اخبارسیستم عاملویندوز

کاربران ویندوز ۷ کمتر از شش ماه فرصت دارند

در یک خبر بد برای کاربران ویندوز ۷، این نسخه از سیستم عامل ویندوز وارد شش ماهه پایانی پشتیبانی رسمی خود شد و در روز ۱۴ ژانویه ۲۰۲۰ (۲۴ دی امسال)، ارائه آپدیت‌ها و وصله‌های امنیتی برای آن متوقف می‌شود.

ویندوز ۷ که مایکروسافت آن را در سال ۲۰۰۹ میلادی منتشر کرد، هم اکنون دومین سیستم عامل محبوب دنیا است. مایکروسافت در تاریخ ۱۳ ژانویه ۲۰۱۵ به پشتیبانی معمول از سرویس پک ۱ آن پایان داد. کاربرانی هم که سرویس پک ۱ ویندوز ۷ را نصب نکرده باشند، از ۹ آوریل ۲۰۱۳ هیچ گونه پشتیبانی دریافت نمی‌کنند.

با این حال هنوز سرویس پک ۱ ویندوز ۷ آپدیت‌های امنیتی را چارچوب مرحله دوم پشتیبانی مایکروسافت از سیستم عامل‌ها دریافت می‌کند اما دیگر هیچ گونه قابلیت تازه‌ای برای آن ارائه نشده است و آپدیت‌ها صرفاً به رفع مشکلات و حفره‌های امنیتی محدود می‌شوند.

با فرا رسیدن ۱۴ ژانویه ۲۰۲۰ میلادی، سرویس پک ۱ ویندوز ۷ به پایان راه خود می‌رسد و مایکروسافت رسماً ویندوز ۷ را بازنشسته می‌کند. با این کار دیگر کاربران معمولی وصله‌های امنیتی را دریافت نمی‌کنند که با ریسک هک شدن و آلوده شدن به بدافزارها همراه خواهد بود.

البته کمپانی‌ها و سازمان‌ها می‌توانند با پرداخت هزینه اضافی به مایکروسافت به ازای هر کامپیوتر، دریافت پشتیبانی برای ویندوز ۷ را تمدید کنند اما این کار هزینه‌های گزافی بر روی دست آنها می‌گذارد.

بر پایه جدیدترین آمار ارائه شده از سوی NetMarketShare، هنوز ویندوز ۷ دومین سیستم عامل دسکتاپ محبوب دنیا است. علی رغم اینکه ویندوز ۱۰ توانسته ۴۵.۷۹ درصد بازار را به دست بگیرد، هنوز ویندوز ۷ با ۳۵.۳۸ درصد، از خود مقاومت نشان می‌دهد. سایر سیستم عامل‌های موجود سهم بسیار ناچیزی از بازار دارند که برای macOS 10.14 به عنوان سومین سیستم عامل محبوب، تنها ۵.۳۱ درصد است..

علی رغم همه آنچه که اشاره شد، احتمالاً بخش عمده‌ای از کاربران ویندوز ۷ پس از پایان پشتیبانی رسمی، به استفاده از این سیستم عامل ادامه خواهند داد که نگرانی مایکروسافت و خود کاربران را بر انگیخته است. در نبود وصله‌های امنیتی، شانس هک شدن یا آلودگی گسترده کامپیوترها به بدافزار وجود دارد که می‌تواند تبعات جدی به دنبال داشته باشد.

هرچند ویندوز ۸.۱ نیز در دسترس است، اما ویندوز ۱۰ بهترین مقصد برای کاربران ویندوز ۷ است و توصیه می‌شود پیش از ۱۴ ژانویه ۲۰۲۰، به یک نسخه جدیدتر از سیستم عامل ویندوز مهاجرت کنند.

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
0 نظرات
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا