رپورتاژ آگهیسبک زندگی

گل آپارتمانی کم نور و کم آب؛ برای نگهداری آسان

در این مطلب قصد داریم تا با معرفی‌ گل های آپارتمانی کم نور و کم آب و به شما در خرید و نگهداری از این گیاهان زیبا و بادوام کمک کنیم. این مطلب را از دست ندهید.

گل‌های آپارتمانی و نیاز به نگهداری مناسب

امروزه در بیشتر دکوراسیون و معماری‌های داخلی، چه مینیمالیستی باشد و چه تجملاتی و شلوغ، از گل و گیاه به عنوان رکن اصلی تزیین خانه استفاده می‌شود. این کار هم به خاطر زیبایی و روح دادن به خانه است و هم دلیل علمی برای ایجاد حس مثبت دارد. روانشناسان خانواده ثابت کرده‌اند که وجود گل و گیاه در منزل باعث شادی بیشتر و کاهش استرس اهالی خانه می‌شود، همین دلایل باعث شده تا در بیشتر خانه‌های آپارتمانی به وفور گل و گیاه ببینید. البته که هر گل و گیاهی را نمی‌توان در خانه نگه‌داری کرد و فقط گل های آپارتمانی کم نور و کم آب مقاومت مناسبی داشته باشند، قابلیت زنده ماندن در محیط آپارتمانی را دارند.

برای آشنایی با ۱۰ نمونه از بهترین گل های آپارتمانی برای هدیه به سایت ایران پرس farsi.iranpress.com مراجعه کنید. در این مقاله نیز گل آپارتمانی کم نور و کم آب معرفی شده اند تا نگهداری آن برای هدیه گیرنده مشکل ساز نباشد.

با استفاده از فهرست گیاهان آپارتمانی می‌توانید گیاهان جدیدی را به کلکسیون گیاهان منزلتان اضافه‌ کنید که شرایط مراقبت از آنها متناسب با دما و هوای خانه شماست. نه تنها در مورد گیاهان متداول در ایران اطلاعات کسب می‌کنید بلکه می‌توانید با گلها و گیاهان کمیاب و خاص مانند انواع گیاهان گلدار، تراریوم ها، کوکداماها و گیاهان هوازی، کاکتوس ها … آشنا شوید. ۳۵ میلیون تولید گیاهان آپارتمانی تا به اینجای سال گواه استقبال بی نظیر مردم برای نگهداری گیاهان آپارتمانی در منازل است.

نور کم و دمای خانه ممکن است بسیاری از گل‌ها را پژمرده کند. همانطور که رسیدگی و سرحالی این گیاه‌ها باعث خوشحالی و حس خوب می‌شود، رسیدگی نادرست و پژمرده‌شدن آن‌ها نیز حس بدی را به ما خواهد داد. در این مطلب به معرفی گل‌های آپارتمانی کم نور و کم آب می‌پردازیم که حس بد مرگ یک گیاه را به شما منتقل نمی‌کنند.

گل های آپارتمانی کم نور و کم آب

نور از مهم‌ترین نیاز‌های حیاتی گیاهان است. همه گیاهان برای زنده ماندن و رشد کردن به نور نیاز دارند، اما میزان نیاز گیاهان به نور متفاوت است و به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  • آفتاب دوست
  • سایه دوست
  • متوسط (گیاهانی که به نور زیاد نیاز ندارند، اما اگر میزان قابل توجهی که می‌خواهند فراهم نباشد پژمرده می‌شوند)

در آپارتمان‌های امروزی که نور طبیعی در آن‌ها بسیار کم است، گل‌های آفتاب دوست جایی ندارند. گل‌های مصنوعی هم که در مقایسه با گل‌های طبیعی روح و شادابی ندارند، پس ما به سراغ گل‌های آپارتمانی کم نور و کم آب می‌رویم. این نوع گل‌ها با کمی مراقبت می‌توانند تا سال‌ها رشد کنند و سرزنده بمانند. توجه داشته باشید که تمام گیاهان به نور نیاز دارند و هیچ گیاهی در تاریکی مطلق رشد نمی‌کند.

انواع گل های آپارتمانی کم نور و کم آب

در این بخش از مطلب برخی از گل‌های کم نور و کم آب را به شما معرفی می‌کنیم.

گیاه سانسوریا (Sansevieria)

گیاه سانسوریا یکی از مقاوم‌ترین و با دوام‌ترین گیاه‌های آپارتمانی حساب می‌شود. این گیاه بومی متعلق به آفریقا دارای ۷۰ نوع است. افراد مبتدی و تازه کار می‌توانند با این گیاه خانه خود را تزیین کنند، زیرا مراقبت از آن چندان کار سختی نیست.

این گیاه دارای خاصیت تصفیه هوای خانه است. گیاه سانسوریا از کلاسیک‌ترین گیاه‌های موجود است. این گیاه با مقاومت بسیار شرایط زیادی برای زنده ماندن را نمی‌طلبد. مهم‌ترین نیاز این گیاه جذاب و ساده نور متوسط و حتی فیلتر شده است. دمای معمولی اتاق، رطوبت کم خاک و رطوبت معمولی اتاق از دیگر نیاز‌های این گیاه هستند.

گل آپارتمانی

گیاه پاندانوس (برگ اره‌ای)

خاستگاه گیاه پاندانوس در ماداگاسکار، پورتوریکو و برخی از مناطق فلوریدای آمریکا است. این گیاه بوته‌ای که دارای برگ‌های براق و شمشیر مانند است پس از رشد کامل میوه می‌دهد. میوه این درختچه خوردنی می‌باشد.

در ایران دو نوع از این گیاه وجود دارد که عبارتند از:

۱-نوع سبز ساده

۲-نوع ابلق

نوع ابلق این گیاه در برابر کمبود نور مقاوم‌تر است. پس برای محیط‌های کم نور از نوع ابلق گیاه پاندانوس استفاده کنید. این گیاه در محیط‌های آپارتمانی در هر میزان نوری رشد می‌کند، به آب زیاد و خاک مرطوب و دمای متعادل نیز نیاز دارد.

گیاه پاپیتال

گیاه پاپیتال (Common lvy) از خانواده گیاهان آریلاسی (Araliaceae) است. این گیاه زادگاهش در بخش‌هایی از اروپا و شمال آفریقا می‌باشد. این گیاه پوششی بالارونده، با ساقه‌های چسبنده‌اش مناسب تزیین حاشیه دیوار‌ها و ارتفاعات منزل می‌باشد.

گیاه پاپیتال دارای خاصیت تصفیه هوا می‌باشد که مناسب اتاق‌های کوچک است. این گیاه دارای دو نوع مینیاتوری و بزرگ می‌باشد. پاپیتال‌های مینیتوری مناسب نگهداری در آپارتمان هستند. این نوع گیاه پاپیتال با کم‌ترین منبع نوری به خوبی رشد می‌کند. برگ‌های این گیاه نیز به دو دسته ساده و ابلق تقسیم می‌شوند. گونه‌ برگ ابلق این گیاه نسبت به ساده آن نور بیشتری می‌طلبد.

گل آپارتمانی

گیاه آلگونما

گیاه آلگونما که چندین نوع دارد جزو بهترین گیاه‌های تصفیه کننده هوا به شمار می‌آیند، به طوری که ناسا آن را درمیان بهترین تصفیه کنندگان بنزن و فرمالدئید موجود در هوا معرفی کرده است. این گیاه خواستگاهش در مناطق گرمسیر جنوب شرق آسیا می‌باشد. از مهم‌ترین نیاز‌های این گیاه آبیاری بسیار کم، نور متوسط غیر مستقیم، رطوبت زیاد و دمای استاندارد اتاق (۲۵ درجه سانتی گراد) می‌باشد.

نور‌های مصنوعی با طیف مناسب را به کار بگیرید

اگر به هر دلیل در آپارتمان‌های خود گیاه‌های آفتاب طلب را می‌خواهید پرورش دهید، می‌توانید به سراغ نور‌های مصنوعی بروید. امروزه این لامپ‌های الکترونیکی با طیف‌های مختلف نوری درست می‌شوند که مطابق با نیاز گیاهان به نور می‌باشد. به طور کلی گیاهان به طیف نوری ۳۸۰ تا ۸۴۰ نانومتر نیاز دارند.

نور خورشید طیف گسترده‌ای از امواج نوری را تشکیل می‌دهد. این لامپ‌ها و پروژکتور‌های مصنوعی با ایجاد طول موج آبی برای رشد برگ‌ها و طول موج قرمز رنگ برای شکوفه دادن گل‌ها استفاده می‌شود. این نوع لامپ‌ها و تجهیزات مناسب کسانی است که به دنبال پرورش گلخانه‌هایی در داخل خانه‌هایشان هستند. این لامپ‌ها زیاد هم گران قیمت نیستند و دارای انواع مختلفی از مقرون به صرفه تا گران می‌باشند.

نور مناسب برای گل آپارتمانی

نکاتی که باید در هنگام خرید این لامپ‌ها حتما در نظر بگیرید عبارت‌اند از:

  • حتما این نوع لامپ‌ها را از فروشگاه‌های معتبر تهیه کنید تا به گل‌های شما آسیبی وارد نشود.
  • ال ای دی‌های رنگ و رو رفته را با جدید آن فورا تعویض نمایید
  • بهتر است لامپی که تهیه می‌کنید تمام رنگ‌های موجود در نور خورشید را داشته باشد تا رشد گیاه طبیعی تر شکل بگیرد
  • این لامپ‌ها را ۲۴ ساعته روشن نگه ندارید زیرا گیاه‌ها هم به زمان استراحتی در تاریکی نیاز دارند. روزانه ۵ تا ۱۰ ساعت لامپ خود را خاموش نگه دارید.
  • لامپ‌ها را حتما در جایی نصب کنید که در راستای گیاهانتان باشد و مستقیما به آن بتابد
گل آپارتمانی

گل های آپارتمانی کم نور و کم آب

در این بخش‌ می‌خواهیم به گل های آپارتمانی کم نور و کم آب بپردازیم:

گیاه زاموفیلیا (ZZ Plant)

یکی از بهترین گل‌های آپارتمانی کم نور و کم آب گیاه زاموفیلیا می‌باشد. این گیاه شیک با ظاهر ساقه‌ها و برگ‌های زیبایش می‌تواند تا هفته‌ها خشکی را تحمل کند و شاداب باقی بماند. از ویژگی‌های این گیاه می‌توان به سازرگاری با نور کم آن، رشد افقی شاخه‌هایش که نیاز به دیوار‌های بلند نباشد و مقاومت بالای آن نسبت به خشکی اشاره کرد. این گیاه آب را در ریشه‌های خود ذخیره می‌کند و در طول مدت بی‌آبی خود از آن استفاده می‌کند.

گیاه پپرومیا (Peperomia)

گیاه پپرومیا از گیاه‌های زیبایی است که با سازگاری بالا و نیاز به نور کم، مناسب افرادی است که زیاد وقت نمی‌کنند به گل‌های خود رسیدگی کنند.

از ویژگی‌های این گیاه میتوان به این موارد اشاره کرد: این گیاه غیرسمی است و برای منازلی که دارای حیوانات خانگی و کودکان هستند مناسب است. این گیاه با نور متوسط و آبیاری هفته‌ای همیشه شاداب می‌ماند. این گیاه دارای انواع مختلفی است که دست شما را برای انتخاب ظاهر آن باز نگه می‌دارد.

گیاه برگ انجیری (Philodendron)

گیاه فیلودندرون یا همان برگ انجیری با ظاهر زیبا و متفاوت خود مناسب دکوراسیون منازل مینیمالیستی می‌باشد. شکاف‌های جالب روی برگ‌های این گیاه ظاهری زیبا به آن داده است. از ویژگی‌های گیاه برگ انجیری می‌توان گفت:

این گیاه کمی نیاز به نورش بالاتر از موارد پیش است، نور کنار پنجره به صورت غیر مستقیم اما برای این گیاه کافی است. این گیاه نیز مانند زاموفیلیا افقی رشد می‌کند، شما می‎توانید با قرار دادن شاخه‌های این گیاه بر روی سطح‌های مرتفع زیبایی خاصی به خانه خود ببخشید.

گیاه پتوس (Pothos)

این گیاه با خاصیت روندگی بلایی که دارد مناسب جاهای بلند مانند قفسه‌ها یا آویز‌های سقفی می‌باشد. ویژگی‌های گیاه پتوس شامل موارد زیر می‌شود:

  • این گیاه با شرایط نگهداری آسان مناسب افراد تازه کار در این زمینه است.
  • سرعت رشد پتوس بسیار زیاد بوده و قابیلت قلمه زدن از ریشه‌هایش را نیز دارا می‌باشد.
  • هفته‌ای یک بار آب‌دهی به این گیاه با نور متوسط غیر مستقیم از شرایط حیاتی نگهداری این گیاه زیبا است.

گیاه بگونیا (Begonia)

بگونیا نیز یکی دیگر از گل های آپارتمانی کم نور و کم آب می‌باشد. این گیاه در مواقعی که مدت زیادی از آبیاری آن می‌گذرد با حالتی ملتمسانه برگ‌های خود را خمیده می‌کند و تا آب‌دهی مجدد، این گیاه به همان شکل باقی می‌ماند. از ویژگی‌های این گیاه بانمک می‌توان فراوانی ‌گونه‌های آن و حساسیت کم برای نگهداری آن اشاره کرد.

گیاه ارکیده (Orchids)

اگر به دنبال زیبا‎ترین گل برای آپارتمان خود می‌گردید که نیاز به آبیاری زیادی هم نداشته باشد، ارکیده بهترین انتخاب برای شماست. این گیاه ‌عمری چند ساله دارد و با مراقبت خوب از آن پس از ریختن گل‌ها دوباره می‌تواند شکوفه دهد. از ویژگی‌های این گل زیبا می‌توان به سمی نبودن و نیاز به رطوبت وآب کم اشاره کرد.

گیاه سرخس لانه پرنده (Bird’s Nest Fern)

سرخس لانه پرنده به دلیل آنکه بومی استرالیا است، هوای بدون رطوبت و خشک را نمی‌پسندد. از این رو تامین رطوبت برای این گیاه واجب‌تر از آب‌دهی به آن است. سرخس بیش از ۱۰ هزار گونه متفاوت دارد، گونه لانه پرنده آن با برگ‌های موج‌دار جزو محبوب‌ترین و زیباترین آن‌ها محسوب می‌شود. این گیاه غیر سمی است و به نور غیر مستقیم نیاز دارد از این رو مناسب آپارتمان‌هایی با نور کم می‌باشد.

گیاه لیندا (Ponytail Palm)

گیاه لیندا با برگ‌های نازک و آشفته خود ظاهری زیبا را می‌تواند به منزل شما دهد، این گیاه یکی دیگر از گونه‌های گل‌های آپارتمانی کم نور و کم آب است که می‌تواند دکوراسیون خانه شما را خاص کند. این گیاه جزو گیاهان نور دوست حساب می‌شود ولی در عین حال بر خلاف اکثر گیاه‌های نور طلب این گیاه آب را در خود ذخیره می‌کند و از آن در مواقع بی‌آبی استفاده می‌کند.

گیاه

گیاهان ساکلونت (Succulent)

ساکلونت‌ها گیاه‌های گوشتی و بامزه‌ای هستند که با ظاهر کوچکشان مناسب تزیین هر بخشی از خانه و محل کار می‌باشند. این نوع ‌گیاهان آب را در بافت خود ذخیره می‌کنند و به حالت گوشتی در می‌آیند.

ساکلونت‌ها با دارا بودن ساقه‌ها و برگ‌های گوشتی می‌توانند علاوه بر ذخیره آب در برگ‌های خود رطوبت ساقه‌هایشان را نیز فراهم کنند. این گیاه‌ در همه محیط‌ها از سازگاری بالایی برخوردار هستند.

گیاهان هوازی

گیاه‌های هوازی از آن دسته از گل و گیاه‌های عجیب غریب هستند که نیاز به خاک هم ندارند. این نوع گیاه که از اسم آن نیز پیداست می‌تواند در محیطی بدون خاک رشد و نمو پیدا کند. شما می‌تونید به صورت دلخواه این گیاه‌ را برای تزیین هر بخشی از منزل خود به کار بگیرید. این گیاه‌های کم توقع عاشق نور آفتاب هستند و همچنین برای آب‌دهی آن‌ها هر ده روز یک بار باید آن را در آب غلط دهید.

گیاه آسپیدیسترا (Aspidistra)

یکی دیگر از گل‌های آپارتمانی کم نور و کم آب گیاه آسپیدیسترا است. این گیاه که متعلق به خانواده گل‌های سوسن است، دارای هشت گونه است. این گیاه که به آن برگ عبایی نیز گفته می‌شود با هر شرایطی سازگار است و دما و رطوبت خاصی طلب نمی‌کند. گیاه برگ عبایی که برای مقاومت زیاد به گیاه فولادی ملقب شده است. دارای برگ‌هایی بلند و کشیده است. این گیاه نیز در دو نوع سبز ساده و ابلق نیز وجود دارد که مقاومت سبز ساده آن بسیار بیشتر از نوع ابلق آن می‌باشد.

گیاه سانورسیا که در بالا نیز به آن اشاره شد از دیگر گل‌های آپارتمانی کم نور و کم آب محسوب می‌شود که در هر دو دسته بندی قرار می‌گیرد.

جمع‌بندی

امروزه از گیاهان و گل‌ها برای دیزاین و طراحی دکوراسیون داخلی ‌خانه‌ها استفاه زیادی می‌شود. به دلیل کمبود نور مستقیم آفتاب در خانه‌های آپارتمانی باید برای دیزاین خانه خود به سراغ گل های آپارتمانی کم نور و کم آب برویم. این نوع گل‌ها با سازگاری‌ بالای محیطی، زیبایی و جلوه خاصی را به خانه شما می‌بخشند.

با حضور گیاه آپارتمانی در کنار شما، طراوت و انگیزه برای رشد هر روز به شما سلام می کند.

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا