رپورتاژ آگهیسبک زندگیسلامت

علت زردی کف پا چیست؟

پوست زرد در پایین پای شما بسیار رایج است و در بیشتر موارد جای نگرانی نیست. پاهای شما در طول روز تحمل زیادی دارند، به خصوص اگر فعال باشید. با این حال، در موارد نادر، پاهای زرد ممکن است نشانه یک بیماری زمینه­‌ای باشد. این که آیا این تغییر پوست را روی انگشتان پا، کف پا یا کل پا تجربه می‌­کنید، توصیه می­‌شود به دنبال درمان پزشکی باشید. این مقاله به شما کمک می­‌کند تا درباره علت زردی کف پا بیشتر آشنا شوید.

علت بروز زردی در نوزادان چیست؟

آیا پوست زرد می­‌تواند پینه باشد؟

پینه یک لایه ضخیم از پوست است که سفت شده است. پینه در قسمت پایین پا ایجاد می­‌شود، به خصوص در مکان­‌هایی که فشار یا اصطکاک زیادی وارد می­‌کنید. پینه­‌ها کف پای شما را سفت می­‌کنند و حتی باعث زرد شدن پوست می­‌شوند. ممکن است ظاهری مومی مانند یا حتی خشک داشته باشند و باعث پوسته پوسته شدن پوست شوند. پینه معمولاً بدون درد است و فقط در صورتی نیاز به درمان دارد که ناراحت کننده باشد. اگر پینه دردناکی دارید، می­‌توانید موارد زیر را در خانه امتحان کنید:

کفش مناسب و راحت بپوشید

از پدهای محافظ یا جا کفشی استفاده کنید

پینه را با یک سنگ پا پایین بیاورید

از یک داروی پینه‌گیر استفاده کنید

تغییرات رنگ در کف پا به طور مکرر اتفاق می­‌افتد و دلایل زیادی دارد. مردم اغلب وقتی متوجه رنگ زرد در این قسمت می­‌شوند، نگران می­‌شوند. با این حال، دلیلی برای از دست دادن خونسردی وجود ندارد. در واقعیت، این تغییر نباید نشان دهنده نگرانی جدی باشد.

زردی چیست؟

زردی وضعیتی است که باعث می­‌شود پوست یا سفیدی چشم شما زرد به نظر برسد. این زردی پوست و چشم­‌ها به دلیل فراوانی بیلی روبین اتفاق می­‌افتد. این محصول فرعی گلبول‌­های قرمز است که نمی­‌تواند تجزیه شود یا از بدن شما خارج شود. اگر شما این عارضه را دارید و متوجه زردی پاهای خود شده‌­اید، احتمالاً نواحی دیگری از پوست نیز دارید که زرد هستند. علت زردی کف پا می­‌تواند ناشی از موارد زیر باشد

هیپرکاروتنمی:

تجمع بتاکاروتن در بافت‌­ها است که اغلب با خوردن بسیاری از سبزیجات یا میوه­‌های حاوی آن همراه است. این یک اختلال متابولیک ارثی است که با کاروتن اضافی و سطوح پایین ویتامین A در بدن مشخص می­‌شود.

کم خونی:

این یکی از دلایل رایج زردی پاها است. زمانی ظاهر می­‌شود که گلبول­‌های قرمز کمبود دارند، آن­‌هایی که مسئول تأمین اکسیژن برای کل بدن هستند.

نکته­ مهم در ارتباط با کم خونی و زردی کف پا این است که کم خونی فقر آهن می­‌تواند باعث رنگ پریدگی و زردی پوست شود. افراد مبتلا به این عارضه باید از طریق ویتامین­‌ها یا تغییرات رژیم غذایی آهن دریافتی خود را افزایش دهند.

پزشک شما می‌تواند با سؤال در مورد علائم اضافی و انجام آزمایش‌های خون به شما در تعیین اینکه آیا کم خونی دارید یا خیر، به درمان این بیماری کمک کند.

