گیم

همه چیز راجب به گوگل استادیا

گوگل،استادیا،گیم،پردازش ابری

گوگل استادیا یک پلتفرم ابری  بازی جدید است که بیشتر از انچه که گذشته درباره آن وعده داده است.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش رود،استادیا همه جزئیات یک بازی را در دیتا سنترهای جهانی خود و بر روی پی سی های رده بالا، بر روی هر دستگاهی که گیمر بخواهد اجرا میکند.حتی در مرورگر گوگل کروم!.این سرویس با ویژگی های و قابلیت های حجالب توانسته توجهات را به خود جلب کند.به طور مثال شما درحال دیدن استریم یک بازی در یوتوب یا توییچ هستید.اگر شما سرویس استادیا را داشته باشید و بازی را نیز در کتابخانه بازیهای استادیا داشته باشید میتوانید بازی را دقیقا در همانجایی که استریمر درحال بازی است برای خود ادامه دهید!.این سرویس میتواند برای کسانی که  سیستم های بالارده یا کنسول ها به دلیل گرانی یا هر دلیل دیگری برای انجام بازی های روز دنیا ندارند مفید باشد.و مورد استفاده طیف زیادی از گیمرها قرار گیرد.البته این سرویس دارای معایبی است که در ادامه ی مطلب به آنها پرداخته ایم.

آیا استفاده از سرویس گوگل استادیا رایگان است؟

بله!گوگل استادیا به صورت رایگان در دسترس است.البته با برخی از ویژگیهای آن.گوگل سرویس پایه استادیا را با رزولوشن ۱۰۸۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه به همراه صدای استریو برای  گیمرها فراهم میکند.درضمن مشترکین سرویس پایه استادیا دسترسی به بازیهای رایگان که برای استادیا منتشر میشود را ندارند.اگر همه ی امکانات گوگل استادیا را میخواهید باید اشتراک پرو را خریداری کنید.

قیمت اشتراک پرو چقدر است؟

اگر شما رزولوشن   ۴k HDR،  صدای ۵.۱ سراند و یا مجموعه ی بازی های رایگان استادیا را میخواهید،باید اشتراک پرو را خریداری کنید.که این سرویس درحال حاضر ۱۰دلار در ماه قیمت دارد و هیچگونه تخفیفی برای خرید اشتراک در بلندمدت ندارد.گوگل استادیا با یک اشتراک ویژه دیگر به نام founders Edition  عرضه میشود.

قیمت و مزایای  اشتراک  Founders Edition  چیست؟

اشتراک Founders Edition گوگل استادیا ، ۱۳۰دلار قیمت گذاری شده است. در حال حاضر این اشتراک برای پیش خرید در دسترس میباشد.

این پکیج شامل یک دستگاه Chromecast ultra ، یک کنترلر مخصوص استادیا، سه ماه اشتراک استادیا پرو ، سه ماه اشتراک Buddy pass و یک نسخه از بازی Destiny 2:The Collection است.

Buddy pass به سرویسی گفته میشود که شما با هدیه دادن آن به یکی از دوستان خود میتوانید آنها را سه ماه به صورت رایگان به استادیا دعوت کنید تا این سرویس را امتحان کنند.

قیمت کنترلر استادیا چقدر است؟

 

کنترلر استادیا قیمتی ۷۰ دلاری دارد.

این کنترلر با سه رنگ مشکی، سفید با حاشیه های نارنجی و سفید با حشای های سبز فسفری عرضه میشود.

کنترلرهای استادیا

البته در خاطر داشته باشید که این کنترلر به شما اجازه دسترسی به سرویس های استادیا را نمیدهد و فقط یک کنترلر ساده جهت انجام بازیهای آن است. اگر میخواهید از این سرویس استفاده کنید حتما باید اشتراک آن را خریداری کنید.

و اینکه شما میتوانید با هر دستگاهی مانند موس و کیبرد و یا حتی کنترلر اکس باکس و دوال شاک۴ به انجام بازیهای این سرویس بپردازید.

آیا بازی های گوگل استادیا رایگان هستند؟

 

خیر! البته به جز بازیهایی ک در سرویس استادیا پرو عرضه میشوند.

