بیوگرافی ایلان ماسک
آقای ماسک
ایلان ریو ماسک در ۲۸ ژوئن سال ۱۹۷۱ در پرتوریا، آفریقای جنوبی متولد شد. وی فرزند ارشد یک خانوادهٔ ۵ نفره زندگی می کرد. پدر ایشان، اِرول ماسک متولد آفریقای جنوبی و بزرگ شدهٔ انگلیس، مهندس و مادر کانادایی انگلیسی وی به اسم مِی ماسک متخصص رژیم غذایی و مدل بود.
وی یک برادر کوچکتر به اسم کیمبال و یک خواهر کوچکتر به اسم توسکا دارد. ایلان ماسک زمان بچگی خود را در آفریقای جنوبی سپری کرد. ماسک ۱۰ ساله بود که پدر و مادر وی از یکدیگر جدا شدند و ایلان اکثر وقت ها را با پدرش در آفریقای جنوبی زندگی می کرد.در سن ۱۰ سالگی نخستین کامپیوتر شخصی خود، کمودور وی آی سی- ۲۰ را خرید. ایلان به برنامه نویسی علاقمند شد و تنها آغاز به یادگیری این مهارت کرد.
نظر پروفسور هاوکینس که معتقد بود که دنیا رو به نابودی پیش می رود، ایلان ماسک معتقد بود که می توان با تغییر در مصرف انرژی جهان را پاک نگه داریم و به سمت صلح و موفقیت پیش برویم. او به دنیا آمده است که دنیا را به جای زیباتر و راحت تری برای زندگی تبدیل کند و درس های بسیار زیادی برای شما دارد و به شما آموزش می دهد که چطور می توان زندگی خود را از صفر به همه جا برسانید.
در زندگی اتفاقات بسیار زیادی ممکن است به وجود بیاید که برخلاف خواسته قلبی ما است و این امری اجتناب ناپذیر است. همیشه یادتان باشد که:
شرایط زندگی شما هرچقدر که سخت تر باشد، انگیزه شما را یرای رسیدن به موفقیت افزایش می دهد.
شکست!
ایلان در شرایطی که به کرات با شکست روبرو شد و خیلی ها او را مسخره می کردند وحتی همسرش با وجود ۵ فرزند او را ترک کرد و همسر دومش نیز که از بازیگران معروف هالیوود بود نیزاز او جدا شد. اما او هر بار شکست می خورد، قوی و قوی تر می شد و انگیزه اش بیشتر و بیشتر می شد.
دیری نپایید که موفق شد کمپانی تسلا را راه اندازی کند و ماشینی را طراحی کرد که می تواند به صورت خودکار کار کند. اسم پروژه آخر ایلان ماسک ترا بشریت نام دارد که به معنی زیاد کردن عمر انسان می باشد و باعث گول زدن مغز انسان می شود که سلول های انسان پیر نشوند و انسان بتواند تا ۲۰۰۰ سال عمر کند. هم چنین از آخرین ایده های او می توان به فرستان انسان ها برای سفر در ماه پرداخت.
اختراع
در سن ۱۲ سالگی با فروش بازی کامپیوتری Blastar که شخصاً آن را طراحی کرده بود، ۵۰۰ دلار بدستآورد پس از فارغ التحصیلی از دبیرستان ماسک قصد کرد که بدون حمایت خانواده به ایالات متحده هجرت کرده و منزل را ترک کند.ایلان ماسک در سال ۱۹۸۹ از طریق خویشاوندان مادرش به کانادا نقل مکان کرد. پس از این که حق شهروندی کانادا را بدست آورد به مونترآل رفت. در ابتدا به هر شغل کم درآمدی راضی بود و کار می کرد و تقریبا یک سالی بود که با فقر دست و پنجه نرم می کرد.
ایلان ماسک ( Elon Musk) به عنوان مشهور ترین مرد جاه طلب دنیای علم و تکنولوژی در عصر جدید، برای خیلی از ما جذاب و خواندنی است. در ادامه فراز و نشیب های زندگی ایلان ماسک را با هم مرور خواهیم کرد.ایلان ماسک به انگلیسی (Elon Musk) متولد ۱۹۷۱ آفریقای جنوبی، مهندس، مبتکر و فرد نامی تجارت در صنایع توسعه یافته آمریکایی است. وی بنیانگذار شرکت هایی مانند تسلا موتورز، پی پال (PayPal که اینک به ای آزاد دارد) و اسپیس اکس (SpaceX) است.
تحصیل
در سن ۱۹ سالگی به دانشگاه کوئینز کانادا رفت. اما پس از دو سال بنا به دلایلی به دانشگاه پنی سیلوانیا آمریکا منتقل شد و در آن جا موفق شد دو مدرک فیزیک و اقتصاد را دریافت کند. در آن زمان ایلان ماسک تنها ۲۴ سال سن داشت. پس از آن وی به کالیفرنیا رفت و در آن جا موفق شد مدرک دکتری خود را در رشته ی فیزیک کاربردی و علم مواد کسب کند. ایلان پس از مدتی موفق شد شهروندی ایالات متحده آمریکا را نیز به دست بیاورد و در نتیجه به فردی تبدیل شد که علاوه بر آمریکا، از شهروندی آفریقای جنوبی و کانادا نیز بهره می برد.
تاسیس شرکت
در سال ۲۰۰۱ میلادی، ایلان ماسک به همراه دو دوست خود به مسکو سفر کرد تا تعدادی موشک را برای پروژه ی فضایی خود خریداری کند. ماسک می گوید پس از ورودش به خاک روسیه، روس ها او را مسخره می کردند و به او به چشم یک تازه کار و احمق نگاه می کردند. به همین دلیل او و دوستانش بدون آن که موفق به خرید موشکی شوند به آمریکا بازگشتند.
یک سال بعد ماسک به کمک مایک گریفین که سابقه ی کار در سی آی ای را داشت به روسیه رفت و بعد از آن که مطلع شد روس ها قیمت بسیار بالایی معادل ۸ میلیون دلار برای موشک خود در نظر گرفته اند، تصمیم به تاسیس شرکت فضایی خودش گرفت تا در آن به تولید موشک های فضایی ارزان قیمت دست بزند.
Zip2 یک راهنمای شهری آنلاین بود که محتوای لازم برای سایتهایی مثل «نیویورک تایمز» و «شیکاگو تریبون» را تامین میکرد. در سال ۱۹۹۹، شرکت کامپیوتری «کامپک» (Compaq)، شرکت Zip2 را با قیمت ۳۰۷ میلیون دلار نقد و ۳۴ میلیون دلار سهام خرید. شخص ایلان ماسک، از این معاملهی تاریخساز، ۲۲ میلیون دلار به جیب زد.
سلام تسلا
اولین بار در سال ۲۰۰۳، توسط دو مهندس به نامهای «مارتین ابرهارد» و «مارک تارپنینگ»، تأسیس شد. در آن زمان، ماسک به عنوان یک سرمایهگذار پیشرو وارد شد و ۷.۵ میلیون دلار، در این شرکت خودروسازی تازه تأسیس، سرمایهگذاری نمود. ماسک علاوه بر آوردن شهرت و سرمایه خود، نقشهای مهم دیگری نیز در این شرکت داشت که از آن جمله، میتوان به مدیریت طراحی «Tesla Roadster» و اصرار بر ساخت بدنه فیبر کربنی، اشاره نمود. او در سالهای بعد، سرمایهگذاری را ادامه داد و در سال ۲۰۰۸ میلادی، به عنوان مدیرعامل شرکت تسلا موتورز انتخاب شد. ۲۵۰۰ عدد از اولین خودروی این شرکت، به نام«Tesla Roadster» ، در ۳۱ کشور جهان، به فروش رفت.