یرقان:

به دلیل بیلی روبین بیش از حد، ماده زرد رنگی که حاوی هموگلوبین است و مسئول انتقال اکسیژن به گلبول­‌های قرمز خون است، ایجاد می­‌شود.

هیپرلیپوپروتئینمی:

زمانی رخ می­‌دهد که بدن نتواند چربی­‌ها و کلسترول را تجزیه کند و باعث ایجاد رنگ در برخی از قسمت‌­های بدن شود.

سایر علل زردی کف پا می­‌تواند دیابت شیرین، بیماری کبد، انسداد مجاری صفراوی یا عفونت باشد. همچنین می­‌تواند ناشی از بیماری­‌های ژنتیکی، مکمل­‌های گیاهی خاص، مصرف برخی داروها یا تماس با مواد شیمیایی صنعتی مانند TNT (تری نیتروتولوئن) باشد.

در صورت داشتن علائم زردی فوراً به پزشک مراجعه کنید. آن­ها می­‌توانند آزمایش خون بیلی روبین را انجام دهند و به دنبال آن آزمایش‌­های اضافی برای کشف علت آن انجام دهند.

آیا رژیم غذایی شما باعث زردی پوست می‌شود؟

رژیم غذایی شما می­‌تواند با مصرف بیش از حد مواد غذایی حاوی مواد زرد رنگ، باعث زردی پوست شود:

هویج

کدو حلوایی

سیب زمینی­‌های شیرین

اسکواش

فلفل

میوه­‌های خانواده مرکبات

سبزیجات سبز

مکمل­‌های غذایی خاص

شما می­‌توانید مقدار زیادی از این غذاها را در طی چند هفته میل کنید تا اثر آن را بفهمید. اگر زردی پای شما در اثر خوردن زیاد غذاهای حاوی کاروتنوئید بوجود آمده باشد، باید اندکی پس از کاهش مصرف این غذاها دوباره به رنگ طبیعی خود برگردد.

دلایل دیگر زردی کف پا چیست؟

چندین بیماری دیگر ممکن است باعث زردی پوست در اثر کاروتنمی شوند. شرایط رایج عبارتند از:

کم کاری تیروئید

شرایط کلیوی

کلسترول بالا

دیابت

این شرایط می­‌تواند باعث تجمع کاروتنوئیدها در جریان خون شما شود که در نهایت ممکن است روی رنگ پوست شما تأثیر بگذارد. ویزیت با پزشک بهترین راه برای تعیین علت زردی کف پا و دریافت درمان مناسب است. آزمایش­‌هایی که انجام می­‌شود شامل موارد زیر است:

تست‌­های عملکرد کبد

آزمایش‌­های گلوکز خون

آزمایش­‌های کلسترول

آزمایش‌­های بیلی روبین

شمارش کامل خون (CBC)

تست سطح بتاکاروتن

و تصویربرداری بالقوه مانند ام آر آی یا سی تی اسکن

پزشک شما باید در اسرع وقت زردی پوست را ارزیابی کند تا تشخیص و برنامه درمانی مناسب را دریافت کند.

جلوگیری از زردی نوزاد

زمان مراجعه به متخصص پا

اگر زردی پاها را تجربه می­‌کنید و از علت آن مطمئن نیستید، ایده خوبی است که از یک متخصص پزشکی کمک بگیرید. ارزیابی به تعیین علت زرد شدن پای شما و ایجاد یک برنامه درمانی مناسب کمک می‌­کند. زردی پوست در بیشتر موارد پس از درمان بیماری زمینه‌­ای به حالت عادی باز می‌گردد. اگر زردی پا به همراه هر یک از علائم زیر را دارید باید فوراً با پزشک تماس بگیرید:

