پتنت جدید اپل برای در امان نگاه داشتن اطلاعات کاربر از نگاه کنجکاو اطرافیان
اپل ممکن است راه حلی برای غریبه هایی که از iPhone استفاده می کنند راه حلی برای شما داشته باشد.این غول فناوری ثبت اختراع جدیدی را برای فناوری ارائه داده است که قادر است بین صاحب دستگاه و یک ناظر ناخواسته تمایز قایل شود و صفحه دوم را مشخص می کند.
این برنامه با نام “رمزگذاری صفحه نمایش” ، از تشخیص چهره برای تعیین مالک و فناوری ردیابی چشم برای مشخص کردن مکان مورد نظر در لحظه استفاده می کند.هنگامی که یک چهره ناشناخته ، در جلوی یا پس زمینه مشاهده می شود ، رمزنگاری زره فعال می شود و صفحه را برای چشم غیرمجاز تار می کند – اما کاربر اولیه هنوز می تواند محتوا را بدون هیچ گونه وقفه مشاهده کند.
اپل
اپل بهعنوان یکی از شرکتهایی که بر حفظ حریم خصوصی کاربران تأکید بسیاری دارد، به فکر ارائهی راهکاری برای حل این مشکل افتاده است. در همین راستا، کوپرتینوییها پتنت جدیدی را در اداره ثبت اختراع و نشان تجاری ایالاتمتحده آمریکا ثبت کردهاند.
فناوری توصیف شده در این پتنت، میتواند اطلاعات نمایش داده شده روی نمایشگر گوشی هوشمند، تبلت و لپتاپ شما را از دیدگان کنجکاو افراد متفرقه مصون نگه دارد. این پتنت با عنوان «رمزگذاری نمایشگر براساس نگاه کاربر» ثبت شده است و بهطور خلاصه، با ردگیری نگاه کاربر بخشی از صفحهنمایش را که کاربر روی آن متمرکز نیست از دید پنهان میکند.
در متن توضیحات این پتنت، کارکرد آن بدین نحو شرح داده شده است:(پتنت جدید اپل )
هر فریم به نمایش درآمده روی نمایشگر دستگاه الکترونیکی شامل یک ناحیهی واضح در محل مورد تمرکز کاربر بوده و اطلاعات بخشهای خارج از این ناحیه، از دید پنهان هستند. بهاینترتیب، تنها آن بخش از اطلاعاتی که کاربر در حال مطالعه است کاملا واضح و خوانا میماند و ناظر دیگر، بهعنوانمثال یک بینندهی ناخواسته، قادر به درک اطلاعات به نمایش درآمده نخواهد بود.
تصویری که در اسناد پتنت اخیر اپل آمده است و نحوهی کارکرد این ویژگی جدید را روی صفحهنمایش یک کامپیوتر نشان میدهد.
افزونبراین، اپل در توضیحات این پتنت اظهار کرده است که ساختار و شکل ظاهری نواحی مخفی شده میتواند همانند ناحیهی مورد توجه کاربر باشد اما محتوای آنها ناخوانا خواهد بود.
ناگفته نماند که این نخستین باری نیست که یک شرکت برای حل مسئلهی نگاههای ناخواسته به نمایشگر گوشی راهکاری میاندیشد. پیشتر بلکبری برای همین منظور اپلیکیشنی با نام Privacy Shade توسعه داده بود. البته میان راهکار پیشنهادی اپل و این اپلیکیشن یک تفاوت بزرگ وجود دارد. روش بلکبری مستلزم این بود که کاربر با انگشت مناطقی که قصد مشاهده دارد را لمس کند؛ حال آنکه در راهکار اپل، دستگاه نگاه کاربر را دنبال میکند و از این طریق ناحیهی مورد توجه کاربر را تشخیص میدهد.
فناوری
این فناوری که به عنوان یک برنامه توصیف شده است ، باعث می شود نگاه کاربر از طریق یک یا چند دوربین ، حسگرهای دیگر مشخص شود و تصویربرداری از تصاویر را با تشخیص چهره پردازش می کند تا تصمیم بگیرد شخص مشاهده کننده صاحب دستگاه باشد یا خیر.
هنگامی که یک جفت چشم ناشناخته تشخیص داده می شود ، برنامه فقط صفحه را روی آنها مبهم می کند و به کاربر اصلی امکان می دهد بدون هیچ گونه وقفه ، محتوای خود را ادامه دهد.در این ثبت اختراع آمده است: “محتوای پنهان ممکن است به شکلی تولید شود که باعث شود کاربر متوجه عدم مبهم نشود و این امر مانع از آن می شود که خود مبهم از نظر بصری موقعیت ناحیه شفاف را به سایر ناظران یا بینندگان نشان دهد.
مطابق با برخی از جنبه ها ، رمزنگاری بصری وابسته به نگاه ممکن است بیشتر بر اساس حضور و / یا موقعیت خیره کننده یک یا چند بیننده باشد.