در حال حاضر بازی Destiny 2: The collection  تنها بازی است که در سرویس استادیا پرو عرضه میشود.

شما باید بیشتر بازیها را خریداری کنید تا بتوانید آنها را روی پلتفرم استادیا بازی کنید،دقیقا مثل سرویس استیم یا بازیهای دیجیتالی که بر روی کنسول خریداری میکنید.

طبق گزارشی از یوروگیمر، رییس بخش استادیا،آقای فیل هریسون به بخش بریتانیای این رسانه گفته است که قیمت بازی های بر روی استادیا همانند قیمت بازیها در کنسول هستند.به عبارت دیگر،هربازی جدید ۶۰دلار خواهد بود.همانند پی سی و  کنسول های بازی.

 

گوگل استادیا از چه تاریخی در دسترس است؟

شما از الان میتوانید نسخه Founders Edition  گوگل استادیا را پیش خرید کنید.این نسخه در ماه نوامبر برای شما ارسال میشود. البته هنوز هیچ تاریخ دقیقی برای ارسال این نسخه اعلام نشده و این تاریخ گفته شده از روی حدس و گمان است.

پیش خرید گوگل استادیا نسخه Stadia Founders Edition که شامل:یک دستگاه Chromecast ultra ، یک کنترلر استادیا و سه ماه اشتراک سرویس استادیا پرو است تنها راهی است که شما بتوانید در تاریخ عرضه آن یعنی نوامبر سال جاری از آن استفاده کنید.

انتشار گسترده تر  دیگر سرویس ها در زمان های بعد از عرضه نسخه استادیا Founders Edition صورت میگیرد. اما نسخه ی پایه ی استادیا  یا  Stadia base  تا سال ۲۰۲۰ عرضه نمیشود.

آیا گوگل استادیا یک کنسول گیم است؟

 

در نگاه های سنتی خیر.گوگل استادیا در دید سنتی یک کنسول گیم نیست. شما یک جعبه که بازیها را اجرا کند در خانه ندارید.در عوض بازیها بر روی سرور های ابری گوگل اجرا میشوند که که این امکان را دارند که در هرجای بازیها را اجرا کنند.

با این حال شما نمیتوانید با سخت افزار برای پخش بازی خداحافظی کنید. زمان عرضه شما در صورتی میتوانید استادیا را بر روی تلویزیون خود اجرا کنید که یا دستگاه Chromecast Ultra را به تلویزیون خود وصل کنید یا یک کامپیوتر را به تلویزیون خود وصل کنید و از طریق گوگل کروم بازیها را اجرا کنید.یک کنترلر یا موس و کیبرد برای انجام بازیها نیاز است و نیازی به خرید کنترلر استادیا به صورت جداگانه نیست. که البته اگر شما نسخه ی استادیا Founders Edition  را خریداری کرده باشید نیازی حتمی به دیگر کنترلر ها یا موس و کیبرد ندارید.دستگاه کرومکست

استادیا در زمان عرضه فقط از گوشی های محدودی پشتیبانی میکند.

فقط گوشی های Pixel3 , Pixel 3 XL , Pixel 3a , Pixel 3a XL به صورت رسمی در زمان انتشار پشتیبانی میشوند.

از نظر تئوری، شما میتوانید استادیا را بر روی هردستگاهی که دارای گوگل کروم باشند مثل مایکروسافت سرفیس پرو و یا حتی تبلت های اندرویدی هست اجرا کنید. اما کاملا واضح نیست که این شیوه به چه صورتی کار میکند.

آیا گوگل استادیا بر روی آیفون کار میکند؟

بله اما نه در زمان عرضه.پشتیبانی از آیفون در برنامه کاری قرار داده شده است اما نه در موقع انتشار رسمی این پلتفرم. امکان استفاده از گوگل استادیا در زمان عرضه فقط در انحصار دستگاه های گوگل هستند.

درباره این سرویس بر روی آیپد چه؟

اگر این مطلب را به طور کامل خوانده باشید میدانید که این سرویس بر روی هر دستگاهی که گوگل کروم بر روی آن نصب باشد میتواند بازیها را اجرا کند

و از نظر تئوری باید این دستگاه از سرویس استادیا پشتیبانی کرده و کاربران آیپد بتوانند از این سرویس بر روی دستگاه خود استفاده کنند.

