رپورتاژ آگهیمعرفی سرویس

تفاوت بین اینورتر و سافت استارتر

اینورتر و سافت استارتر (Soft Starter) هر دو برای راه‌اندازی و توقف موتورهای صنعتی استفاده می‌شوند، اما ویژگی‌های متفاوتی دارند که در این مقاله به بررسی آن‌ها می‌پردازیم. سافت استارترها به طور کلی در کاربردهایی استفاده می‌شوند که نیاز به جریان بالایی در زمان راه‌اندازی تجهیزات و موتورهای الکتریکی دارند. وظیفه سافت استارتر کنترل جریان‌های هجومی را بر عهده دارد، در حالی که اینورتر ها وظیفه تنظیم دور و سرعت الکتروموتور را بر عهده دارند.

نمایندگی اینورتر اینوت

عملکرد داخلی سافت استارتر

سافت استارترهای سه فاز معمولاً از شش تریستور یا رکتیفایرهای سیلیکونی و کنترلی در یک ساختار غیر موازی برای راه‌اندازی آسان موتورهای الکتریکی استفاده می‌کنند. هر تریستور از سه قسمت تشکیل شده است که شامل گیت منطقی، کاتد، و آند می‌باشد. وقتی پالس داخلی ورودی به گیت اعمال می‌شود، سافت استارتر اجازه می‌دهد تا جریان از آند به کاتد و سپس به سمت موتور حرکت کند. هنگامی که پالس داخلی از گیت حذف می‌شود، تریستورها (SCRها) به حالت خاموش می‌روند و جریان به سمت موتور محدود می‌شود. این عمل با کنترل و محدود کردن ولتاژ، سبب کاهش سرعت جریان هجومی به سمت موتور می‌شود. پالس‌ها بر اساس زمان رمپ ارسال می‌شوند تا جریان به آرامی وارد موتور شود. موتوری که با استفاده از سافت استارتر راه‌اندازی شده است، با جریان پایداری به خوبی شروع به کار می‌کند و سرعت آن به سرعت حداکثر معین افزایش می‌یابد. بعد از رسیدن به سرعت معین، موتور در همان سرعت و بدون نوسان باقی خواهد ماند تا زمانی که موتور متوقف شود. در این حالت، سافت استارتر مانند حالت راه‌اندازی، الکتروموتور را به حرکت می‌اندازد.

عملکرد داخلی اینورتر

درایوها از سه جزء اصلی تشکیل شده‌اند که عبارتند از:

۱. رکتیفایر: رکتیفایرها (یا یکسوکننده‌ها) عملکرد مشابه دیودها دارند و ولتاژ AC ورودی را به ولتاژ DC تبدیل می‌کنند.

۲. فیلتر: بخش فیلتر با استفاده از خازن‌ها، مقدار نوسان ولتاژ DC را کاهش داده و جریان ورودی را به صورت پایدارتری به مرحله بعد، یعنی اینورتر، منتقل می‌کند.

۳.اینورتر: اینورتر از ترانزیستورها برای تبدیل ولتاژ DC به فرکانس واحد هرتز استفاده می‌کند. سپس این فرکانس تولیدی را به موتور ارسال کرده و سرعت موتور را به نرخ معینی (به واحد RPM) کنترل می‌کند.

تفاوت کاربرد اینورتر و سافت استارتر

اینورتر و سافت استارترها وظیفه راه‌اندازی موتورها را برعهده دارند، اما عملکرد آن‌ها پس از راه‌اندازی کامل متفاوت است. سافت استارترها تنها در لحظه راه‌اندازی الکتروموتور وارد مدار می‌شوند و پس از اتمام عمل راه‌اندازی، نقشی دیگر در مدار ندارند. پس از راه‌اندازی کامل موتور توسط سافت استارتر، کنتاکتور موجود در داخل سافت استارتر عمل اتصال کوتاه کردن تریستورهای موجود را انجام می‌دهد و مسیر جریان موتور به جای تریستورها، توسط کنتاکتور بسته می‌شود. در نتیجه، سافت استارتر از مدار خارج می‌شود و دیگر کنترلی بر روی موتور ندارد. بنابراین، سافت استارترها به عنوان یک راه‌انداز نرم برای موتورها عمل می‌کنند و پس از اتمام عمل راه‌اندازی، از مدار خارج شده و موتور به طور مستقل و بدون کنترل از طریق سیستم خودش به کار خود ادامه می‌دهد.

