اینترنت نوری LiFi شرکت Signify معرفی شد؛ سرعت ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه با چراغهای LED
ایده ارائه اینترنت به صورت نوری یا همان LiFi مدتهاست مطرح شده ولی تا به امروز آنطور که باید و شاید به صورت عمومی فراگیر نشده است. به تازگی شرکت Signify سیستم LiFiجدیدی ارائه داده که شاید بتوان آن را اولین LiFi تجاری و عملی در سطح عمومی باشد و آینده این فناوری را دستخوش تغییرات بزرگی کند.
سیستم ارائه اینترنت بر بستر نور یا همان LiFi (مخفف عبارت Light Fidelity) از نور به عنوان بستر انتقال اینترنت استفاده میکند. این سیستم میتواند اینترنت با پهنای باند بالا را با استفاده از تنها چراغهای LED منتشر کند و در طی آن بدون نیاز به امواج رادیویی، اطلاعات جابجا خواهند شد.
تا پیش از این بارها در مورد پروژههای آزمایشگاهی بر پایه LiFi مباحث زیادی مطرح شده بود ولی همانطور که گفتیم شرکت Signify که پیش از این آن را با نام Philips Lightingمیشناختیم اولین سیستم LiFi تجاری خود را معرفی کرده است. این سیستم Trulifi نام دارد.
در این سیستم از فرستنده گیرندههای بیسیم نوری استفاده خواهد شد که توسط خود شرکتPhilips توسعه داده شده و کاربران میتوانند با اتصال آن به درگاه USB لپتاپ یا سیستم خود از سیگنالهای LiFi استفاده کنند.
با اتصال به شبکه بیسیم نوری جدید دستگاه شما خواهد توانست به حداکثر سرعت ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه برسد که بنابر ادعای شرکت تولیدکننده میتواند برای استریم همزمان ۳۰ ویدئوی 1080P به صورت همزمان، کافی باشد.
نکته جالب دیگر این است که شرکت Signify در همین ابتدای کار نیز دو مشتری بزرگ برای تجارت جدید خود پیدا کرده و سیستم Trulifi را تحت سفارشی ویژه برای استفاده توسط شرکت معروف Globalworth در کشورهای لهستان و رومانی و همچنین برای شرکت Claerhout Communication Campus در بلژیک، آماده تحویل کرده است.
شرکت تولید کننده سیستم Trulifi را برای بازارهای پیشرفته تولید کرده است و معتقد است میتوان آن را در بیمارستانها، مراکزی که استفاده از امواج رادیویی در آنها مشمول محدودیتهای خاص است و همچنین محلهای شلوغ و با ترافیک امواج، مورد استفاده قرار داد. در حوزه صنعت نیز میتوان برای ارتباط رباتها و دستگاههای صنعتی از LiFi ارائه شده توسط Trulifi استفاده کرد.
یکی از مزایای Lifi این است که میتوان از آن در همه محیطهایی که نور به آنها میرسد استفاده کرد. برای مثال میتوانیم در بسیاری از بسترهای زیرزمینی که Wi-Fi به دلیل پوشش خاک و یا سازه زیرزمینی، امکان دسترسی به آن را ندارد، از LiFi استفاده کنیم. در نظر داشته باشید که LiFi از دیوار و یا موانع بزرگ عبور نمیکند و به همین خاطر شاید در بسیاری موارد عادی نتوان از آن استفاده کرد.