اما من پیشنهاد میکنم که بر روی این نظر زیاد حساب نکنید و برای خرید این سرویس برای استفاده بر روی این دستگاه شتاب زده عمل نکنید. به هرحال باید تا زمان عرضه این سرویس منتظر ماند تا دید که بر روی دیگر دستگاه ها چجور عمل میکند.

استادیا در مک چگونه عمل میکند؟

یک دستگاه مک میتواند نسخه ی کامل و دسکتاپ گوگل کروم را اجرا کند. پس نباید در اجرای این سرویس مشکلی داشته باشد.

آیا گوگل استادیا دارای بازی فورتنایت است؟

درحال حاضر خیر. شرکت اپیک گیمز هنوز هیچ برنامه ایی برای اجرای فورتنایت بر روی گوگل استادیا اعلام نکرده است.

چه بازیهایی را میتوانید بر روی گوگل استادیا اجرا نمود؟

لیست بازیهایی که تا کنون برای گوگل استادیا تایید شده اند.

  • Dragon Ball Xenoverse 2
  • Doom Eternal
  • Doom
  • Rage 2
  • The Elder Scrolls Online
  • Wolfenstein: Youngblood
  • Destiny 2
  • Get Packed
  • GRID
  • Metro Exodus
  • Thumper
  • Farming Simulator 19
  • Baldur’s Gate 3
  • Power Rangers: Battle for the Grid
  • Football Manager
  • Samurai Shodown
  • Final Fantasy XV
  • Tomb Raider Definitive Edition
  • Rise of the Tomb Raider
  • Shadow of the Tomb Raider
  • NBA 2K
  • Borderlands 3
  • Gylt
  • Mortal Kombat 11
  • Darksiders Genesis
  • Assassin’s Creed Odyssey
  • Just Dance
  • Ghost Recon Breakpoint
  • The Division 2
  • Trials Rising
  • The Crew ۲

البته این بازیها انحصاری این پلتفرم نیستند.

گوگل استادیا چگونه عمل میکند؟

استادیا یک سرویس بازی ابری است.یعنی پردازش بازیهای شما بر روی سرورهای ابری گوگل صورت میگیرد اما شما همزمان تصویر بازی را بر روی صفحه نمایش محلی و شخصی خود میبینید و با کنترلر و موس و کیبرد خود بازیها را انجام میدهید.این سرویس بسیار شبیه سرویس ویدیو یوتوب میباشد با این تفاوت که سرویس استادیا تعاملی و برای بازی میباشد که شما میتوانید آن را کنترل کنید.

این بدین معناست که شما میتوانید بازیها را در دسته زیادی از دستگاه ها و در هرجایی که میخواهید اجرا کنید.اگر فردا در قطار یا خیابان دیدید که شخصی داره روی گوشی خودش بازی Destiny2  رو اجرا میکنه تعجب نکنید چون که سخت افزار گوشی بازی را اجرا نمیکند بلکه این بازی به صورت پردازش ابری درحال اجرا بر روی تلفن همراه است که به سرور وصل شده است.

به هر حال، مشکل لتنسی و پهنای باند حتما در این سرویس وجود دارد مخصوصا در کشور عزیز خودمون با این وضع اینترنت!

با تست هایی که از این پروژه  در زمان توسعه صورت گرفته،گزارشهایی وجود دارد که میگوید تاخیر و لاتنسی به حدی پایین بوده است که قابل احساس و توجه نبوده است.

اما مشکل بافرینگ در این سرویس وجود دارد.حتی کیفیت تصویر به صورت ناگهانی افت میکند.این اتفاقات در صورتی میافتد که شما به یک اینترنت با کیفیت مناسب وصل هستید.

دوباره میگویم، این سرویس بسیار شبیه به سرویس یوتوب ویدیو است. شما میتوانید ویدیو ها را با کیفیت ۴k و حتی  ۸k تماشا کنید.با این حال اگر پهنای باند محدود شود شما افت کیفیت را مشاهده خواهید کرد.حتی بهترین اتصال به اینترنت هم نمیتواند بهترین عملکرد را تضمین کند.

چه مقدار پهنای باند برای استفاده از گوگل استادیا نیاز است؟

کمترین پهنای باند پیشنهاد شده برای اجرای بازیها در رزولوشن p 720 ،۱۰Mbps است.

اگر شما میخواهید با رزولوشن ۱۰۸۰ و نرخ فریم ۶۰FPS  و صدای ۵.۱ سراند بازی کنید باید پهنای باند بیشتر از ۲۰Mbps را داشته باشید.

برای بازی کردن با رزولوشن ۴K هم باید پهنای باندی بیشتر از ۳۵Mbps داشته باشید.

این نکته را در نظر داشته باشید که برای داشتن تجربه بازی با کیفیت ثابت باید پهنای باند اینترنت شما هم ثابت باشد.

آیا گوگل استادیا با داده های همراه گوشی ها کارمیکند؟

به سرعت اینترنت همراه بستگی دارد. از نظر تئوری اتصال ۴G LTE میتواند از پس پهنای باندی که استادیا نیاز دارد برآید اما نمیتوان به آن اطمینان داشت.هر فراز و نشیب در سرعت اینترنت همراه باعث قطع اتصال کلی در سرویس بازی میشود.

اما فناوری ۵G قول داده است که از پس سرویس های بازی همچون استادیا برآید.پهنای باند این فناوری دقیقا همان چیزی است که استادیا به آن نیاز دارد تا اجرا شود. با این حال این فناوری فقط در چند شهر و بر روی چند مدل گوشی خاص در دسترس است.

 

 گوگل استادیا چه مقدار از حجم اینترنت را مصرف میکند؟

سایت اکستریم تک بنابر آزمایشات خود ادعا دارد که بازی با پهنای باند۳۵Mbps  در رزولوشن  ۴k میتواند یک ترابایت از حجم اینترنت شما را در فقط ۶۵ ساعت مصرف کند! بله درست میبینید ۱ ترابایت۱!!!

طبق آزمایشی دیگر توسط همین سایت، بازی کردن در رزولوشن ۱۰۸۰ و نرخ فریم ۶۰FPS  در ۵ دقیقه ۴۸۷مگابایت از حجم اینترنت شما را مصرف میکند.

که اگر درست حساب کنیم حدود ۵گیگ و ۹۰۰ مگابایت از حجم اینترنت شما را در یک ساعت مصرف میکند.که واقعا رقم بسیار بالایی است. با این قیمت و سرعت اینترنتی که ما در کشور داریم فکر میکنم استفاده از استادیا یک آرزوی محال برای گیمرها باشد.

آیا باید گوگل استادیا را بخریم؟

هنوز نه خیلی عجله نکنید!

سرویس های گیم ابری شاید ایده ایی خوب برای گیم با هزینه نکردن برای کنسول و پی سی گران قیمت باشند.

اما هنوز برای رسیدن به حد عالی جای کار دارند و در کنار کنسول های خانگی و سنتی نابالغ هستند.

هیچکس نمیداند که گوگل استادیا در زمان عرضه در ماه نوامبر چقدر خوب عمل میکند و دارای چه بازیهایی است.

آیا بازیهایی که شما میخواهید را دارد؟. آیا حس راحتی در هنگام استفاده دارد؟. آیا میتواند کیفیتی درمعادل اکس باکس وان اکس، پلی استیشن۴ پرو و پی سی بالارده را داشته باشد؟.آیا میتواند رقیبی جدی برای کنسول های سنتی و خانگی باشد؟. آیا میتواند دارای بازیهای انحصاری در حد عالی باشد؟

حتی اگر همه این سوالات پاسخ داده شوند.آیا با این قیمت ارز  و اینترنت و تحریم های بین اللملی میتوان از این سرویس در کشور خودمان استفاده کنیم یا خیر؟.

جوابهای این سوالات هنوز نامشخص است.اما تیم ما جز ء اولینهایی خواهد بود که وقتی این سرویس جدید عرضه شد با نقد و بررسی این سرویس پاسخگوی این سوالات خواهد بود.

 

منبع
یوروگیمرگوگل استادیا
0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا