موسیقی
موضوعات داغ

بررسی و انتخاب بهترین نرم افزار آهنگسازی(بخش سوم)

موسیقی،DAW

آهنگسازی دیجیتال، آیا در برابر آهنگسازی آنالوگ و سنتی موفق میشود یا خیر؟

در بخش قبلی این مبحث گیج کننده، با بخشی دیگر از نرم افزار های آهنگسازی آشنا شدیم و فهمیدیم که دنیای آهنگسازی دیجیتال آنچنان هم کوچک نیست و وسعت خود را دارد.

پیشنهاد میکنم اگر بخش دوم این مطلب را مطالعه نکردید بر روی این لینک کلیک کنید.خب

رسیدیم به بخش سوم این مطلب پیچیده و گیج کننده امیدوارم این مطلب بتواند به نوعی به شما در معرفی و انتخاب DAW  موردعلاقه و مناسب کمک کند.

Cockos REAPER

reaper

نرم افزار ریپر که توسط شرکت Cockos طراحی و ساخته شده است. به نوعی برای رقابت با محصولات اپل و گرفتن سهم مارکت آنها از بازار برای کاربران ویندوزی ساخته شده است.

این نرم افزار انعطاف ظاهری بسیار بالایی دارد و شما میتوانید ظاهر و قابلیت های  این نرم افزار آهنگسازی را هرجور که خود میخواهید بچینید.

ریپر با انتخاب های درست و سالمی از ساز های مجازی و پلاگین ها و افکت ها به بازار عرضه شده است. و دارای وی اس تی های استاندارد نیز هست.

بدون شک قابلیت ویرایش از طریق قابلیت ReaScript ،سر و شانه های ریپر را از دیگر نرم افزار های آهنگسازی بالاتر میبرد.

این نرم افزار آهنگسازی در دید عمومی برای ضبط و ویرایش صدا و موسیقی و ووکال خوب است نه برای تنظیم و آهنگسازی، به همین دلیل من نتوانستم زیاد با این نرم افزار کار کنم تا همه ی ویژگی های آن را برای شما بازگو کنم.

به طور باور نکردنی،ریپر هر هفته به طور مداوم از سوی شرکت توسعه دهنده آپدیت میشود!. که این ویژگی باعث میشود این نرم افزار همیشه به روز باشد و دارای ایرادات نرم افزاری و سیستمی خیلی کمی باشد. من پیشنهاد میکنم برای اینکه این نرم افزار آهنگسازی را تست کنید و بفهمید که آیا این نرم افزار متناسب با شما هست یا خیر؟.از مهلت تست ۶۰ روزه این نرم افزار که به شما اجازه دسترسی به همه قابلیت های برنامه به مدت ۶۰ روز میدهد را استفاده کنید.

چون من زیاد با این نرم افزار کار نکردم به شما پیشنهاد میکنم اگر میخواهید بیشتر راجب این نرم افزار بدانید بر روی این لینک کلیک کنید.reaper

استفاده های عمده : رکورد و ضبط ووکال و موسیقی،میکس و مسترینگ، ویرایش صدا

مزایا:

  • آپدیت های مداوم
  • قابلیت شخصی سازی بسیار بالا
  • مقرون به صرفه

معایب:

  • یادگیری سخت برای کاربرانی که مایل به شخصی سازی و تغییر در ظاهر در نرم افزار هستند.
  • مورد استفاده گسترده قرار نگرفته  و در ساتودیو های کمتری مورد استفاغده قرار میگیرد.بنابراین میتواند برای شما مشکل ساز باشد.

Adobe Audition

adobe audition

شرکت ادوبی تا به الان نرم افزار های کاربردی و خیره کننده زیادی را از جمله: فتوشاپ برای ویرایش عکس، پریمیر و افتر افکت برای ویدیو و … ساخته است. و ادوبی خواسته که دستی هم بر روی صدا داشته باشد.. بنابراین این نرم افزار را طراحی میکند.

Audition یک نرم افزار مشابه نرم افزار های دیگر شرکت ادوبی است. یعنی برای ویرایش صدا!. و بسشیار هم کاربردی و مورد توجه است.

Audition به خوبی با دیگر نرم افزارهای ادوبی ادغام میشود و اگر شما به طور مداوم از آنها استفاده کنید این میتواند دلیلی باشد که از Audition استفاده کنید.

Audition یکی از اولین نرم افزار های آهنگسازی است که دارای نمایشگر طیفی قابل ویرایش صدا است.بنابراین برای آنالیز دقیق و تمیز کردن صدا، Audition یک گزینه مناسب است.این نرم افزار برای اعمال پس از تولید موسیقی یعنی ویرایش، میکس و مسترینگ کاربرد دارد.

من به شخص خودم نتوانستم Audition را برای تولید و طراحی صدا و موسیقی،تمام عیار ببینم. اما برای ویرایش دقیق و ترمیم صوتی، من Audition را به دیگر نرم افزار های آهنگسازی ترجیح میدهم.

استفاده های عمده: آنالیز صدا، میکس و مسترینگ، ویرایش و بازیابی و ترمیم صدا.

 

مزایا:

  • دارای قابلیت های ترمیم صدای قدرتمند و کیفیت صدای عالی
  • دارای نمایشگر طیف صوتی دقیق و قابل ویرایش
  • دارای قابلیت های قدرتمندی برای میکس و ویرایش صدا

معایب:

  • نسبت به دیگر نرم افزار های آهنگسازی،دارای خلاقیت نیست.
  • فقط برای ویرایش و میکس قابل استفاده عمده است.

Bitwig Studio

bitwig studio

با کمی تحقیق و کارکردن با بیت ویگ استودیو متوجه شباهت های بسیاری بین این نرم افزار و ایبلتون میشوید. این امر تا حدودی به این دلیل است. که این نرم افزار توسط مهندسین سابق شرکت ایبلتون و همچنین برای رویکرد مبتنی بر کلیپ در تنظیم و تولید موسیقی تهیه شده است.

کاربران  Bitwig ، این نرم افزار را به دلیل تعدیل کننده ها و مدلاسیون بسیار راحت و انعطاف پذیر آن، که آن را در بین بهترین نرم افزار های آهنگسازی برای سینث های پیشرفته و طراحی صدا قرار میدهد.، دوست دارند.تفاوت هایی در گردش کار و رابط کاربری گرافیکی وجود دارد که ممکن است آن راه ایبلتون لایو ترجیح دهید.

مدولاسیون پلی فونیک (برای هر صدا) به کاربران این امکان را میدهد که ساختار های صدایی با سطح پیچیدگی ایجاد کنند که در هیچ نرم افزار آهنگسازی دیگری در این لیست قادر به دستیابی به آن نیست.

استفاده های عمده: طراحی و تولید موسیقی،میکس با کیفیت خوب، سینث های حرفه ایی و طراحی صدا.

bitwig studio UI

مزایا:

  • دارای خلاقیت های بهتری در مقایسه با ایبلتون لایو است.
  • مدولاسیون حرفه ایی و دارای صداهای پیشفرض با کیفیت.

معایب:

  • ساختار قیمت گذاری اشتباه.
  • یادگیری کمی سخت.

Harrison Mixbus

harrison mixbus

ورودی جدید به بازار DAW ها ،Mixbus از کمپانی هریسون است. که به خاطر کنسول های ضبط کلاسیک , آنالوگ مشهور شده است.

Mixbus برای کاربرانی طراحی شده بود که آرزوی سنتی ترشدن و مشابه تر شدن نرم افزار آهنگسازی آنها به کنسول های آنالوگ و کلاسیک داشتند ، و نسخه اصلی دارای قابلیت MIDI نبود. سرانجام در طی آپدیت ها و ارتقاهای بعدی ، هریسون قابلیت پشتیبانی از  MIDI را گنجانید ، اگرچه هنوز هم Mixbus را در اختیار کاربرانی قرار می گیرد که DAW خود را مانند یک کنسول کلاسیک احساس کنند.

این نرم افزار آهنگسازی دارای کیفیت بالا در ضبط است. و از عملیات ها و پردازش های آنالوگ مانند فیلترینگ صداها،اکولایزر کردن صداها و … بر روی هر کانال صدایی الهام گرفته است.

mixus mixer

مزایا:

  • برای افرادی خوب است که با کنسول ها و دستگاه های آنالوگ تجربه ی کار دارند و جریان کاری آنالوگ را به دیجیتال ترجیح میدهند.
  • پردازش صداها با ظرافت زیاد در هر کانال.

معایب:

  • این نرم افزار آهنگسازی هنوز هم جای کار دارد و هنوز هم میتواند خلاقیت کاربران را خنثی کند.
  • برای ساخت این نوع موسیقی مدرن امروزی ساخته نشده و نمی توان با آن تجربه ی ساخت موسیقی مدرن را داشت.

ممنونم که تا اینجای این مبحث طولانی و گیج کننده همراه ما بودید به زودی منتظر بخش چهرم و آخر این بحث که دارای نتیجه گیری و جدول بندی برای انتخاب بهترین  نرم افزار های آهنگسازی است از تیم ریوروب باشید!

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا