نقد و بررسی گوشی تلفن همراه سامسونگ گلکسی A50
به نقد و بررسی گوشی تلفن همراه سامسونگ گلکسی A50 می پردازیم،با ریور وب همراه باشید.
طراحی
سامسونگ برای پنل پشتی گلکسی A50 از ساختار پلاستیک با ظاهر شیشه ای استفاده کرده است که به همین دلیل نام آن Glasstic می باشد. این ساختار پلاستیکی از بافت به خصوصی استفاد می کند که باعث می شود این گوشی در زوایای مختلف تابش نور، حالت رنگین کمانی به خود بگیرد و لبه های خمیده پنل پشتی در کنار خمیدگی گوشه های فریم میانی فلزی موجب در دست گرفتن آسان Galaxy A50 شده است.
ظاهر شیشه ای باعث شده است که بدنه سامسونگ گلکسی A50 نیز جاذب لکه اثر انگشت باشد؛ هر چند که انتظار می رود احتمال شکستن آن، کمتر باشد. استفاده از Glasstic در کنار شاسی پلاستیکی باعث شده است که سامسونگ گلکسی A50 با وجود داشتن نمایشگر و باتری بزرگ، وزن بسیار پایین ۱۶۶ گرمی داشته باشد.سامسونگ گلکسی A50 از کیفیت ساخت بسیار خوبی بهره می برد و تمام اجزای آن با دقت بالایی تولید شده اند.
نمایشگر
نمایشگر ۶.۴ اینچی سوپر امولد،اندازه و نوع این پنل، دقیقا مشابه با پنل های بکار رفته در گلکسی A30 و گلکسی M30 می باشد که در قسمت بالای آن ها، بریدگی قطره ای شکل قرار دارد. این بریدگی محل قرار گیری دوربین سلفی می باشد و سنسور نور نیز در کنار آن قرار گرفته است و همانطور که انتظار می رفت، خبری از چراغ اعلان در Galaxy A50 نمی باشد که ویژگی Always On Display، کمبود آن را جبران خواهد کردسامسونگ برای آن، رزولوشن ۱۰۸۰×۲۳۴۰ را در نظر گرفته است که در کنار نسبت تصویر ۱۹:۵:۹، چگالی پیکسلی بسیار خوب ۴۰۳ پیکسل در هر اینچ را در اختیار می گذارد.
زاویه دید این نمایشگر هم در سطح مطلوبی قرار می گیرد و در زوایای مختلف، تغییر آزار دهنده ای در رنگ ها و شفافیت نمایشگر ایجاد نمی شود. علاوه بر این ها، حداکثر نور این پنل نیز در حدی می باشد که برای استفاده از گوشی در فضاهای باز با تابش نور، هیچ مشکلی وجود نداشته باشد. از سایر ویژگی های نمایشگر هم می توان به امکان فیلتر نور آبی جهت استفاده آسان در محیط های کم نور و امکان شخصی سازی دمای رنگ ها اشاره داشت.
دوربین
دوربین اصلی این گوشی، از سنسور جدید ۲۵ مگاپیکسلی بهره برده است که در پس لنزی با گشودگی دهانه دیافراگم f/1.7 قرار دارد. دو دوربین دیگر اما از سنسور های ۸ و ۵ مگاپیکسلی استفاده می کنند که در پس لنز هایی با دهانه دیافراگم f/2.2 قرار گرفته اند،دوربین ۸ مگاپیکسلی، زاوه دید فوق عریض ۱۲۳ درجه ای را در اختیار خواهد گذاشت و دوربین ۵ مگاپیکسلی صرفا برای سنجش عمق کاربرد خواهد داشت. دوربین اصلی سامسونگ گلکسی A50 از فوکوس خودکار تشخیص فازی پشتیبانی می کند و همچنان خبری از فوکوس خودکار برای دوربین فوق عریض در کار نمی باشد.
دوربین اصلی سامسونگ گلکسی A50 در محیط هایی با شرایط نوری کافی، تصاویری با جزئیات بسیار خوب، رنج داینامیکی وسیع، رنگ های واقعی و نویز پایین به ثبت می رساند، با این حال در برخی مواقع نور سفید عکس ها به خوبی تنظیم نمی شود و تصاویر روشن تر از واقعیت به نظر می رسند.
دوربین سوم ۵ مگاپیکسلی هم که برای سنجش عمق کاربرد دارد و ویژگی لایو فوکوس را در اختیار می گذارد، در محیط های روشن، توانایی مناسبی برای عکاسی به Galaxy A50 می بخشد که باعث می شود این گوشی در زمینه تشخیص لبه های سوژه در بیشتر موارد عملکرد رضایت بخشی داشته باشد؛ با این وجود در شرایط نوری متفاوت و سوژه های دشوار تر، دقت تشخیص لبه ها می تواند کاهش یابد. دوربین سلفی ۲۵ مگاپیکسلی گلکسی A50، در محیط های روشن تصاویری با کیفیت بالا و رنگ های طبیعی به ثبت می رساند که البته در محیط های کم نور از میزان جزئیات آن کاهش پیدا می کند.
سخت افزار
از تراشه اگزینوس ۹۶۱۰ استفاده شده است که به نوعی قدرتمندترین تراشه سامسونگ برای گوشی های میان رده به شمار می آید. این تراشه نسخه بروز شده و بهبود یافته تراشه اگزینوس ۷۸۸۵ می باشد که پیش از این در گوشی های گلکسی A8 و گلکسی A8 پلاس بکار رفته بود و تغییراتی در زمینه پردازنده مرکزی، پردازنده گرافیکی، هوش مصنوعی و پردازشگر سیگنالی تصاویر به خود دیده است.
تراشه اگزینوس ۹۶۱۰ از ویژگی مولتی فریم برای ترکیب چند فریم جهت کاهش نویز تصاویر پشتیبانی می کند و این تراشه پشتیبانی بهتری از دوربین های چندگانه خواهد داشت. همچنین طراحی سخت افزاری ویژه این تراشه باعث شده است که توانایی فیلمبرداری صحنه آهسته در رزولوشن فول اچ دی با ۴۸۰ فریم در ثانیه به آن افزوده شود که نسبت به تراشه قبلی، پیشرفت بزرگی به شمار می آید.
تراشه اگزینوس ۹۶۱۰ از پردازنده مرکزی ۸ هسته ای استفاده می کند که از ۴ هسته Cortex-A73 با فرکانس ۲.۳ گیگاهرتز برای پردازش های سنگین و ۴ هسته کم مصرف Cortex-A53 با فرکانس کاری ۱.۶ گیگاهرتز برای پردازش امور روزمره و سبک تشکیل یافته است. علاوه بر این، سامسونگ برای اولین بار تراشه میان رده خود را با لیتوگرافی ۱۰ نانومتری توسعه داده است که نوید بخش عملکرد کارآمد تر و مصرف باتری کمتر خواهد بود.
حافظه
تراشه اگزینوس ۹۶۱۰ از مودم LTE با حداکثر سرعت دانلود تا ۶۰۰ مگابیت بر ثانیه و حداکثر سرعت آپلود تا ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه استفاده می کند و این تراشه از بلوتوث ۵.۰ و رادیو FM نیز پشتیبانی می کند. از سایر مشخصات سخت افزاری سامسونگ گلکسی A50 هم می توان به حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی و حافظه رم ۴ گیگابایتی اشاره کرد که البته نسخه دیگری از این گوشی با حافظه رم ۶ گیگابایتی نیز وجود دارد و حافظه داخلی آن از طریق درگاه مموری تا ۵۱۲ گیگابایت قابل ارتقا می باشد.
عمر باتری
گلکسی A50 از باتری بزرگ ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی استفاده می کند که شاید در نگاه اول کوچکتر از نسخه بکار رفته در گلکسی ام ۲۰ باشد؛ اما عملکرد آن در سطح عالی قرار می گیرد. این گوشی در تست پخش مداوم ویدئو، حدود ۱۵ ساعت دوام می آورد و با توجه به نمایشگر آمولد و تراشه ۱۰ نانومتری، به احتمال زیاد بیشتر کاربران در استفاده سنگین، قادر به استفاده از این گوشی تا ۱ روز خواهند بود و در استفاده سبک تر این زمان تا ۲ روز نیز قابل افزایش است.و همین طور این گوشی با رابط کاربری One Ui بر پایه اندروید ۹ به صورت پیش فرض به بازار عرضه شده است.