
همه چیز درباره ارز دیجیتال سولانا
امروزه در صفحات پُرمخاطب فضای مجازی، اتاقهای پُر گپوگفت کلاب هاوس، و یا سطور توییتری همه درحال بحث و گفتگو در مورد انواع رمزارزها هستند. این مسئله، دیگر برای ما عجیب نیست. چرا که برای همه روشن شده است که این گونۀ جدید پولی، قرار است آینده را رقم بزند و موجب تغییرات زیادی در تصورات ما از شکل مارکت جهانی و مبادلات مالی آن شود.
از طرفی هم با افزایش محبوبیت ارزهای دیجیتال، ما با طیف گستردهای از رمزارزها مواجهایم که گاها گیجکننده است و سوالات زیادی را برای ما ایجاد میکنند. از جمله اینکه کدام یک از این ارزهای دیجیتال برای ما کاربردیتر هستند؟ سرمایهگذاری بر روی کدام رمزارز برای ما سود بیشتری خواهد داشت؟ این سوالات به موازات گستردگی انواع ارزهای دیجیتال نشان از آن دارد که باید هر کدام از ارزهای نوظهور را شناخت و درموردش اطلاعات کافی داشت.
این مقاله در راستای ضرورت مطالعۀ هر یک از رمزارزها، تمرکز خود را بر روی ارز دیجیتال «سولانا» قرار داده و قصد دارد یک بررسی اجمالی بر روی این رمزارز داشته باشد. پس اگر علاقمند به دانستن در مورد این رمزارز جذاب هستید، همراه ما باشید.
سولانا (SOLANA) چیست؟

سولانا یک پلتفرم بلاک چینِ طراحیشده برای میزبانی برنامههای کاربردیِ مقیاس پذیر و غیرمتمرکز است که در سال ۲۰۱۷ ارائه شد. این پلتفرم یک پروژۀ منبع باز است که توسط بنیاد Solana که در ژنو مستقر است، اجرا میشود. هرچند که بلاک چین آن توسط Solean Labs در سال ۲۰۲۰، در سانفرانسیسکو و توسط آناتولی یاکوونکو ساخته شده است.
سولانا این توانایی را دارد که قراردادهای هوشمندی را اجرا کند که به عنوان برنامههای سولانا شناخته میشوند. محیط اجرایی این برنامهها، بر اساس EBPF است که اجازه میدهد تا زبانهای برنامهنویسی نظیرِ Rust،C و C ++ در این بلاک چین مورد استفاده قرار گیرند.
ارز دیجیتالی که بر روی بلاک چین سولانا عمل میکند، به نام سولانا (SolUSD) است که از آن برای پرداخت کارمزد تراکنشها (Gas Fee)، انجام مبادلات مالی و حاکمیت در شبکه استفاده میشود.
گفتنی است که تاکنون مجموع ۴۸۹ میلیون از توکن سولانا وارد چرخۀ معاملات شدهاند و ۲۶۰ میلیون نفر در حال استفاده از آن هستند و همین امر امروزه پروسۀ خرید و فروش و جستجوی قیمت سولانا را به فعالیتی پرطرفدار برای کاربران تبدیل کرده است.
سولانا در مقایسه با اتریوم
یکی از نکاتی که به طور مکرر در صحبت از سولانا مطرح میشود، بحث مقایسۀ آن با بلاک چین اتریوم است. به طوری که نمیشود که از ویژگیهای سولانا حرف زد و به شباهتها و تفاوتهای آن با اتریوم اشاره نکرد.
در شرح مقایسۀ سولانا با اتریوم باید گفت که هدفِ سولانا، ایجاد یک اکوسیستم بزرگ برای توسعه و میزبانی برنامههای غیرمتمرکز است و سرعت گسترشِ سریع و قابلیتِ انعطافپذیری آن، سولانا را در مقام مقایسه با بلاک چین اتریوم قرار داده است، بلاک چینی که تاکنون پیشرو در میزبانیِ برنامههای کاربردی غیرمتمرکز بوده است.
از مشابهتهای میان این دو بلاک چین یکی این است که هر دو بلاک چین سولانا و اتریوم دارای قابلیت قرارداد هوشمند هستند که برای اجرای برنامههای کاربردی نظیرِ امور مالی غیرمتمرکز (DEFI) و توکنهای غیر قابل معاوضه (NFT) بسیار مهم هستند. اما از طرفی هم تفاوتهای اساسی بین این دو بلاک چین وجود دارد.
برخلاف سولانا، اتریوم یک بلاک چین اثبات کار (PoW) است، جایی که در آن ماینرها باید برای حل پازلهای پیچیده با هم رقابت کنند تا بتوانند در صورت حل آن، اعتبار معاملات را تایید کنند. این تکنولوژی، مصرفِ انرژی بالایی را طلب میکند و به محیط زیست آسیب میزند.
درمقابل، بلاک چین سولانا، از الگوریتم اثبات تاریخ (PoH) استفاده میکند که مقیاسپذیری را بهبود میبخشد، بدون اینکه عدم تمرکز و امنیت را قربانی کند. این استفاده از الگوریتم اثبات تاریخ ،امکان پردازش شبکه را به عددی بزرگ برای هر معامله در ثانیه افزایش میدهد. البته این بلاک چین، به عنوان یک اقدام امنیتی اضافی در کنار مکانیسم اجماع اصلی خود، از الگوریتم اثبات سهام (PoS) نیز استفاده میکند. به همین دلیل، سولانا در مقایسه با بلاک چین رقیبش یعنی اتریوم، میتواند تعداد تراکنشهای معاملاتی بیشتر و پردازش سریعتری را با هزینهی تراکنش کمتر انجام دهد.
همین مزیت که سولانا میتواند تا ۵۰،۰۰۰ TPS را پردازش کند و هزینۀ متوسط آن در هر معامله، ۰.۰۰۰۲۵ دلار است، در مقابل اتریومی که تنها میتواند کمتر از ۱۵ TPS را پردازش کند و هزینههای معامله در آن به رکورد ۷۰ دلار در سال ۲۰۲۱ رسیده است، هیاهو و تقاضای زیادی را برای خرید ارز سولانا در سال ۲۰۲۱ بوجود آورد.
با تمامی این تفاسیر، در بازۀ زمانی کنونی، اتریوم همچنان فاتح این میدان است و با اکوسیستم عظیم خود، مقام دوم را در بازار، بعد از بیت کوین در اختیار دارد. البته که این آمار در شرف تجربۀ تغییراتی در آینده خواهد بود.
آیندۀ ارز دیجیتال سولانا چگونه است؟

آمارها به ما میگویند که ارز دیجیتال سولانا از سال ۲۰۲۱ تاکنون، ۱۲۰۰۰ درصد افزایش ارزش داشته و بیش از ۶۶ میلیارد دلار سرمایهگذاری بر روی این بلاک چین انجام شده است. همین افزایش رشد ارزشی، امروز سولانا را به پنجمین ارز دیجیتال محبوب تبدیل کرده است. پیشبینی میشود در آیندۀ نه چندان دور، با سرعتی که سولانا سعی در کاهش اختلاف سطح خود (از نظر ارزش کل سرمایۀ قفلشده، تعداد کاربران فعال و وضعیت بازارهای وابسته) با اتریوم دارد، بزودی به جدیترین رقیب اتریوم تبدیل شود. از همین رو اظهار نظرهایی به گوش میرسد مبنی بر اینکه اگر بخواهیم جایگزینی برای اتریوم در آینده داشته باشیم، این جانشین احتمالا میتواند سولانا باشد.
اینکه ملانیا ترامپ، بانوی اول سابق ایالات متحده هم اخیرا در توییتی اعلام کرد که قصد دارد تا مجموعه NFT خود را بر روی بلاک چین سولانا منتشر کند، در افزایش اعتبار این شبکه و ارز دیجیتال آن تاثیرگذار بوده است. بدنبال این فعالیت ملانیا ترامپ، کارشناسان حضور NFTها را که این روزها افزایش ارزش حیرتانگیزی را تجربه میکنند، برروی بلاک چین سولانا، عامل مهمی در افزایش قیمت آن در آیندۀ نزدیک میدانند.
خرید و فروش سولانا چگونه انجام میشود؟
یکی از بهترین روشها برای خرید یا فروش سولانا، صرافیهای آنلاین خارجی و داخلی است. از آنجایی که بواسطۀ محدودیتهای اعمال شده از سوی صرافیهای خارجی، کاربران ایرانی امکان احراز هویت در این صرافیها و بازکردن حساب کاربری را ندارند، پیشنهاد ما به شما، عضویت در صرافیهای معتبر داخلی و انجام خرید و فروش رمزارز از طریق آنهاست. این صرافیها برای شما امکان واریز تومانی و خرید رمزارزهای محبوبتان را میسر میکنند.
سخن آخر
افزایش رشد ارزشی، امروز سولانا را به پنجمین ارز دیجیتال محبوب تبدیل کرده است و پیشبینی میشود در آیندۀ نه چندان دور، سولانا اختلاف سطح خود با اتریوم را بیشتر نیز کاهش دهد.
از همین رو، این مقاله به بحث و بررسی ارز دیجیتال سولانا پرداخته است و با نگاه به آمارها، سعی کرده است تا دیدی از آیندۀ این ارز دیجیتال که این روزها محبوبیت خوبی در بین کاربران دارد، ارائه کند. بنابراین بهتر است که در کنار مطالعۀ آموزش ارزهای دیجیتال نظیر آموزش فروش بیت کوین به سراغ رمزارزهایی همچون سولانا هم برویم که آیندهای روشن را در پیشروی خود دارند.