اینورتر ال اس

اینورترها به عنوان یک تجهیزات پیشرفته و چند منظوره، تنها به زمان راه‌اندازی محدود نمی‌شوند و در هر لحظه‌ای می‌توان از آن‌ها برای کنترل موتور استفاده کرد. اینورترها دارای قابلیت‌های بی‌شماری هستند که به کاربران امکان کنترل دقیق، چپ‌گرد و راست‌گرد کردن موتور، کنترل سرعت، کنترل جریان و ولتاژ، و بسیاری ویژگی‌های دیگر را می‌دهند.

با استفاده از اینورترها، کاربران می‌توانند به صورت دقیق و پیشرفته، سرعت، جهت چرخش و دیگر پارامترهای عملکردی موتورها را کنترل کنند. این قابلیت‌ها از اینورترها یک ابزار قدرتمند برای بهینه‌سازی عملکرد موتورها و سیستم‌های الکتریکی می‌کنند. بنابراین، با خرید و استفاده از اینورترها، کاربران می‌توانند از انعطاف بیشتری در کنترل و بهره‌وری موتورها برخوردار شوند و به صورت دقیق و هوشمندانه عملکرد موتورها را بهینه‌سازی کنند.

راهنمای خرید اینورتر و سافت استارتر

با توجه به توضیحاتی که ارائه کردید، می‌توان فهمید که اینورتر اساسا یک سافت استارتر با کنترل سرعت است. برای انتخاب بهترین گزینه بین این دو دستگاه، بهترین روش این است که نیازهای خاص شما در فرآیند عملیاتی خود را در نظر بگیرید. یک توصیه کلیدی برای انتخاب بین سافت استارتر و VFD این است که نسبت بهره‌ای که شما از هر دستگاه می‌خواهید، بستگی به میزان کنترل و دقت فرآیند عملیاتی شما دارد. بعلاوه، عوامل دیگری که ممکن است بر تصمیم شما تأثیر بگذارند عبارتند از: ۱. کنترل سرعت: اگر نیاز به کنترل سرعت در فرآیند خود دارید، VFD ممکن است گزینه مناسبی باشد. اما اگر فقط نیاز به راه‌اندازی با هجوم جریان بالا دارید، سافت استارتر ممکن است بهترین گزینه باشد. ۲. قیمت: قیمت همواره یکی از معیارهای مهم در انتخاب است و VFD ها به دلیل داشتن قابلیت‌های بیشتر ممکن است قیمت بالاتری داشته باشند. ۳. اندازه: اگر ابعاد دستگاه برای شما اهمیت دارد، سافت استارترها معمولا از اندازه کوچکتری نسبت به VFD ها برخوردارند. با در نظر گرفتن این عوامل، می‌توانید بهترین دستگاه برای نیازهای خاص و فرآیند عملیاتی خود را انتخاب کنید.

نتیجه گیری

استفاده از اینورتر برای راه‌اندازی موتور الکتریکی نه تنها به شما کمک می‌کند در راه‌اندازی نرم موتور، بلکه مزایای دیگری نیز دارد از جمله کاهش مصرف انرژی، کنترل سرعت و گشتاور موتور، تغییر جهت و دستیابی به عملکرد بهینه‌تر موتور. از طرف دیگر، اگر نیاز به راه‌اندازی نرم موتور الکتریکی با هزینه کمتر دارید، می‌توانید از سافت استارت استفاده کنید. سافت استارترها نیز از مزایای خاصی برخوردارند و می‌توانند در برخی موارد مناسبتر از اینورترها باشند، به ویژه در مواردی که نیاز به کنترل سرعت دقیق و پیچیده نباشد. با مقایسه و بررسی تفاوت‌ها بین سافت استارتر و اینورتر، می‌توانید بهترین تجهیزات برای نیازهای خاص خود انتخاب کنید و از مزایا و عملکرد بهینه موتورهای الکتریکی خود بهره‌مند شوید. انتخاب مناسب بین این دو وسیله پرکاربرد و خرید اینورتر و خرید سافت استارتر بستگی به نیازها و اهداف خاص شما دارد.

برای خرید اینورتر و سافت استارتر بایستی از اصالت کالا اطمینان حاصل کنید به همین منظور حتما از نمایندگی های اینورتر همچون نمایندگی اینورتر ال اس، نمایندگی اینورتر هایتک و باقی نمایندگی ها خرید خود را انجام دهید.

فروشگاه اینورتر ثامن برق به عنوان یکی از نمایندگی های مجاز فروش اینورترهای ال اس، هایتک، اینوت، پنتاکس در حال فعالیت میباشد.

5 1 vote
امتیازدهی به مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
0 نظرات
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا