی سریع به همه ی تنظیمات کاربردی را میدهد.

معایب:

  • ظاهر و رابط کاربری نرم افزار نیاز به آپدیت دارد.
  • درام و پرکاشن های پیش فرض نرم افزار زیاد کیفیت جالبی ندارند.
  • فقط برای پی سی و سیستم عامل ویندوز است.

خب همانطور که مشاهده میکنید،نوازندگان مشهور،آهنگسازان، و مهندسین صدا ور هر کسی که به طور حرفه ایی با صدا سروکار دارد. از نرم افزار های آهنگسازی یا همان  DAWها استفاده میکند.

من به شما توصیه میکنم که یک یا دو نرم افزار آهنگسازی مناسب خود را پیدا کنید. که متناسب با شما و کار و نیازهای شما باشد.

قطعا به شما پیشنهاد میکنم که از نسخه های آزمایشی نرم افزار استفاده کنید که ببینید آیا آن نرم افزار به درد شما میخورد یا نه.

همچنین با استفاده از نسخه ی آزمایشی شما میتوانید تجربه ی کار با نرم افزارهایی داشته باشید. که قبل از آن نداشته اید و میفهمید که کدام نرم افزار در کدام زمینه برای شما خوب است.

جمع بندی کلی و مطالب پیشنهادی

اگر پییشنهاد خود من را میخواهید، من خودم چون کاربر ویندوز هستم از  اف ال استودیو و بیت ویگ به دلیل آسانی کار و کیفیت بالای صداهای پیشفرض و داشتن ویژگی هایی مناسب آهنگسازی و تنظیم کنندگی برای تنظیم و آهنگسازی و گاها هم میکس استفاده میکنم.

البته باید این رو هم بگم که بعضی وقتا هم از نرم افزار Magix Simplitude استفاده میکنم.البته این را هم پیشنهاد میدم اگر وقت و هزینه کافی برای یادگیری را دارید از نرم افزار کیبوبیس برای همه ی کارهای خود استفاده کنید.

برای میکس و مستر و ویرایش های صدا از    Adobe Audition و اف ال استودیو به دلیل داشتن ابزار های مناسب و کافی برای ویرایش و ادیت صداها  و همچنین میکس و مسترینگ استفاده میکنم.

برای ضبط و ریکورد صدا و ووکال هم پیشنهاد من به شما کیوبیس است چون این نرم افزار دارای ابزار های لازم و کیفیت ضبط بسیار مناسب است و ادیتور صدای آن برای ویرایش ووکال و حتی میکس آن بسیار مناسب است.

اما اگر کاربر سیستم عامل مکینتاش هستید، من برای آهنگسازی و تنظیم و میکس و مسترینگ به شما نرم افزار های لاجیک پرو و ایبلتون لایو را پیشنهاد میدهم. و برای ضبط هم باز کیوبیس را پیشنهاد میدهم. سیستم های شرکت اپل به دلیل قدرت بالای سخت افزاری اصلا در هیچ گونه اعمالی کم نمی آورند و این یک نقطه قوت برای  کاربران این محصولات است.

خب امیدوارم که این مطلب در انتخاب نرم افزار آهنگسازی مناسب برای شما به کار آمده باشد.

به زودی با آموزش های اختصاصی نرم افزار آهنگسازی اف ال استودیو از تیم ریوروب باشید.

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
1 دیدگاه
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
yosef
yosef
11 months ago

خدایا جریان چیه؟؟؟ کیک در حد کیوبیس هستش باور کنید حتی بالاتر از کیوبیس هستش بخاطر رایگان بودن و مچ بودن با تاچ و وکال بسسیار عالی و با کیفیت ????‍♂️????‍♂️اگر شما تونستید حتی یک اشکال ساده از کیک بگیریذ حق با شماست حتی یک اشکال…. در ضمن نت نویسی داره ولی بعضیا ندارن… اف ال برای پاپ مناسب نیست ولی کیک عالیه.. شما هیچی نگفتی انعطاف ینی چی دقیقا؟؟؟ یه واژه گنگ بکار بردی بااکراه… انعطاف دارد ????‍♂️من فقط پیشنهاد میکنم به شما لطفا به یه متخصص کیک مراجعه کنید و در موردش بیشتر مطالعه کنید و ببینید چرا… Read more »

دکمه بازگشت به بالا