زمان چندانی از ورود پردازندههای Ryzen 3000 به بازارهای جهانی نمیگذرد، با این وجود آنها در طول همین مدت زمان کم، رقبای خود از Intel را حداقل در برخی از کشورها، شکست دادهاند. کمپانی اینتل مدتی است که با تمرکز بر روی لیتوگرافی ۱۴ نانومتری، از حرکت به سمت یک لیتوگرافی کوچکتر اجتناب کرده و همین امر سبب شده است تا رقیب آن که برای سالهای زیادی بازی را به اینتل واگذار کرده بود، به سرعت رشد کرده و سهم بیشتری از بازارهای جهانی را از آن خود کند.
موسسه تحقیقاتی Danawa به تازگی گزارشهایی را از وضعیت ریزمعماری ZEN2 در سطح آسیا منتشر کرده است؛ به گفته این موسسه، از صبح روز دوشنبه (۸ ژوئیه) که فروش پردازندههای Ryzen 3000 به صورت رسمی در کره جنوبی آغاز شده است، سهم AMD تنها در عرض یک روز از ۲۸.۲۴ درصد به ۴۸.۷۲ درصد رسیده است. رقمی خیره کننده که نشان میدهد کاربران بسیاری در انتظار عرضه این پلتفرم بودهاند.
این روند در بازار کره جنوبی همچنان ادامه یافته و در نهایت باعث شد تا سهم AMD در این بازار به ۵۳.۳۶ درصد، در برابر ۴۶.۶۴ درصد سهم رقیب برسد. افزون بر موسسه تحقیقاتیDanawa، مؤسسات و رسانههای دیگر هم وضعیت AMD در بازار آسیا را مانیتور کرده و همگی نتایجی مشابه را منتشر کردهاند. آمارها از کلیک و جستجوی کاربران در وب سایتهای آنلاین حاکی از آن است که پردازندههای AMD Ryzen 3000 موفق شدهاند تا نظر ۷۶.۹۵ درصد از کاربران را به خود جلب کرده و تنها ۲۳.۰۵ درصد از کاربران به دنبال جستجو در بین مدلهای Intel رفتهاند.
رشد و افزایش سهم پردازندههای ZEN2 در بازار کره جنوبی با آمارهای بیشتری همراه است؛ پردازنده AMD Ryzen 7 3700X به فروش ۱۰.۳۴ درصدی رسیده است که در این مدت زمان کم، بسیار مناسب بوده و قابل تأمل است. سپس Ryzen 5 3600 و Ryzen 5 2600 را شاهد هستیم که به ترتیب ۸.۲۳ و ۷.۵ درصد از سهم فروش را به خود اختصاص دادهاند. پس از آنRyzen 9 3900X که پرچمدار گروه به حساب میآید، با ۴.۹۲ درصد و Ryzen 3 2200G نیز ۳.۲۵ درصد از این سهام را به نام خود ثبت کردهاند.
این در حالی است که به عنوان مثال Intel Core i5-9400 تا کنون ۱۴.۵۵ درصد از سهم این بازار در کره جنوبی را به خود اختصاص داده است. Core i7-9700K با سهم ۹.۰۸ درصدی وCore i9-9900K با سهم تنها ۳.۸۵ درصد رتبههای دیگر را در نسل نهم دارا هستند. دیگر دادهها از BCN Ranking هم نشان دهنده وضعیتی مشابه در بازار ژاپن هستند. سهم AMDبا عرضه پردازندههای جدید به ۵۰.۵ درصد از بازار ژاپن رسیده و حالا اینتل ۴۹.۵ درصد از این بازار در اختیار دارد. این میزان از سهم بازار ژاپن در ۵ سال گذشته برای AMD بی سابقه بوده است.
و اما در نگاهی به سهم جهانی از دید PassMark، میبینیم که با وجود آنکه همچنان در بخشهای بزرگ جهان سهم اینتل از رقیب خود بیشتر است، اما این مقدار رو به کاهش است. براساس گزارش سهم بازار PassMark، سهم اینتل از ۷۶.۹۰ درصد به ۷۰.۷۰ درصد رسیده است؛ این در حالی است که پردازندههای AMD از سه ماهه نخست سال ۲۰۱۸ تا مدت زمان مشابه در سال ۲۰۱۹، سهم خود را از ۲۳.۱۰ درصد به ۲۹.۳۰ درصد افزایش دادهاند. اینطور که پیداست، اینتل به صورت جدی نیازمند معرفی پلتفرمی جدید با لیتوگرافی کوچکتر و قیمت مناسب است.