خونریزی یا کبودی آسان

درد شدید شکم

استفراغ خونی

تب

مدفوع سیاه

مشکلات شناختی، مانند خواب آلودگی یا گیجی

کاروتنمی

زمانی کاروتنمی اتفاق می­‌افتد که کاروتنوئیدهای بسیار زیادی در جریان خون داشته باشید. کاروتنوئیدها مواد زرد رنگی هستند که در بسیاری از سبزیجات و میوه­‌های با رنگ روشن وجود دارند. این مواد به رنگ طبیعی پوست شما کمک کرده و جزء رژیم غذایی سالمی هستند. کاروتنوئیدها معمولاً از طریق ادرار، مدفوع، عرق یا روغن­‌های پوست بدن شما را ترک می­‌کنند.

با این حال، اگر مقدار زیادی در خون شما جمع شود، می­‌تواند پوست شما را زرد کند. این تغییر رنگ بیشتر در کف دست و کف پا رخ می­‌دهد.

بسیاری از چیزها می­‌توانند باعث کاروتنمی شوند، از جمله مواد غذایی و میوه­‌هایی که میل می­‌کنید.

علل دیگر

شرایط معمولی که ممکن است باعث ایجاد کاروتنمی شود عبارتند از:

کلسترول بالا

کم کاری تیروئید

دیابت

شرایط کلیوی

شرایط کبدی

همه این شرایط می‌­توانند باعث ایجاد کاروتنوئیدها در جریان خون شما شوند، جایی که در نهایت می­‌توانند باعث زردی کف پا شوند.

فراموش نکنید که بیماری­‌های کبدی می‌­توانند باعث ایجاد کاروتنمی و زردی کف پا شوند که بسیار شبیه به هم هستند. اگر بیماری کبدی دارید، می­‌توانید تست آزمایش خون بدهید، سپس به پزشک خود مراجعه کنید تا به‌­طور کامل علت زردی کف پا مشخص شود.

چگونه تشخیص داده می‌شود؟

اگر فقط متوجه تغییر رنگ زرد روی پاهای خود می­‌شوید، به یک متخصص پا مراجعه کنید. آن­‌ها به راحتی می­‌توانند پینه یا هر شرایط دیگری که ممکن است باعث تغییر رنگ شود را تشخیص دهند.

نتیجه‌­گیری

در این مقاله علت زردی کف پا و عواملی که می­‌تواند موجب آن شود، شرح داده شد. همانطور که گفته شد زردی پاها می­‌تواند نگران کننده به نظر برسد، اما معمولاً به دلیل تجمع پوست در کف پای شما است. همچنین می­‌تواند نوعی از پاسخ بدن به رژیم غذایی شامل میوه­‌ها و سبزیجات تلقی شود. با این حال، گاهی اوقات می‌­تواند نشانه یک بیماری زمینه‌­ای باشد که نیاز به درمان دارد، بنابراین بهتر است در صورت مشاهده علائم زردی حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

دکتر آویشن محمدی فوق تخصص اطفال و نوزادان بوده و با سال‌ها تجربه در زمینه کودکان است. این مجموعه خوشنام و با سابقه برای ارائه خدمات هرچه بهتر مربوط به اطفال و نوزادان، از پیشرفته‌ترین تجهیزات روز دنیا استفاده می‌کنند.

برای گرفتن نوبت در مطب توسط دکتر آویشن محمدی با شماره تلفن‌های ۰۹۰۳۰۷۹۱۱۵۵ یا ۰۲۱۸۸۷۷۸۰۹۷ تماس گرفته و یا به مطب ونک به آدرس اول ملاصدرا، روبروی سازمان بورس، جنب داروخانه، ساختمان پزشکان صدرا، طبقه اول و مطب خزانه به آدرس فلکه دوم خزانه، روبه روی نانوایی سنگکی، پلاک ۲۹۹ مراجعه نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید وارد سایت دکتر آویشن محمدی به آدرس www.dravishanmohamadi.com شده و مقالات مربوط در این زمینه را مطالعه نمایید.

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
0 نظرات
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا