آموزشاخباررپورتاژ آگهی

صدور کارت خودرو و مشکلاتی که بر سر راه آن قرار می‌گیرند

به گزارش وانانیوز، حتما همه شما می‌دانید که وقتی خودرویی را خریداری می‌کنید، اطلاعات مربوط به آن در کارتی ثبت می‌شود که با آن مالکیت شما نسبت به ماشین خریداری شده اثبات می‌شود. اگر تا به‌حال خودرویی را خریداری کرده باشید حتما می‌دانید که وقتی کارت ماشین را برای اولین‌بار در دست می‌گیرید چه حس لذت‌بخشی را تجربه می‌کنید.

بعد از خرید خودرو یکی از اقدامات لازم و ضروری گرفتن کارت شناسایی آن یعنی همان کارت خودرو است. اما اغلب صدور کارت خودرو نیز دردسرهای خاص خود را داشته و رفت و آمد زیادی را به دنبال دارد. ما در این مقاله قصد داریم تا کمی بیشتر با مراحل و شیوه صدور کارت خودرو در ایران آشنا شویم. همراه ما بمانید.

الف) برگشت کارت و دردسرهای بعد از آن

از جمله عواملی که منجر به برگشت کارت سبز خودرو شما خواهد شد، عدم درست وارد کردن آدرس و اطلاعات خود در فرم‌هایی است که برای اداره پست پر می‌کنید. یکی از مهم‌ترین کارها برای جلوگیری از برگشت کارت خودرو تا حد ممکن، درست وارد کردن آدرس خود با تمام جزئیات آن است. وارد کردن درست آدرس از اهمیت بالایی برخوردار بوده و در اولویت اداره پست است. حتما با دقت کامل و جزئیات، آدرس منزل و محل کار خود را به پست بدهید.

فردی که از طرف اداره پست کارت را برای شما خواهد آورد وظیفه دارد که در صورت عدم حضورتان دوبار دیگر نیز بسته را به آدرس شما بیاورد. در صورت حضور نداشتن در سومین مرتبه بسته و کارت را برگشت داده که تا ۳ ماه باید در اداره پست بماند. در طول این سه ماه تنها می‌توانید به صورت حضوری به باجه‌های معطله اداره پست مراجعه کرده و درخواست دوباره صدور کارت خودرو بدهید. اگر در این ۳ ماه نیز هیچ اقدامی نکنید باید کارت را توسط پلیس +۱۰ پیگیری کنید.

طبق یک اصل که توسط پلیس ناجا اجرا می‌شود نیز باید از زمانی که کارت اولیه صادر می‌شود کم‌تر از ۶ ماه گذشته باشد تا دوباره چاپ و صادر شود، درصورتی که بیش از ۶ ماه گذشته باشد مالک اصلی یا نماینده قانونی آن باید با مدارک مورد نیاز به یکی از مراکز تعویض پلاک مراجعه کرده و درخواست صدور کارت دوباره بدهد.

ب) احراز آدرس مالک

گفتیم که بعد از برگشت کارت باید به یکی از مراکز تعویض پلاک مراجعه کرد و آدرس درست خود را وارد کرد که البته همه چیز به این سادگی نبوده و مراحل و اصولی دارد. در زمان مراجعه به این مراکز باید برخی مدارک اضافه را به همراه داشته باشیم تا در زمانی کوتاه مدرک خود را باز پس گیریم. از جمله این مدارک شامل موارد زیر هستند:

  • سند مالکیت منزل به نام خود یا یکی از اجزاء خانواده و یکی از قبوض آب و برق و گاز
  • در صورت مستاجر بودن باید سند اجاره نامه را به همراه یکی از قبوض منزل ارائه داد.
  • ارائه جواز کسب برای مشاغل آزاد
  • ارائه محل صدور شناسنامه و حی دفترچه بیمه و…. .

این‌ها تنها نمونه هایی از مدارکی هستند که می‌توان با ارائه و تشخیص صحتشان کارت را پس گرفت. اما توصیه می‌کنیم تا قبل ار هر گونه نقل مکان حتما با مراجعه به پلیس +۱۰ و یا سایت پلیس راهور اطلاعات خود را ویرایش و آدرس جدید خود را وارد کنید.

ت) دریافت المثنی کارت خودرو

صدور کارت خودرو

از مشکلات دیگری که ممکن است برای کارت خودرو پیش آمده و ما را به دردسر اندازد، مفقود شدن کارت است. برای جلوگیری از ایجاد این مشکل پیشنهاد می کنیم که کارت خودرو را همیشه در جایی امن مانند کیف پولتان نگه دارید که این احتمال را کم نمایید. در صورت گم شدن کارتتان باید با مراجعه دوباره به پلیس +۱۰ و انجام این مراحل درخواست صدور المثنی دهید:

  • اصل سند فروش خودرو که از کارخانه سازنده دریافت نموده‌اید ( این قانون برای خودروهای ساخت داخل است)
  • حضور مالک خودرو یا نماینده قانونی او با در دست داشتن کارت ملی، شناسنامه و وکالت نامه
  • اصل سند مالکیت خودرو
  • درج آگهی مفقود شدن در روزنامه و گذشت ده روز از آن
  • ارائه گواهی مفاصا
  • پرداخت هزینه پست و واریز مبلغ صدور کارت به شماره حساب ۰۱۰۰۸۰۱۴۲۶۰۰۴ بانک ملی
  • تعهد کتبی مالک خودرو

جمع بندی

صدور کارت خودرو آن هم در زمانی کوتاه مستلزم رعایت برخی نکات مهم و احتیاط در نگه‌داری از آن است. مشکلات زیادی ممکن است بر سر راه صدور کارت شما قرار گرفته و دریافت آن را به تعویق انداخته یا با مشکل رو به رو سازد. برگشت کارت، مشکلات احراز مدارک و آدرس، مفقود شدن و صدور المثنی کارت از این قبلی چالش‌ها بوده که دریافت کارت را سخت می‌کنند و باید به عنوان مالک خودرو دردسر زیادی را متحمل شوید. بنابراین در نگه‌داری از این کارت احتیاط کنید که احتیاط شرط عقل است.

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا