نقد و بررسی گوشی تلفن همراه نوکیا ۸ سیروکو
از نظر طراحی و ساخت یک شاهکار هنری است. بدنهای ظریف و زیبا با امکانات و ویژگیهای بینظیر آماده می باشد،نوکیا گوشی زیبای خود را برای کاربرانش در ماه آوریل ۲۰۱۸ و با قیمت ۷۴۹ یورو روانهی بازار کرده است. به بررسی گوشی نوکیا ۸ سیروکو می پردازیم.
طراحی
سخت افزار شگفت انگیز و صفحه نمایش حیزت انگیز و دوربین قدرتمند گوشی نوکیا ۸ سیروکو را می توان در بسیاری از گوشی های بازار، از برند های چینی تا آمریکایی پیدا کرد، اما طراحی و کیفیت ساخت بسیار بالا را در کم تر برندی می توان پیدا کرد. حتی بسیاری از برند های مشهور و محبوب بازار، حساسیت نوکیا در ساخت گوشی های با کیفیت را ندارند.
پنل جلویی و پشتی گوشی نوکیا ۸ سیروکو از شیشه ساخته شده،البته این شیشه از نوع گوریلا گلس ۵ است تا خیالتان از نشکستن و آسیب ندیدن آن راحت باشد. صفحه نمایش تا لبه های گوشی ادامه پیدا کرده و حالت خمیده پیدا کرده است که زیبایی دستگاه را دو برابر خواهد کرد.
نمایشگر
گوشی نوکیا ۸ سیروکو دارای یک صفحه نمایش ۵٫۵ اینچی بسیار با کیفیت با رزولوشن بالای ۱۴۴۰×۲۵۶۰ از نوع Quad HD p-OLED بهره می برد. بهترین نقطه قوت این صفحه نمایش، کیفیت بسیار بالا و تصاویر شارپ و جذاب هستند که به لطف تراکم بالای پیکسلی به دست آمده اند. با این حال این صفحه نمایش نقاط ضعفی نیز دارد و همانند دیگر گوشی هایی که از صفحه نمایش منحنی استفاده می کنند
سخت افزار
از پردازنده اسنپدراگون ۸۳۵ بهره می برد که قدرت پردازشی بسیار عظیمی را در اختیار کاربر قرار می دهد.چیپست از پردازنده ی مرکزی شامل هشت هسته ی پردازشی استفاده شده است که هر ۸ هسته از نوع کایرو می باشند. چهار هسته ی اول دارای قدرت پردازشی برابر با ۲.۵ گیگاهرتز و چهار هسته ی دیگر دارای قدرت پردازشی برابر با ۱.۸ گیگاهرتز هستند که در زمان نیاز به قدرت پردازشی کمتر از آن ها استفاده می شود.
اما در کنار پردازنده ی مرکزی، از پردازشگر گرافیکی آدرنو ۵۴۰ (Aderno) که ساخت خود کوالکام می باشد نیز در این چیپست نصب شده است. استفاده از این پردازشگر قدرتمند باعث می شود تا دستگاه در انجام پردازش های گرافیکی با هیچ کمبودی روبرو نشود و این پردازش ها به بهترین شکل انجام شوند. در حقیقت می توان عملکرد مناسب این پردازنده را در اجرای بازی های سنگین و گرافیکی مشاهده کرد. استفاده از شش گیگابایت رم هم به کاربران را از بابت عملکرد سخت افزاری این دستگاه راحت می کند. ضمن این که در آن از ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی داخلی استفاده شده است و امکان استفاده از مموری کارت نیز برای کاربران فراهم می باشد.
دوربین
این گوشی از یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی به عنوان دوربین اول استفاده شده است که سایز هر پیکسل این سنسور برابر با ۱.۴ میکرون می باشد و از لنزی با گشودگی دریچه ی دیافراگم F1.7 یا F1.8 نیز برای آن استفاده شده است. گشودگی که چه ۱.۷ باشد و چه ۱.۸، مقدار نسبتاً مناسبی در مقایسه با سایر گوشی های مطرح موجود در بازار می باشد. اما دوربین اصلی دوم در این گوشی، به یک سنسور ۱۳ مگاپیکسلی مجهز شده است که این سنسور هر پیکسل را در سایز یک میکرون ثبت می کند و بروی آن از پوشش لنزی با گشودگی F2.6 و فاصله ی کانونی دو برابر در مقایسه با لنز اول استفاده شده است
به دوربینی با سنسور ۵ مگاپیکسلی اتکا کرده است. شاید در ابتدا استفاده از سنسور ۵ مگاپیکسلی برای پرچمداری که در سال ۲۰۱۸ ساخته شده، کم به نظر برسد، اما این سنسور از پیکسل های بزرگ ۱.۴ میکرومتری استفاده می کند که می تواند کیفیت بهتر را نوید دهد. این دوربین در محیط هایی با نور کافی، عکس هایی با جزئیات بالا و رنگ های دقیق ثبت می کند. همچنین یک حالت پرتره نیز در این قسمت وجود دارد
فیلم برداری
ویدئو های ۲۱۶۰p با بیت ریت ۴۲Mbps ذخیره میشوند که برای فرمت h.264 استاندارد است. ویدئو های ۱۰۸۰p نیز با بیت ریت ۲۰Mbps ذخیره میشوند که اندکی از حالت عادی بیشتر است. کیفیت صدا های ضبط شده نیز بصورت ۲۵۶Kbps است.ویدئو های ۴K این گوشی کیفیتی عالی دارند. جزییات تصویر آن ها بالا و بدون نویز است. رنگ ها نیز به درستی ثبت میشوند.
فیلم برداری، ضبط بسیار خوب صدا بود. البته از فناوری صدای OZO چیزی غیر از این انتظار نمی رود، با این حال در عمل از عملکرد ضبط صدا، حذف نویز محیط و ثبت به یک اندازه ی صدای محیط بسیار لذت بردیم. همچنین عملکرد فوکوس در حین فیلم برداری نیز بسیار خوب بود و می توانست اشیا در حال حرکت را به خوبی دنبال کند و فوکوس را روی آن نگه دارد.
رابط کاربری
جزو برنامه اندروید One , خبر خوش این است که با سیستم عامل اندروید Oreo 8.1 منتشر میشود. برنامه اندروید One شامل آپدیت های منظم است.و رابط کاربری ساده و زیبا را جلوه می دهد.دستیار صوتی Google assistant نیز مطابق انتظار وجود دارد و با نگه داشتن دکمه ی هوم اجرا خواهد شد. با نگه داشتن انگشت روی برخی از برنامه ها هم می توان از میانبر های موجود استفاده کرد تا انجام امور سریع تر صورت گیرد.
عمر باتری
یک باتری لیتیوم یونی ۳۲۶۰ میلی آمپر ساعتی بهره می برد که با وجود تجربه ی Android One و صفحه نمایش p-OLED، تجربه ی خوشایندی از شارژدهی این باتری خواهید داشت. هر چند پردازنده ی گوشی قطعا انرژی زیادی را برای کار کردن طلب خواهد کرد، با این حال صرفه جویی در دیگر بخش ها، باعث شده شارژدهی گوشی بد نباشد و بتوانید حدود ۸ ساعت به صورت مداوم از آن استفاده کنید. این گوشی از شارژ سریع پشتیبانی می کند که با شارژر درون جعبه، در مدت ۳۰ دقیقه می توان حدود ۵۰ درصد باتری را شارژ کرد. همچنین نوکیا استفاده از بدنه شیشه ای را غنیمت شمرده و استاندارد شارژ بی سیم Qi را به نوکیا ۸ سیروکو افزوده است