مژده به علاقهمندان به گوشیهای هواوی: ترامپ مشکل تامین قطعات را حل کرد
در یک خبر بسیار غیر منتظره و البته خوش آیند برای علاقهمندان به گوشیهای هواوی، دونالد ترامپ در حاشیه نشست G20 اعلام کرد به کمپانیهای آمریکایی اجازه فروش قطعات مورد استفاده هواوی را میدهد. رئیس جمهوری آمریکا با توجه به تبعات مالی تصمیم پیشین خود برای کمپانیهای فناوری آمریکایی، این تصمیم جدید را اتخاذ کرده است.
هواوی دومین سازنده بزرگ موبایل در دنیا است، بنابراین منع کمپانیهای آمریکایی از همکاری با آن تبعات مالی هنگفتی برای آنها خواهد داشت. بهتر است یک راست سراغ سخنان دونالد ترامپ درباره هواوی برویم که در حاشیه نشست G20 عنوان شد:
«آنها کمپانیهای آمریکایی هستند که محصولات را تولید میکنند. این یک کار پیچیده …. به شدت وابسته به علم است. ما تنها کسانی هستیم که چنین فناوری داریم. من موافقت کردم که به آنها اجازه داده شود فروش محصولات خود را ادامه دهند… من از اینکه کمپانیهای ما به دیگران چیزی بفروشند حمایت میکنم… چیزهای بسیار پیچیده. اینها چیزی نیستند که به آسانی ساخته شوند… کمپانیهای ما بسیار ناراحت بودند، اما ما به آنها اجازه این کار را میدهیم. بنابراین اگر این با امنیت ملی منافاتی نداشته باشد، ما به آنها اجازه فروش محصولاتشان را میدهیم.»
به نظر میرسد آقای ترامپ در نهایت به عمق ماجرا و اهمیت همکاری میان کمپانیهای آمریکایی و چینی، به ویژه در حوزه فناوری، پی برده باشد. جالب اینکه رئیس جمهور آمریکا یاد آور شد کمی بعدتر احتمال دست یابی به یک توافق تجاری بر سر هواوی مورد بحث قرار میگیرد. احتمالاً سه شنبه این موضوع در دستور کار قرار میگیرد. بنابراین تا آن زمان هیچ چیز قطعی نیست و ممکن است شاهد تحولات بیشتری باشیم.
خبر خوب اینکه حالا این احتمال وجود دارد که هواوی به طور کامل از لیست سیاه تجاری آمریکا کنار گذاشته شود و تحریمهای تجاری این برند چینی لغو شود. با این حال همه چیزی به توافق احتمالی میان آمریکا و چین بستگی دارد. آقای ترامپ پیشتر نیز پنهان نکرده بود تحریم هواوی میتواند در قالب یک توافق تجاری با چین لغو شود، به همین دلیل برخی از صاحب نظران آن را بخشی از جنگ تجاری میان آمریکا و چین خوانده بودند.
به گفته آقای ترامپ، وی فردا یا نهایتاً سه شنبه همین اینها را با سازمان تجارت در میان میگذارد. بنابراین گام بعدی میتواند رایزنی با چین و به ویژه رئیس جمهور این کشور، شی جین پینگ، باشد.
آقای ترامپ بی پروا به ماجرای ممنوعیت ZTE در آمریکا اشاره کرد و چگونه پس از تماس رئیس جمهوری چین، با کسب برخی امتیازها، به آن پایان دادهاند.
حال باید منتظر ماند و دید یکبار دیگر شاهد دونالد ترامپ با یک رفتار غیر منتظره شگفت ساز می شود یا نه. با این حال به نظر می رسد محدودیت های مرتبط با نگرانی های امنیتی بخشی از این توافق احتمالی باشد.