نقد و بررسی گوشی تلفن همراه نوکیا۷ پلاس
امروزه دنیای فناوری ها می باشد و ثانیه به ثانیه در حال تغییراست در این مقاله سعی دارم به نقد و بررسی گوشی تلفن همراه خارق العاده نوکیا۷ پلاس بپردازم.
طراحی
این قاب به راحتی اثرانگشت و چربی را به خودش جذب میکند،فریم اطراف دستگاه هم فلزی است و لبههای آن تیز مانند می باشد. رنگ این فریم مسی است و برای اینکه گوشی بیحال نباشد رنگ آن با فریم اطراف دوربینها، سنسور اثرانگشت و لوگوی نوکیای پشت گوشی هماهنگ شده است،اگر مدت طولانی با گوشی کار کنید دست گرفتنش کار عذابآوری باشد.
صفحه نمایش
صفحهنمایشی ۶ اینچی با کیفیت فول اچدی پلاس برای ۷ پلاس دارا است. این صفحهنمایش از جنس IPS است و تراکم پیکسلی ۴۰۳ پیکسل در هر اینچ دارد. رنگها در این صفحهنمایش پویا و پررنگ نمایش داده میشوند و شفافیت بالایی هنگام مشاهده محتوا پیش رویتان قرار دارد. متنها خیلی شفاف هستند و هیچ پیکسلی را با چشم حتی از فاصله نزدیک نمیتوانید روی صفحه مشاهده کنید. نور صفحه هم نسبت به میان رده بودن خیلی خوب است و همین نور خوب سبب میشود زیر نور خورشید مشکلی برای مشاهده محتوا در محیط باز نداشته باشید.
دوربین
نوکیا۷ پلاس از دو لنز برای دوربین اصلی در قاب پشتی استفاده کرده که ساخت زایس هستند. دوربین اصلی از سنسور ۱۲ مگاپیکسلی دوتایی بهره برده که اندازه دهانه دیافراگمش f/1.8 است. دوربین دوم سنسور ۱۳مگاپیکسلی دارد که لنز تلفوتو نام دارد و برای گرفتن عکسهای با زوم ۲ برابر و تشخیص عمق تصویر استفاده میشود. نوکیا نهتنها برای دوربین اصلی هیچ کم و کاستی نگذاشته دوربین سلفی را هم به سنسور ۱۶ مگاپیکسلی مجهز کرده که محصول کمپانی زایس است و اندازه دهانه دیافراگمش همf/2.0 است.
فیلم برداری
توانایی ضبط ویدئوی با کیفیت ۴K را دارد اما نکته مهم در اینجا حضور تکنولوژیای به نام OZO است. این تکنولوژی مختص به بخش ضبط صدای ویدئو است و برای گوشیهایی که مجهز به ۳ میکروفون یا بیشتر باشند کارایی دارد. هنگام فیلمبرداری این تکنولوژی سه حالت ضبط صدا پیش روی کاربر قرار میدهد که عبارتاند از جلو، محیطی و عقب. علاوه بر این در مقایسه با دیگر گوشیهای هوشمند که صدای استریو ضبط میکنند ضبط صدا هنگام فیلمبرداری با این تکنولوژی جزئیات بیشتر ثبت میشوند
سخت افزار
در نوکیا۷ پلاس از پردازنده اسنپدراگون ۶۶۰ برای این گوشی استفاده شده که یک پردازنده ۸ هستهای است و برای گوشیهای میان رده توسعه داده شده. این پردازنده در اواسط ۲۰۱۷ معرفی شده و ۴ هسته فرکانس ۲.۲ و ۴ هسته دیگرش فرکانس ۱.۸ گیگاهرتزی دارند.روی چیپ گوشی و کنار پردازنده حافظه رم ۴ گیگابایتی قرار دارد درحالیکه حافظه داخلی هم ۶۴ گیگابایتی است. با بسته بودن تمام برنامهها ۱.۵۶ گیگابایت از حافظه رم آزاد است که با باز کردن ۱۵ برنامه در پسزمینه میزان حافظه رم در دسترس به ۱.۲ گیگابایت تقلیل پیدا میکند. از ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی در ابتدای کار ۴۸.۳۴ گیگابایت آن آزاد است
رابط کاربری
گوشی نوکیا با اندروید ۸.۱ عرضه شده است و هیچ رابط کاربریای روی آن نصب نیست. اندروید این گوشی به اندروید وان معروف است که دقیقا همان اندروید خام است که گوگل برای شرکای تجاری خودش که سختافزار تولید میکنند عرضه کرده است. این اندروید کاملا شبیه به اندروید نسخه اصلی است
باتری
با ظرفیت ۳۸۰۰ میلیآمپر ساعت استفاده کرده که در کمتر گوشی هوشمند پرچمداری این ظرفیت باتری را مشاهده میکنیم.با وجود اینکه ظرفیت باتری زیاد است اما آن انتظاری که از بازدهیاش داشتیم برآورده نشد. باتری این گوشی در استفاده معمولی میتواند ۱ روز کامل و به زور ۱ روز و نیم پاسخگو باشد که برای باتریای با این ظرفیت خیلی جالب نیست. برای شارژ این باتری پرظرفیت توسط کابل و آداپتور عرضه شده به همراه گوشی نیاز تا ۵۰ درصد به ۳۶ دقیقه و برای رسیدن به شارژ ۱۰۰ درصد ۲ ساعت زمان نیاز است. همانطور که مشاهده می کنید ویژگی شارژ سریع تا ۵۰ درصد بسیار خوب عمل میکند و از این نظر نوکیا ۷ پلاس یکی از بهترینهای بازار است و بعد از ۵۰ درصد تقریبا شبیه به دیگر گوشیهای بازار عمل میکند.