یکی از مشکلاتی که خودروهای الکتریکی با آن روبرو هستند، کمبود ایستگاههای شارژ است. در سال ۲۰۱۳، ماسک اعلام کرد که تسلا در ساخت ایستگاههای شارژ بیشتر، سرمایهگذاری میکند.
او هماکنون بهعنوان مدیر عامل اجرایی و رییس هیات مدیرهی تسلا موتورز فعالیت میکند. تسلا موتورز روی طراحی و تولید خودروهای الکتریکی مقرونبهصرفه تمرکز دارد. در سال ۲۰۰۸ این شرکت «رودستر» (Roadster) را معرفی کرد. خودرویی اسپورت که در ۳٫۷ ثانیه سرعت آن از صفر به ۹۷ کیلومتر بر ساعت میرسد. این خودروی تمامبرقی با یک بار شارژ تا حدود ۳۹۳ کیلومتر مسافت را طی میکند.
جلب اعتماد ناسا
ناسا قراردادی با SpaceX بست که بر اساس آن این شرکت وظیفهی انتقال محموله به ایستگاه بینالمللی فضایی را برعهده میگرفت. سال ۲۰۱۲ ماسک با SpaceX تاریخساز شد. آنها در این سال توانستند موشک «فالکن ۹» (Falcon 9) را به همراه ۱۰۰۰ پاوند محموله به ایستگاه بینالمللی فضایی بفرستند. SpaceX اولین شرکت خصوصی است که توانست این کار را بکند.
سال ۲۰۱۳ هم این شرکت موفقیت دیگری کسب کرد و توانست بهوسیلهی فالکن ۹، ماهوارهای را به مدار ماهوارههای زمینثابت ارسال کند. این همان مداری است که در آن ماهوارههای تلویزیونی قرار میگیرند. در سال ۲۰۱۵ هم فالکن ۹ ماهوارهای موسوم به DSCOVR را روی مدار قرار داد.
پایان ادامه همکاری با ترامپ
بعد از برگزیده شدن دونالد ترامپ به رییس جمهوری ایالت متحده آمریکا انتقادهای زیادی به او و تیمش به خاطر دوری از شرکتهای فناوری شد. ترامپ در نهایت عدهای از نامداران این حوزه را به عنوان مشاور خود بر گزید که نام ایلان ماسک میان آن ها بود.
خیلیها ماسک را به خاطر پذیرش همکاری با ترامپ سرزنش کردند. او در پاسخ به انتقادهای که شد گفت:
«هدف من سرعت بخشیدن به فرآیند گذار دنیا به انرژیهای پایدار و چند سیارهای تمدن بشری تا اشتغال افزایش یابد و آینده برای همه بهتر شود و در این راستا از هر وسیلهای استفاده میکنم.»
اما در نهایت با کنار گذاشتن پیمان زیستمحیطی پاریس توسط ترامپ، که درست برعکس صبحت های که شده بود و هدفهای ماسک بود، ماسک همکاری با دولت ترامپ را پایان داد.
راز موفقیت ایلان ماسک
اولین کاری که ایلان انجام داد کاری بود ککه طراحی خوبی را برای این خودروهای سوپر برگزید. ایلان خودروها را طوری طراحی کرد که دل همه را به خود جذب میکرد و این باعث شد که آقای ماسک یک سری از قسمتهای خودرو مثل چراغهای جلو و عقب خودرو که به طور خلاقانه از این خودرو که به گونهای حذف کند. در این خودروها چراغها کمتر پیشرفتهتر و سبکتر و قویتر شده و یا بخشهای دیگر آن کوچکتر، هوشمندتر و زیباتر شدهاند.
حتی این خلاقیت ایلان در طراحیاش باعث شد که او در سال ۲۰۰۶ برنده جایزه (Global Green 2006) بشود که این از بهترین جایزههای طراحی خودرو است.وقتی که ایلان این خودرو را طراحی کرد، در تولید آن با مشکلاتی چون قیمت بالا رو به رو شد که میتوانست این خودرو را در مرحله تولید نگه دارد ولی همان طور که میدانید ماسک بیدی نبود که با این بادها بلرزد.
مدیریت به سبک ماسک
او دست به کارهایی چون تعدیل نیرو، اخراج مارتین ابرهارد که یکی از اعضای هیئت مدیره این شرکت بود و همچنین برخی از دفاتر را تعطیل کرد تا این پروژه بتواند عملی شود. ایلان برای این که این ماشین را بسازد از تمام زندگی خود گذشت، منظورم این است که علاوه بر سرمایهگذاری میلیونی، او مجبور شد که مک لارن F1 خود را به فروش برساند که از این مدل از خودروها تنها چند نمونه در جهان است.
در نهایت، ایلان ماسک توانست خودرویی را که قرار بود به قیمت ۹۲هزار دلار به فروش برسد را به قیمت ۲۰ هزار دلار به فروش برساند.از دیگر دلایلی که ایلان را بهترین فرد تسلا میکرد خودروی تسلا پریمیر بود که این خودرو از لحاظ امنیتی امتیاز ۹۹ را از ۱۰۰ گرفت.
پی پال (PayPal)
دومین شرکتی که ایلان در سیلیکون ایده ساخت آن را برنامه ریزی کرد و در سال ۱۹۹۹ به حقیقت پیونداند، همین پی پال بود. پی پال با سرمایه ۱۰ میلیون دلاری که از پروژه زیپ باقی مانده بود به وجود آمد. البته که اسم این شرکت از همان اول این چنین نبوده است. چرا که ایلان ماسک آن را به نام ایکس راهاندازی کرد و بعدها نام آن را تغییر داد.
در حقیقت ایلان با تأسیس این شرکت یک سرویس ارائه دهنده مالی را توسعه داد که به سرعت انتقال وجه میداد. مثلاً شما از یک فروشگاه اینترنتی خرید میکنید و سپس به مرحله پرداخت میرسید، وقتی که شما وجه را به صورت اینترنتی پرداخت میکنید، توسط یک سرویس این مبلغ را پرداخت میکنید که نمونههای بارز آن در کشور ما خود بانکها هستند که سامانههایی را برای این کار دارند. بعدها با کمپانی کانیفینیتی یکی شد و آنها اقدام به تغییر نام آن از ایکس به پیپال کردند که ایلان نیز از این اسم خوشش آمده بود و دوست داشت که نام این شرکت را به این نام تغییر کند.
رویای که آقای ماسک می خواهد به واقعیت تبدیل کند
در سال ۲۰۱۳، او پیشنهادی برای ساخت یک ماشین فرضی ارائه داد که در کمتر از ۳۵ دقیقه، مسافران را از لسآنجلس به سانفرانسیسکو منتقل نماید. او آن را «Hyperloop» نامگذاری کرد و هزینه ساخت آن را در حدود ۶ میلیارد دلار برآورد کرد که رقمی خیلی سرسام آوری است. در سال ۲۰۱۵، او گفت که تصمیم دارد تا یک مسیر ۵ مایلی را برای برنامه آزمایشی «Hyperloop» بسازد. او همچنین در تابستان ۲۰۱۷ اعلام نمود که تأییدیه شفاهی دولت را برای شروع ساخت یک «Hyperloop» بین واشنگتن و نیویورک، دریافت نموده است، هر چند که این کار، توسط مقامات مختلف دولتی، زیر سؤال رفته است.
در دسامبر ۲۰۱۵، او از راهاندازی «OpenAI»، که یک مجموعه تحقیقاتی با هدف توسعه ایمن و مفید هوش مصنوعی عمومی است، خبر داد. ماسک در کنار این پروژه، «Neuralink» را که در سال ۲۰۱۶ تأسیس شده، توسعه داد. این استارت آپ که در حوزه فناوری عصبشناسی فعالیت دارد، به بررسی نحوه ادغام هوش مصنوعی با مغز انسان میپردازد.